11 metus skaičiuojantys “Galapagai”, kaip jau įprasta, kvies prie trijų scenų – “Roko naktų”, “Feel Free” ir “Didžiosios”.

Pastarosios pagrindinėmis žvaigždėmis tituluojama grupė iš Didžiosios Britanijos “Hadouken!”.

“Tai pirmasis skambus vardas “Galapaguose”. Džiaugiamės, kad “Hadouken!” sutiko atvažiuoti į Zarasą, o taip pat viliamės, kad dar keletas derybų bus sėkmingos ir mes savo gerbėjus dar nustebinsime”, - sako festivalio “Galapagai” prodiuseris ir idėjinis vadas Algirdas Barniškis Blėka.

Tuo tarpu Lydse savo muzikinį kelią pradėjusi grupė “Hadouken!” gimė iškart po to, kai universiteto koridoriuose susipažino Jamesas Smithas ir Danielis Pilau Rice’as. Vaikinai tuojpat įkūrė savarankišką leidybos kompaniją, pradėjo kurti ir įrašinėti pirmąsias “Hadouken!” dainas.

2007-ųjų vasarį grupė išleido dviejų dainų vinilinį diską, kuriame buvo ir daina „That Boy That Girl“, labiausiai išgarsinusi vaikinus iš Lydso.

„Jaučiu kaip mes sunkai dirbome ir dirbame kiekvieną dieną pastaruosius penkerius metus iki šios akimirkos“, - sako grupės frotmenas Jamesas Smithas.

Gal todėl liaupsių “Hadouken!” negaili ir kritikai. Tai labiausiai gerbėjus įelektrinanti Ddidžiosios Britanijos grupė, sukūrusi autentišką bass kultūrą, sako jie.

Panašiai kaip 90-aisiais išpopuliarėję “The Prodigy” ir jų „laimingieji pirmadieniai“, taip pat ir “Hadouken!” kuria savo kultūrą ir auditoriją. Ši grupė yra puikus pavyzdys kaip alternatyvūs muzikantai gali iškilti iki pačių pačiausių viršūnių. Viskas ką galima pasakyti apie “Hadouken!” – teisinga grupė, teisingu laiku, teisingoje vietoje.

Beje, įdomus faktas yra tas, kad grupės pavadinimas kilęs iš video žaidimo „Street Fighter“ ir jame esančios ypatingosios atakos „Hadouken“.

Dar vienos “Didžiosios” scenos žvaigždės - lietuviška legenda drąsiai vadintis galinti grupė “BIX”.

Daugžodžiauti apie vyrukus iš Šiaulių turbūt nė neverta. Juolab, kad “Galapaguose” jie grojo metai iš metų. Puikia ritmo sekcija ir ironiški Samo tekstai yra tai, kas verčia publiką klykti iš malonumo. Neišimtis ir 2013-ųjų rugpjūtis.

Prie “Didžiosios” scenos turės ką veikti ir elektroninės muzikos gerbėjai. Čia jų lauks dar viena lietuviška legenda – grupė “Empti”.
1993-aisiais susikūrusi, vėliau ilgai savo gerbėjus liūdėti privertusi, grupė atgal į sceną užlipo 2009-aisiais.

“Empti” surengė anšlaginį pasirodymą Vilniuje, “House of Music” scenoje. Grupė sugrįžo naujiems laimėjimams. Netrukus po “Empti” sugrįžimo radijo stotis pasiekė tokie singlai kaip “Don’t miss the party”, “4 milimetrai“, „Tu man“. Džiuginti savo gerbėjų kokybiška elektronine muzika kūrėjai nesiliauja iki šiol.

Tokios pat kokybiškos muzikos pasiūlys ir “Feel Free” scena. Prie jau skelbto muzikinio desanto jungiasi jauni, bet perspektyvūs “Tie Geresni”.

Kolektyve šiuo metu groja penketas drąsių vyrų. Trys mikrofono virtuozai, kompozitorius bei didžėjus. Visi grupės nariai yra panašūs, o tuo pačiu ir visiškai skirtingi, todėl puikiai papildo bendrą paveikslą. Skirtingi rimavimo, pateikimo, atlikimo stiliai, kryptingas darbas, hip hop kultūros vertybių bei principų laikymasis padeda formuoti ir išlaikyti ištikimų klausytojų gretas.

Dar vieni “Feel Free” scenos svečiai – broliai latviai “The Sound Poets”.

Su pirmuoju savo singlu “Emily” duetas šovė į pačias muzikines aukštumas ir jau 2012-aisiais buvo pripažintas geriausiu Latvijos pop-rock .

Netikėtai, tačiau pelnytai “The Sound Poets” yra lyginami su tokiais vardais kaip “Arcade Fire”, “Coldplay” ar “Keane”, tačiau patys vaikinai sakosi, kad jųdviejų kelias į šlovę dar tik prasideda.
Broliai dvyniai, pasivadinę “Timohi” vardu labiausiai išgarsėjo po nacionalinės “Eurovizijos” atrankų. Daugelis įsiminė du linksmuolius ir jų hitus “Grąžinkit optimizmą į mano organizmą”, “Ciber-boba” ir “Keleivių kontrolė”. Dabar duetą galima sutikti koncertuojantį tiek didžiuosiuose šalies festivaliuose, tiek jaukiuose baruose. Įdomu, ką jie iškrės “Galapaguose”.

Naujienų turi ir “Roko naktų” scena.

Čia rankas į viršų kels “Thundertale” ir “Awakening sun”.

Pagarba didingai mūsų šalies praeičiai ir tikėjimas amžinosiomis vertybėmis – štai kas įkvepia “Thundertale”. Savo dainas grupė atlieka dvejopai. Koncertų sales bei aikštes drebina karinga patriotinio roko programa, o kamerinėje aplinkoje skamba romantinės dvasios ir meilės šaliai kupinos akustinės dainos. Tačiau jau dabar aišku, kad pirmąjį rugpjūčio savaitgalį akustikos bus mažai.

Sparčiai augančios ir vienos iš perspektyviausių Lietuvos metalo scenos grupių “Awakening Sun” gerbėjai tikrai išgirs dainų iš debiutinio muzikantų albumo “Sold Out”.

Jis susilaukė didelio dėmesio ir gerbėjų JAV, Graikijoje, Turkijoje, Ispanijoje, Meksikoje, Jungtinėje Karalystėje, Suomijoje, Italijoje, Vokietijoje, Rusijoje ir kitose šalyse. Tad būtų apmaudu, jei sėkmingiausių kūrinių neišgirstumėme ir Zaraso saloje.

Muzikos ir pramogų festivalis “Galapagai 2013” Zaraso saloje gerbėju lauks rugpjūčio 2-3 dienomis. Jau skelbta, kad čia pasirodys tokios grupės kaip “Instrumenti”, “Lyapis Trubestkoy”, “Antis”, “Trendkill Method”, “Mandragora”, “Hayley’s Royal Whores”, “Paralytic”, “Yoko Mono”, “Golden Parazyth”, “The Angelcy”, “Digital Digital”, “Astro’n’out” ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)