Nuo pat pirmos mėnesio dienos prasideda Lotynų Amerikos šalims, taip pat Ispanijai bei Portugalijai skirti koncertai, parodos, vakarai ir susitikimai.

Kaip sako miesto Savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė, nemažai dėmesio šių šalių kultūrai ir menui bus skiriama ir kiekvieną penktadienį Laisvės aikštėje vykstančiuose renginiuose „Susitikime penktadienį“.

Liepos pradžioje teatro „Menas“ kiemelyje bus prisimintas ir pagerbtas didysis ispanų rašytojas Migelis de Servantesas ir jo nemirtingasis kūrinys „Išmoningasis hidalgas Don Kichotas iš La Manšo“. Kiemelyje vyks šio kūrinio skaitymai.

Kaip teigiama intriguojančioje renginio reklamoje: „Atvira atranka į naują teatre „Menas“ statomą spektaklį „Don Kichotas“!!! Reiklus režisierius ir provokuojančios užduotys! Kas gaus pagrindinį vaidmenį? Ar dalyviai atskleis visus savo talentus? Ateikite ir išsirinkite favoritą!“

L. Krasauskienė sako, kad visą liepos mėnesį – nuo 2 iki 31 dienos Dailės galerijoje vyks užsiėmimai – keraminių mozaikų „Pasaulio tautų simbolika. Ispanija, Portugalija, Lotynų Amerika“ kūrimas.
Lankytojų dėmesio tikisi sulaukti ir miesto Savivaldybės viešojoje bibliotekoje rengiama paroda, papasakosianti apie Granados mieste esantį Alhambros rūmų kompleksą.

Nuvykti į šį įspūdingą valdovų rūmų ansamblį, esantį pietinėje Ispanijoje prie Granados miesto, ne kiekvienam lemta, o štai pamatyti, kokios grožybės slypi XVI amžiuje pastatytuose Granados emyrato valdovų rūmuose, bus galima pamatyti parodoje.

Liepos mėnesį panevėžiečiai, apsilankę Fotografijos galerijoje, galės susipažinti su Giedrės Godienės fotografijų paroda „Stebuklų šalis – Peru“. Ta pačia tema bus skaitoma ir paskaita. Fotografijos galerijoje taip pat bus rengiamos edukacinės programos „Aistringoji Ispanija“, „Vėduoklė – ne tik grožiui“.

Parko gatvės bibliotekoje Senjorų klube smalsiųjų laukia pokalbis tema „Kuba – skurdi, bet spalvinga“.

„Liepą pakviesime ir į Bendruomenių rūmų lauko terasą, kur vyks Lotynų Amerikos šokių vakaras – mokymas „Salsa tau ir kiekvienam“.– pasakoja L. Krasauskienė.

Ji mano, kad norintieji plačiau susipažinti su tolimų, įspūdingų Lotynų Amerikos šalių ir Ispanijos bei Portugalijos kultūra liepos mėnesį tikrai atras juos labiausiai dominantį renginį ar susitikimą ir būtinai ateis.