Konfliktą, kuris kilo po to, kai savo paskyroje Kauno tarybos narys ir autolenktynininkas Dainius Matijošaitis pramogų pasaulyje madinga Ezopo kalba brūkštelėjo pastebėjimą apie Kugelį ir Šaltieną, o Ugnius Kiguolis supratęs, kad taip pravardžiuojamas jis ir Monika Šalčiūtė, griebėsi teisinių žingsnių. Situacija dar labiau paaštrėjo trečiadienio vakarą, kai per LNK laidą „KK2” buvo parodytas siužetas, kuriame reporteriams interviu apie šį incidentą davė Visvaldas Matijošaitis.

Netrukus po to, kai LNK televizija parodė siužetą, Ugniaus Kiguolio paskyroje socialiniame tinkle atsirado įrašas, kuriame taip pat neminimos konkrečios pavardės, tačiau sekantiems konflikto eigą yra pakankamai aišku, ką mintyje turi U. Kiguolis.

Visvaldas Matijošaitis ir Dainius Matijošaitis. DELFI (T.Vinicko nuotr.)

„Smagu matyti, kai tėtis aklai gina sūnų, aš irgi ginčiau, bet tikiuosi, aš savąjį kitaip išauklėsiu. Juk bailys tai šitoje istorijoje tik vienas, visaip sukantis uodegą, kai visiems aišku, kam ką norėjo pasakyti, - savo paskyroje rašo Ugnius Kiguolis. - Bailiai visada kieti prieš visus, bailiams ir trasa bloga, kai „profesionalumo" dėka dūžta automobiliai. Tegu dūžta, juk tėtis apgins ir nupirks naują“.

Dainius Matijošaitis ir Ugnius Kiguolis, naudodami Ezopo kalbą, savo paskyrose yra jau panaudoję ir kitų apibūdinimų – U.Kiguolis kalba apie „goldenbojų“, o D.Matijošaitis – apie „pajacą“.