Po Žaliojo tilto skulptūrų nukėlimo, sukėlusio didelį šaršalą, savo nuomonę apie jas socialinio tinklo paskyroje išsakė ir M. Šalčiūtė.

„O man visai patiko tos skulptūros...Man jos primena savaitgalio rytus, kai pro jas eidavau į muzikos mokyklą. Mano tokie atsiminimai. Kiekvienas matome, tai ką norime matyti. Norime - matome skausmą, norime - matome gražius dalykus. Skausmas/jausmai niekur nedings, dingus daiktams/apčiuopiamiems dalykams. Jeigu nugriaunama pretekstu, nes primena/simbolizuoja sovietmetį, tai galite nugriauti pusę sovietmečio metu pastatyto Vilniaus, Seimą, Lukiškių aikštę, o pasilikti „Akropolius“, „Ozus“ ir tą baisų kanalizacijos vamzdį, vadinamą menu, šalia Žaliojo tilto“, - savo paskyroje rašo M. Šalčiūtė, matyt dar giliau nesusipažinusi su propogandos ir ideologijos teorijomis.

„Kodėl niekas mūsų neklausia, ko mes norime, kada ateis laikas mūsų norams? Šalis nėra valdžios, ji - žmonių. Jeigu žmogus tyli, tai dar nereiškia, kad pritaria daromiems veiksmams. Skulptūroms pašalinant buvo taikoma prielaida, jog kelia pavojų žmogaus saugumui, dėl susidėvėjimo. Geriau būtų pasirūpinta dėl senamiečio namų balkonų, kurie byra žmonėms ant galvų, gyvenamųjų namų rajonų, kuriems yra būtina renovacija, daug namų yra avarinės būklės, kur tikrai keliama gresmė žmogaus gyvybei. Skulptūrų nuėmimui pinigų yra, jų renovacijoms - ne. Ok ( įdomūs ''žaidimukai'' ). Nebėkim nuo savo istorijos (ji niekur nedings), dėl jos esame tuo, kuo esame dabar – STIPRŪS“, - savo pastebėjimus žarstė M. Šalčiūtė, savo karjerą televizijoje tęsianti su ponia Kristina Brazauskiene – abi moterys filmuojasi TV3 realybės šou „Drąsios ir žavios“.

Sutapimas ar ne, tačiau su Monika Šalčiūte siejamas Ugnius Kiguolis prieš kelias dienas savo paskyroje socialiniame tinkle taip pat stebėjosi skulptūrų nukėlimu nuo Žaliojo tilto.

„Tai kuom trukdė tos skulptūros? Kuom ta sovietinė propaganda pasireiškė? Gal ten mitingai kokie būdavo, ar rusai suvažiuodavo gėlių padėti? - tarsi juokaudamas savo paskyroje brūkštelėjo U.Kiguolis. - Dabar miestas tapo gražesnis, žiemą reiktų dirbtinius bananus pastatyti. Juk gražu. Kol kas meras puikiai pateisina sovietinį posakį: lomat, ne strojit. Tikėsimės, kad tai prasta, populistinė darbo pradžia“.