Savo paskyroje socialiniame tinklapyje U.Kiguolis pademonstravo pluoštą dokumentų – reikalavimą viešai paneigti tikrovės neatitinkančią informaciją bei savivaldybės tarybos nario (Dainius Matijošaitis yra Kauno miesto Tarybos narys – KLUBAS.lt pastaba) atžvilgiu atlikti patikrinimą.

Reikalavimą U. Kiguolis adresuoja pačiam Dainiui Matijošaičiui, Kauno miesto savivaldybės Etikos komisijai ir Lietuvos respublikos Vyriausiajai rinkimų komisijai. Su šiuo raštu taip bus supažindintas ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauną sudrebinęs skandalas prasidėjo dar liepos pradžioje, kuomet lenktynėse dažnai dalyvaujantis galingų sportinių automobilių mėgėjas Dainius Matijošaitis savo paskyroje socialiniame tinklapyje pasigyrė savo lenktyninį automobilį paskolinęs vieno glamūrinio žurnalo fotosesijai.

„Prisipažinsiu, kai gavau skambutį su prašymu „paskolint savo lenktyninį automobilį vienos porelės fotosesijai", pirma mintis buvo „Šaltiena ir Kugelis" (supraskit kaip norit) ir jau buvau paruošęs griežtą „Ne", bet išgirdus, kad tai šaunieji Stonkai, su malonumu sutikau“, - savo paskyroje tada džiaugėsi Dainius Matijošaitis.

Nors Dainius Matijošaitis ir neįvardino, kas slypi po „Šaltienos“ ir „Kugelio“ pravardėmis, tačiau Lietuvos pramogų pasaulio aktualijas sekantys smalsuoliai, kai kurie žurnalistai, o greičiausiai ir pats Ugnius nesuabejojo, jog Kauno mero sūnus mintyje turėjo Ugnių Kiguolį ir Moniką Šalčiūtę.

Ugnius Kiguolis ir Monika Šalčiūtė. Klubas.lt (J.Baliutavičiaus nuotr.)

Jei Ugniui Kiguoliui pavyktų įrodyti savo tiesą, tai galėtų tapti persilaužimu socialinių tinklų bendravimo kultūroje, kur Ezopo kalba žarstyti įžeidimus ir patyčias pamažu tampa įprastu dalyku.