Dar viena rusiško popso sėkmė (tiesa, duetas „Potap į Nastya“ yra iš Ukrainos, tačiau dainuoja rusiškai), ir dar vienas pavyzdys, kaip galima kalti pinigą.

Tačiau didžiųjų Lietuvos žvaigždžių – Egidijaus Dragūno-Selo, Marijaus Mikutavičiaus, Džordanos Butkutės, neseniai surengusių įspūdingus koncertus Lietuvos arenose, pasirodymų organizatoriai iš „Ivanuški International“ (ir ne tik jų) koncerto būtų išėję ašarodami. Galbūt iš juoko. O galbūt iš pykčio ir nusivylimo.

Į "Ivanuški International" koncertą Vilniuje rinkosi linksmai nusiteikusi publika. KLUBAS.lt nuotr.

Praėjusių metų rudenį Selas ir Džordana Butkutė netgi surengė neoficialias varžybas, rungdamiesi, kas Kauno „Žalgirio“ arenoje ras įdomesnius šviesos ir garso sprendimus, paruoš įspūdingesnes dekoracijas. Selas netgi ryžosi paviešinti pasiruošimo koncertui biudžetą ir jis pribloškė ne vieną – 400 tūkstančių eurų atrodė savižudiška suma.

Tačiau „Ivanuški International“ koncertas Vilniaus „Siemens“ arenoje įrodė, kad galima puikiai apsieiti ir be dekoracijų, jau nekalbant apie muzikantus bei „daug garso ir šviesų“. Pasirodo, pakanka didelio ekrano ir „kultinės“ grupės vardo, keliolikos dainų bagažo, kurių dauguma buvo sukurtos prieš keliolika metų – ir štai toks grupės dvidešimtmečio „grand show“.

Žinoma, reikėtų pagirti auksinių berniukų (tiesa dviem iš šių berniukų, grupės senbuviams Andrejui Grigorjevui-Apolonovui bei Kirilui Andrejevui, jau yra gerokai per keturiasdešimt) pastangas dainuoti gyvai, nors bent jau Kirilui Andrejevui, dažnai dingdavusiam nuo scenos, ne visada pasisekdavo pataikyti į natą.

Tačiau įdomiausia, jog tūkstantinės minios nepagailėjusios už „grand show“ 18-55 eurų, nė kiek netrikdė nei plika scena, nei prasprūstančios natos – minia sulig kiekviena daina panerdavo vis į gilesnį katarsį. Tik štai – ar tokia „triumfo per skurdą“ formulė netaps užkrečiama ir pastaruoju metu vis aukščiau savo pasirodymų kartelę keliantiems Lietuvos atlikėjams?

"Ivanuški International" Vilniuje. KLUBAS.lt nuotr.