Moteris savo knygoje prisipažino, kad negali tverti nė dienos be sveikos mitybos ir fitneso.

„Tai oras, kuriuo kvėpuoju ir didžiausia mano gyvenimo aistra. Tikiuosi, kad įkvėpti mano pavyzdžio jūs irgi pradėsite atsakingiau vertinti savo sveikatą ir geriau savimi rūpinsitės, sekdami taisyklingos mitybos patarimais ir reguliariai sportuodami“, - savo knygoje rašė autorė.

Fitnesu ir sveika mityba gražioji afrikietė susidomėjo dar 2004 metais, kai vos baigusi mokyklą atvyko į Didžiąją Britaniją. Ilka užaugo šeimoje, kurioje tėvai labai ribojo nesveiko maisto ir saldumynų vartojimą. Pasak jos, taip ribojo, kad visi saldumynai buvo rakinami spintelėje, o raktą turėjo tik tėtis.

„Jei norėjome ko nors skanaus, reikėjo prašyti, o tėtis nuspręsdavo, kiek ir ko mums duos. Kartais vietoje saldumynų tėtis mums duodavo vaisių. Valgymas restoranuose buvo laikomas pinigų švaistymu, tad beveik niekada juose nesilankydavome. Pamenu, kaip mėgdavau mokyklines ekskursijas, mat tuomet galėdavau suvalgyti mėsainį arba picą, atsigerti limonado“, - knygoje dėstė Ilka Rae Adams.

Ir tik būdama aštuoniolikos ir atsidūrusi Didžiojoje Britanijoje ji pasidavė miesto gatvėse parduodamų užkandžių pagundai. Nuo tada namie gamintas valgis tapo praeitimi.

„Daugiau nebeplanavau, ką valgysiu kitą dieną, o dar blogiau buvo tai, kad lioviausi sportavusi“, - prisiminė Ilka.

Iki atvykimo į Didžiąją Britaniją visada aktyviai sportavo ir užsiimdavo kitokia popamokine veikla. Gražuolei nebuvo svetimas šokinėjimas į tolį, sprintų bėgiojimas, žolės riedulys, netbolas ir šokiai.

Puikių fizinių duomenų Ilka dėl smagumo dirbo ir modeliu. Tačiau viskas pasikeitė, kai išvykus iš gimtosios šalies pradėjo valgyti nereguliariai, maistas buvo nesveikas, iš greitojo maisto restoranų, o darbe per dieną prasėdėdavo po dešimt valandų.

Taip po mažu nepastebėjo, kaip priaugo svoris ir ji pastorėjo, o nuėjusi apsipirkti įprasto dydžio džinsus, kurie turėjo tikti, užsitempė tik iki šlaunų. Ilka liko sukrėsta ir nuo tada jos gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, o dabar ji gali džiaugtis nepriekaištingomis kūno linijomis ir patarti bei mokyti kitus sveikos gyvensenos.