Į vertinimo komisiją pakviesta režisierė Dalia Ibelhauptaitė, išvydusi vieną konkurso favoričių Aistės Pilvelytės pasirodymą, nepagailėjo rūgščių žodelių aptardama jos pasirodymą. „Pigus teatras“, „helovyniškos ašaros“, „primityvu“, „neduok Dieve, pamatytų tai kas Europoje“ - režisierė negailėjo pipirų, apibūdindama Aistės, pasirodžiusios scenoje ne tik su jau įprastu lagaminu, bet ir rusvų plaukų peruku bei nupieštomis ašaromis ir tatuiruotėmis, numerį.

Vienu metu atrodė, kad A. Pilvelytė nulips nuo scenos net neišklausiusi visos jai skirtos kritikos, tačiau vis dėlto susitvardė ir dar būdama scenoje prisipažino, jog tikėjosi, kad režisierė išpeiks jos pasirodymą, nes jos nemėgsta. „Visu šimtu procentu buvau įsitikinusi, jog jūs kalbėsite blogai, ir tik blogai“, - šie A.Pilvelytės žodžiai sulaukė publikos aplodismentų.

„Yra kartais tokių žmonių. Nesu turėjusi su ja jokių reikalų, tačiau iš toli jauti jos energiją. Nežinau, ji man tiesiog nepatinka“, - ją apspitusiems žurnalistams situaciją trumpai pakomentavo A. Pilvelytė, kuri, priešingai nei kiti turo dalyviai, neliko televizijos studijoje laukti filmavimo pabaigos.

Dalia Ibelhauptaitė buvo kur kas kalbesnė ir mielai paaiškino, kodėl gi taip pagal „Eurovizijos“ standartus gana griežtai sukritikavo vienos iš konkurso favoričių pasirodymą.

Dalia Ibelhauptaitė. DELFI (T.Vinicko nuotr.)

„Aš nevertinu asmenybių, jų biografijų, asmeninių tragedijų, istorijų - vertinu tik tai, ką matau scenoje. Neseku populiariosios muzikos aktualijų, nepažįstų tų žmonių – nė vieno. Reaguoju tik į tai, ką matau scenoje – šiandien ir dabar, - sakė D.Ibelhauptaitė. - Ką mačiau šios moters pasirodyme, deja, nebuvo tikra. Man tikrai gaila, kai žmogus atlieka dainą, kuri yra nepaprastai emociškai jaudinanti ir tikra, ir iš to padaro cirką. Man gaila, kad artistas scenoje praranda galimybę emocingai kontaktuoti su žiūrovais. Žmogus turi pasitikėti savimi, išeiti ir iškrauti scenoje savo emociją, savo vidinį skausmą, savo vidinę dramą, nepasitelkdamas klouno helovyniškų ašarų. Arba jis tą dramą turi, arba jos neturi. Nediskutuoju apie tai, kad ji jos neturi. Bet tai, kas buvo šiandien...Žinote, aš mokiausi 18-oje vidurinėje mokykloje, mūsų buvo kieta klasė – tai vidurinės mokyklos etiuduose būdavo tokie siužetai: paltūks, lagamins ir perūks. Ir tiek žinių. Bet suprantate, tai buvo septyniasdešimtieji metai, be to, tai buvo mokykla, o čia yra didelė scena ir nacionalinė televizija. Tai yra skirtingi dalykai“.

Dalia Ibelhaupataitė patikino, kad su Aiste Pilvelyte anksčiau nėra susidūrusi. „Nežinau, nepažįstu jos. O jei mačiau – užmiršau“, - sakė režisierė. Pasak jos, dainininkę pavedė režisūra. „Man atrodo, kad ji galėjo būti tikra, paprasta - atsistoti ir mūsų akyse iš tikrųjų save sudraskyti iš vidaus. Ją žmonės vertina už potencialą, o aš vertinu už tai, ką matau“, - aiškino režisierė.