Savo paskyroje I. Saltykova patalpino kelias nuotraukas, kuriose vilki tik maudymosi kostiumėlį ir vėl akimirksniu sugrįžo į žiniasklaidos dėmesio epicentrą. Iš tiesų, ne kiekviena penkiasdešimtmetė moteris gali pasidžiaugti tokia figūra, kokią yra išlaikiusi 1995-ųjų Rusijos sekso bomba, savo laiku populiarumu nusileidusi tik Alai Pugačiovai.

1995 metais 29 metų Irina Saltykova išsiskyrė su savo vyru, taip pat dainininku Viktoru Saltykovu, tačiau užuot užsidariusi tarp keturių sienų, nusprendė tęsti solinę karjerą. Pradžia buvo nelengva – debiutinio albumo įrašus moteris turėjo padengti iš savo kišenės, tačiau tai jos nesustabdė: dainininkė pardavė Maskvoje turėtą butą bei brangenybes ir užsidarė įrašų studijoje.

Jau po pusmečio Irinos Saltykovos vardą žinojo visa Rusija – debiutinis albumas „Seryje glaza“ buvo graibstyte graibstomas. Didžiausia albumo reklama tapo vaizdo klipas tokiu pačiu pavadinimu, kuris pribloškė skleidžiamu agresyviu seksualumu – 1995-aisiais tokie vaizdeliai ir glumino, ir kaitino kraują, o Irinai Saltykovai uždirbo dividendus. Rusijos Pamela Anderson ir Sabrina vadinta moteris kalė geležį kol karšta – jau po metų pasirodė antrasis jos albumas „Golubyje glazki“, kurį taip pat lydėjo provokuojantis vaizdo klipas. Šį kartą jis dėl „pernelyg seksualių scenų“ net buvo uždraustas rodyti per kai kuriuos kanalus.

1997 metais Irina Saltykova pasirodė ant Rusijos rinkai skirto „Playboy“ viršelio, ir tai tapo dar viena triuškinančia jos sėkme – leidinys buvo šluojamas iš kioskų,tad leidėjai kelis kartus spausdino papildomą žurnalo tiražą.

Vėliau Irina Saltykova nusprendė kardinaliai pakeisti savo įvaizdį – iš seksualios lėlytės tapo romantiška dama, ir jos populiarumas ėmė žaibiškai blėsti.

Кто это?)))

A photo posted by Irina Saltykova (@irinasaltykova_official) on Jul 25, 2016 at 10:11am PDT

Балерина)

A photo posted by Irina Saltykova (@irinasaltykova_official) on May 5, 2016 at 3:45am PDT