Atidaus klaipėdiečių dėmesio verta Lietuvos žiūrovų mylimo švedų režisieriaus Roy Anderssono filmų retrospektyva „Šlovingas pasaulis“, kurią pamatyti bus galima jau pirmą viešnagės dieną, spalio 9 d. 20 val. Šioje programoje – R. Anderssono trumpametražių filmų kaleidoskopas: „Kažkas atsitiko“, „Sūnaus lankymas“ , „Pasiimti dviratį“, „Šeštadienis, Spalio 5 – oji“.

Kita įdomi programa - tai „Rinktinė baskų trumpametražių filmų programa“. Įvairialypėje programoje spalio 10 d. 17 val. bus galima pamatyti įvairiausių šio unikalaus regiono kūrėjų filmus, pradedant trileriais, komedijomis, baigiant animacija ir dokumentiniu kinu.
Tarptautinis Kauno kino festivalis savo žiūrovams siūlo pamatyti ne tik įvairiais apdovanojimais įvertintus užsienio filmus, bet ir lietuvių kūrėjų darbus. Spalio 12 d. bus galima išvysti režisierės Dovilės Gasiūnaitės debiutinį pilnametražį vaidybinį filmą „Narcizas“ bei Tomo Smulkio dokumentinį filmą „Rojaus beieškant“.

„Narcizas“, sukurtas bendradarbiaujant su Graikijos kino kūrėjais, juosta į šiuos laikus perkelia antikinį mitą apie puikybės apakintą Narcizą: gražus, savo vertę žinantis violončelininkas Teodoras (akt. AmvrosiosVlachopoulos) traukia žmones ir juos skaudina, nesuvokdamas, kad didžiausias iššūkis yra jis pats.

Naujajame Tomo Smulkio trumpametražiame darbe „Rojaus beieškant“ – jauno lietuvių režisieriauskelionė į Stokholmą, besivejant svajonę padirbėti šiųmetinio Kauno kino festivalio herojaus švedų režisieriaus RoyAnderssono filmavimo aikštelėje. Kartą susapnavęs Švediją, o vėliau „atradęs“ tobulą R. Anderssono filmų pasaulį, T. Smulkis ryžosi leistis į kelionę, kuri galbūt atsakys į sapno užduotą mįslę ir išpildys svajonę pažinti švedų garsenybės kūrybinį procesą.

Žiūrovų dėmesio verti ir šie, Europos kino festivaliuose pripažinimo bei įvertinimo sulaukę, filmai: Ukrainos režisierės EvosNeymann„Namas su bokšteliu“, paremtas autobiografinio rašytojo Fridricho Gorenšteino apsakymo motyvais, papasakos apie aštuonmečio berniuko gyvenimo dieną, kai baigėsi jo vaikystė. Ramūs nespalvoti lietuvio operatoriaus Rimvydo Leipaus užfiksuoti kadrai meistriškai perteiks priešpaskutinių Antrojo pasaulinio karo metų atmosferą Sovietų Sąjungoje. Šioje juostoje suvaidino pernai Paryžiuje mirusi aktorė KaterinaGolubeva, lietuviško kino žiūrovamspažįstama iš Šarūno Barto filmų.

Prancūzų režisieriausDjinnoCarrénard‘o filmas „Donoma“, kurio biudžetas, kalbama, tesiekė 150 eurų, paliudys, jog naujoji įspūdinga prancūzų kino banga gimsta priemiesčiuose gyvenančių jaunų žmonių, apsiginklavusių skaitmeninėmis vaizdo kameromis, dėka. Kaimynų latvių režisieriaus YevgenyPashkevichfilmas „Golfo srovė po ledkalniu“ žiūrovus įtrauks į tris dramatiškai susipynusias istorijas, kurių pagrindinė herojė, nemirtingoji Lilit, klajos laike bei erdvėje su savo demoniška misija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją