Draminis serialas, sukurtas HBO ir „Sky Atlantic“, mini serialo kategorijoje rungiasi su „Escape at Dannemora“, „Fosse/Verdon“, „Sharp Objects“ ir „When They See Us“.

Serialo aktorius Jaredas Harrisas buvo nominuotas mini serialo arba filmo pagrindinio vaidmens atlikėjo kategorijoje.

Emily Watson buvo nominuota nepagrindinio vaidmens atlikėjos kategorijoje kartu su Stellanu Skarsgardu. Penkių dalių serialas, pasakojantis apie 1986 m. Sovietų Sąjungoje įvykusią branduolinę avariją, taip pat buvo nominuotas aktorių parinkimo, režisūros, pastatymo, šukuosenų, makiažo, scenarijaus, kinematografijos ir kitose kategorijose.

Serialą prodiusavo Jane Featherstone priklausanti įmonė „Sister Pictures“, režisavo ir scenarijų parašė Craigas Mazinas, taip pat parašęs filmo „Medžiotojas ir Ledo karalienė“ („The Huntsman: Winter’s War“) scenarijų.

„Černobylis“ tapo didžiuliu hitu. HBO teigė, jog nuo premjeros gegužės 6 d. iki paskutinės serijos birželio 3 d. bendras žiūrovų skaičius pasiekė 8 mln. – daugiau už „Sharp Objects“ su Amy Adams priešaky ir truputį mažiau už „Big Little Lies“ pirmojo sezono žiūrovų skaičių.

Jungtinės Karalystės televizijos kanalo „Sky Atlantic“ atstovai sakė, kad „Černobylis“ buvo jų trečias sėkmingiausias draminis serialas. Vien pačią pirmąją seriją žiūrėjo 1,7 mln. žmonių.

C. Mazinas prisipažino, kad labai „džiaugiasi“, jog JAV Televizijos akademija pagerbė „Černobylį“ 19 nominacijų. „Šis serialas – didžiulės komandos darbo vaisius, todėl nepaprastai malonu matyti, kaip buvo pripažintos aktorių ir kūrybinės grupės personalo pastangos. Visi labai sunkiai dirbome, kad sukurtume „Černobylį“, ir džiaugiamės nominacijomis.“

J. Featherstone anksčiau sakė „Deadline“, kad C. Mazino versija „yra vienas įdomiausių, nuostabiausių ir labiausiai dėmesį prikaustančių scenarijų, kokius man teko skaityti“.

„Černobylis“ buvo vienas iš kelių Didžiosios Britanijos prodiuserių sukurtų serialų, gavusių nominacijas mini serialo ir televizijos filmo kategorijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)