Tačiau praėjusią savaitę „Duburio“ kino komandą jau buvo galima pastebėti Anykščių rajone.

„Pavasarį sučiupom tarsi katiną už uodegos“,- po dviejų filmavimo dienų įspūdžiais dalinosi režisierius, mat filmo epizodui ilgai ieškoję žydinčių obelų sodų, kurie šįmet delsė apsikrauti žiedais, „Duburio“ kūrėjai rado vieną tinkamą Storių kaime, tačiau atvažiavę filmuoti suprato, jog vos suspėjo- dalis obelų jau buvo bepradedančios nužydėti.

Pasak pačių autorių pranešimo spaudai, pagal žinomą Romualdo Granausko romaną kuriamas „Duburys“ pasakos apie sovietmečio nykumos palaužtą žmogų. Pagrindinis filmo herojus Juozapas Gaučys išgyvena nerūpestingą vaikystę kaime, kol netrukus ateina laikas išvažiuoti: baigęs mokslus mieste, pradėjęs dirbti ir apsigyvenęs ankštame bendrabutyje, kuris be triukšmingų kaimynų jam padovanoja ir lemtingą meilę, filmo herojus per savo gyvenimo istoriją mums atskleidžia viso sovietmečio kasdienybę.

Pasak Gyčio Lukšo, filmai, žvelgiantys į šį dramatišką istorijos etapą, yra labai populiarūs postsovietinėse šalyse, tokiose kaip Lenkija, Čekija ar Vengrija. Tad, tikimasi, kad būsimas filmas „Duburys“ sudomins ne tik Lietuvos, bet ir platesnę auditoriją.

Vyresniosios kino režisierių kartos atstovas, Lietuvos kinematografijos sąjungos prezidentas Gytis Lukšas jau yra sukūręs filmų sovietine tematika. Viena tokių kino juostų, „Mėnulio Lietuva“ (1997), išsiskyrė tuo, jog apie pokario laikmetį mūsų šalyje režisierius prabilo nauja tragikomedijos kalba.

Būsimą filmą „Duburys“ režisierius įsivaizduoja dramatišką, bet kartu ir emociškai labai spalvingą.

„Šis filmas turėtų pritraukti įvairaus amžiaus žiūrovą“,- mano Gytis Lukšas,-„Mano kartai sovietmečio tema yra aktuali, nes mes vis dar esame viena koja tuose laikuose: kokie jie bebuvo sunkūs, juose prabėgo gražiausi mūsų jaunystės metai. Na o šių dienų jaunimui turėtų būti įdomu pažvelgti į laikmetį, apie kurį jie girdi kalbančius savo tėvus bei senelius“.

Filmą „Duburys“ prodiusuoja viešoji įstaiga „Studija2“ kartu su Lietuvos Kino Studija. Vaidybinę juostą didžiuosiuose ekranuose galėsime pamatyti ateinančiais metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją