Netikėta sėkmingos karjeros pradžia

Pasirinkdamas psichologiją Ph. McGraw nesitikėjo, kad ši profesija gali atvesti jį į sritį, kurioje karaliauja advokatai, ir būti tokia pelninga. Sprendimas imtis konsultacijų verslo padedant kaltinamiesiems pasiruošti teismams buvo labai taiklus, o viena garsi klientė ir laimėta visų JAV dėmesį pritraukusi byla galiausiai pavertė daktarą serialo herojumi.

Serialo „Daktaras Bullas" (angl. „Bull") kūrėjus įkvėpęs Daktaras Philas darbinę karjerą pradėjo devinto dešimtmečio viduryje vesdamas savimotyvacijos seminarus. Vėliau įkūrė jį visame pasaulyje išgarsinusią įmonę „Courtroom Sciences, Inc. (CSI)", teikiančią konsultacines bylinėjimosi teisme paslaugas didžiausioms JAV bendrovėms.

Šis verslas ir tapo jo sėkmės priežastimi, kai 1998 m. jis Oprah Winfrey padėjo laimėti bylą po jautienos skandalo, įsiplieskusio tarp šios garsiausios pasaulyje pokalbių laidos vedėjos ir Teksaso galvijų augintojų. Moteris buvo kaltinama jautienos industrijos apšmeižimu, po to, kai vienoje savo laidų suabejojo šios mėsos saugumu. Teksaso, antros didžiausios JAV valstijos, gyvulių augintojų teigimu, tokie laidos vedėjos pasvarstymai pakenkė jų verslui ir sąlygojo 12 milijonų dolerių nuostolį.

Nuo teismo salės iki TV studijos

Ph. McGraw ir jo bendrovės, kuri orientuojasi į bylinėjimosi psichologiją, pagalba buvo lemtinga šioje skandalingoje byloje. Vienos svarbiausių dakrato Philo karjeroje klientės paruošimas teismui lėmė visų 12 prisiekusiųjų vieningą, Oprah išteisinusį verdiktą. Garsenybė buvo sužavėta daktaro Philo darbu – liudininkų apmokymu, psichologiniu kliento parengimu, pasiruošimu teismo procesams netikruose, suvaidintuose teismo posėdžiuose, prisiekusiųjų žiuri elgesio analize ir kitomis gydrybėmis, padėjusiomis jai pasiekti pergalę.

Po sėkmingo teismo proceso viena garsiausių Amerikos moterų naująjį bičiulį daktarą Philą ėmė kviesti pasirodymams savo pokalbių laidoje, psichologas joje turėjo atskirą rubriką, kurioje diskutavo apie santykius ir gyvenimo pasirinkimus.

Galiausiai 2002 m. Ph. McGraw paliko savo įkurtą „Courtroom Sciences, Inc. (CSI)" ir pradėjo vesti asmeninį dienos pokalbių šou „Dr. Phil" ir dalinti patarimus apie psichinę sveikatą. Valandą trunkanti laida sumušė visus įmanomus pokalbių šou rekordus nuo Oprah Winfrey karaliavimo televizijoje laikų. Tokia televizinė sėkmė lėmė ir jo savipagalbos knygų populiarumą, kurios net keletą kartų yra tapusios bestseleriais Amerikoje.

Kai gyvenimas tampa įkvėpimu serialui

Ankstyvieji daktaro Phillipo McGraw karjeros pasiekimai konsultacijų įmonėje pasirodė puiki medžiaga serialų kūrėjams. Pats realusis daktaras Philas yra vienas iš serialo „Daktaras Bullas" (angl. „Bull"), kurį pamatyti galima vaizdo transliacijų internetu platformoje „Viaplay", prodiuserių. Jis iš už kameros bando perteikti savo patirtį ir įdomiausius atvejus dirbant visų laikų produktyviausioje tokio tipo konsultacinėje įmonėje.

Serialo pagrindinis veikėjas yra daktaras Jasonas Bullas (akt. Michael Weatherly), vadovaujantis „Trial Sciences Inc.". Tai analogiškas realiame pasaulyje egzistuojančios įmonės „Courtroom Sciences, Inc. (CSI)" atitikmuo. Siužetas sukasi apie šios kompanijos kasdienę veiklą, kurioje persipina Amerikos teismo procesų prisiekusiųjų žiuri analizė ir su tuo susijusios klientų gynybos strategijos. Tai serialas, kuriame susijungia psichologija, žmogiška intuicija ir aukštųjų technologijų suteikiamos galimybės. Šiemet „Daktaras Bullas" buvo nominuotas Amerikos apdovanojimuose „People's Choice Awards". Naujas serialo „Daktaras Bullas" serijas kiekvieną savaitę JAV žiūrėdavo apie 15 mln. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)