Vakaras pavadintas „ Le café des Arts“ („Menų Kavinė“) bus puiki proga žiūrovams susipažinti su geriausiais Prancūzų filmais nerodomais kino teatruose Lietuvoje. Prieš filmą kino specialistė prancūzė Joelle Galiauskas papasakos apie Prancūziškos kultūros ir kino ypatumus ir subtilumus. Renginio dalyviai vakarą galės tęsti teatro kavinėje, diskutuojant ir keičiantis įspūdžiais su mūsų svečiais.

Pirmasis susitikimas vyks gegužės 14 d. (pirmadieni) 17 val. 30 min. Jo metu bus pristatytas režisieriaus Philippe Lioret filmas „Welcome /Sveiki atvykę“ (2009), kuris pelnė Europos parlamento LUX apdovanojimą ir 2010 Berlyno ekumenini žiuri prizą, buvo vienas sėkmingiausių 2009 metų filmų Prancūzijoje. Šio filmo peržiūra bus proga suprasti posakį „Prancūzija prieglobsčio žemė“, tai ypač aktuali tema dabar, kai prancūzai rinkosi savo prezidentą, ir paklausti savęs: ar šiandien solidarumas yra nusikaltimas?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją