Savaitgalį į daugumą pasaulio kino teatrų atkeliavusi 24-oji bondiados dalis nuaidėjo su trenksmu ir, tikimasi, jog skaičiai per artimiausias savaites nustebins dar labiau. Premjeros dar neįvyko keliose milžiniškose teritorijose: Kinijoje, Pietų Korėjoje, Japonijoje, Australijoje ir Prancūzijoje.

Lietuvos žiūrovai naująjį „007 Spectre“ sutiko entuziastingai. Surinkusi 154 tūkst. eurų per pirmąjį savaitgalį juosta tapo didžiausiu kada nors mūsų šalyje įvykusiu filmo apie Džeimsą Bondą atidarymu.

Apsukų „007 Spectre“ nemažina ir Didžiojoje Britanijoje. Čia filmą jau išvydo jau per 100 milijonų žiūrovų, jis gerokai lenkia pirmtaką „007 Operacija „Skyfall“. Filmas žiūrimumo rekordus taip pat sumušė visose Skandinavijos šalyse.

„Mums gniaužia kvapą dėl tokios sėkmės. Milžiniškas pasaulio palaikymas filmui „007 Spectre“ – tai bondiados gerbėjų atsidavimo ženklas ir juostos kūrybinės grupės meistriškumo įvertinimas“, – kalbėjo filmą platinančios kompanijos „Metro-Goldwyn-Mayer“ vadovas Gary Barberis.

Filmo „007 Spectre“ istorija tęsiasi po ankstesnėje juostoje „007 operacija Skyfall“ matytos Raulio Silvos atakos prieš Jungtinės Karalystės karinę žvalgybą MI6. Naujuoju M paskirtajam Garetui Meloriui (akt. Ralphas Fiennesas) tenka kovoti su politiniu spaudimu, kuris kelia grėsmę visos organizacijos ateičiai.

Tuo pat metu Džeimsas Bondas mėgina išnarplioti painų sąmokslininkų tinklą savais būdais. Paaiškėja, kad vienintelis jo šansas – veikti savarankiškai ir apsaugoti galingo priešo dukrą. Agentas 007 leidžiasi į kelionę iš Meksikos į Austriją ir Maroką. Džeimso galimybės ribotos, tačiau atsikvėpti jam nebus kada, mat įvykių sūkuryje jis susidurs su praeities šmėkla.

Šioje kino juostoje įsiamžino ir lietuvis. Jame vaidina legendinio aktoriaus Regimanto Adomaičio sūnus Gediminas. Filme jis įamžino blogiuką, dešiniąją Oberhauzerio ranką. Deja, filmo pabaigoje lietuvio įkūnytas personažas miršta sraigtrasparnio katastrofos metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)