„Tai unikalus projektas, į kurį kasmet suvažiuoja kino meną studijuojantys, dėstantys ir kine dirbantys profesionalai iš daugybės Pasaulio šalių. Tai darbas ir atostogos drauge su įdomiais žmonėmis, naujomis idėjomis, kultūrų pažinimu, kūrybiniu bendradarbiavimu. Prieš dvejus metus drauge su komanda sukurtas mano režisuotas trumpametražis filmas šiemet nukeliavo iki Kanų kino festivalio. Tai man – didžiulis įvertinimas”, – šypsosi meile kinui gyvenanti J. Valeikaitė. TV3 pranešime spaudai rašoma, jog šiemet talentingos kino režisierės iš Lietuvos trumpametražio kino projekto aprašymas tarptautinio konkurso komisijos narių buvo įvertintas puikiai – J. Valeikaitė drauge su komanda „Vasaros MEDIA studijoje” vėl kur filmą.

„Tai bus šviesi istorija apie įdomų žmogų – kaimo išminčių, netradicinį jo gyvenimą, apie tai, kad kurtieji ir kalbos negalią turintys žmonės neretai turi spalvingesnį pasaulį, pilnavertiškesnį gyvenimą, negu mes. Filmuosime Kernavėje. Tiesa, tik studijoje sužinosiu, kas bus mano filmo operatorius, stilistas, prodiuseris, scenaristas ar garso režisierius ir iš kurio pasaulio krašto jie bus”, – sako J. Valeikaitė, pati per penkias šias vasaros studijas išbandžiusi absoliučiai visas kino specialybes nuo režisieriaus iki aktoriaus, nuo stilisto iki garso operatoriaus.

„Nežinau, kur pateks šis filmas, ar kas parodys jį, ar ne. Kuriu sau, kad šypsočiausi, kad būtų įdomu gyventi”, – sako J. Valeikaitė, kuri ne tik kine, o ir TV3 ekrane drauge su žurnalistų komanda žiūrovams visą vasarą dovanos vis naujas ir įdomias gyvenimo istorijas „Lietuvos ryto televizijos” laidoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją