Nuo 2007 m. gyvuojantis Kauno kino festivalis šią vasarą miestiečiams dovanoja net devynis kino seansus.

Tarptautinio Kauno kino festivalio meno vadovė Ilona Jurkonytė apie sumanymą pristatyti festivalyje viešėjusių filmų retrospektyvą teigia:
„Kartais net sunku patikėti, kad jau 7-tus metus kantriai ir profesionaliai darbuojamės, siekdami Kaune sukurti ir įtvirtinti kokybiško kino rodymo, žiūrėjimo, bei analizavimo tradicijas. Išties, per šiuos metus, Kauno kino festivalyje buvo parodyta daugybė išskirtinių filmų iš viso pasaulio. Nuo pat festivalio pradžios ypatingai daug dėmėsio skyrėme kinematografijai iš Centrinės, Rytų Europos, taip pat iš Pabaltijo. Neatsitiktinai Kauno kino festivalio istoriją 2007-siais pradėjo žymaus vengrų režisieriaus Béla Tarro mokinio Szabolcs Hajdú filmas „Balti delnai“.

Liepos 3 d. „Tarptautinio Kauno kino festivalio retrospektyva" startuos filmu, kuriuo buvo atidarytas pirmasis Kauno kino festivalis 2007-aisiais: „Balti delnai“ (rež. Szabolcs Hajdú, 2006 m., Vengrija).

Filmas pasakoja gimnasto Dongo gyvenimo istoriją nuo paauglystės iki pedagoginio darbo su jaunesniu, sudėtingo charakterio atletu. Tai filmas ne tik apie neribotą ryžtą ir fizines galimybes, siekiant užsibrėžto tikslo, bet ir apie įvairiaspalvį žmogiškųjų jausmų spektrą, kuriame draugystė turi gydančią galią.

Visi kino seansai nemokami, filmai bus rodomi su lietuviškais subtitrais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją