Ekspedicijos metu, režisierius lankė vietinius, pažinojusius šį misionierių, kunigą, daktarą, indėnų dievą, Brazilijos-Bolivijos pasienyje padėjusį tūkstančiams indėnų.

„Miesteliai, kuriuose buvau, slepia didelę paslaptį. Pirmas įspūdis gražus, bet istorija labai sudėtinga. Tai puikus siužetas kino filmui, aš pats tapau jo personažu ir stengiuosi suprasti kas
buvo A.F. Bendoraitis. Tai istorija apie net tik šviesią bet ir tamsiąją žmogaus pusę. O tam, kad sužinotum kas yra žudikas, reikia sukurti filmą“
– dalijosi mintimis režisierius.

„Indėnų bendruomenės vadino jį Didžiuoju baltuoju tėvu, o nuo epidemijų išgelbėtas gyvybes sunku suskaičiuoti. Bolivijos prezidentas už nuopelnus suteikė lietuviui karinį laipsnį, o Vakarų pasaulis jo darbus gretino su Motinos Teresės, Mahatma Gandžio bei Martino Liuterio Kingo veikla“, – taip savo herojų pristato filmo režisierius.

Kaip konferencijos metu pasakojo V. Puidokas, jo herojus visą gyvenimą skyrė darbui su vargšais. Jis buvo vienintelis daktaras teritorijoje, dvigubai didesnėje už Lietuvą. Anot jo, indėnai toje teritorijoje išgyveno dėl jo. Žmonės neturėdami pinigų atsilyginti lietuviui už gydymą, jam atsidėkodavo vištomis ar piešiniais.

Anot Pauliaus Juočerio, vieno filmo prodiuserių, debiutiniam režisieriaus filmui pritraukti privačių rėmėjų – sunku. Tačiau tai turi ir savo pliusų: „Esame priversti ieškoti nestandartinių kūrybinių sprendimų, tai bus kažkas šviežio lietuviškoje kino scenoje“. Vienas iš šių sprendimų – tiriamajai ekspedicijai Pietų Amerikoje paimtas kreditas, kurį filmo komanda bando padengti minios finansavimo (crowdfunding) būdu. Tačiau dabar filmo prodiuseriai džiaugiasi užsitikrinę LKC paramą bei sulaukę brazilų prodiuserių dėmesio ir teigia, kad tai bus kokybiškas tarptautinio lygio dokumentinis filmas.

Anot filmo kūrėjų, tai bus pasaulinės klasės, kokybiška kinematografinė juosta.

Spaudos konferencijos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)