Filmas nominuotas „Oskarams“ už geriausius garso efektus ir geriausią garso montažą. Žiūrint „Išlikęs gyvas“ kino salėje su kokybiška garso sistema, pasak filmo garsą kūrusių specialistų, „galima pasijausti lyg tikrame mūšio lauke, kur iš visų pusių zvimbia kulkos ir sprogsta granatos. Filmo vaizdas artimas dokumentiniam tikroviškumui, o garsas ta tikroviškumą dar labiau išryškina. Kino salėse žiūrovų laukia stulbinantys pojūčiai. Didžiuojuosi, kad mums pavyko to pasiekti“, - sakė vienas filmo garso režisierių.

Šiemetiniuose Kritikų pasirinkimo apdovanojimuose „Išlikęs gyvas“ buvo pripažintas geriausiu veiksmo filmu, o pagrindinį vaidmenį jame atlikęs Markas Wahlbergas įvertintas kaip geriausias veiksmo filmo aktorius.

Filme vaizduojamus įvykius išgyvenęs ir knygoje aprašęs jūrų pėstininkas, tikrasis Marcusas Luttrellis filme suvaidino epizodinį vaidmenį. Jį galima pamatyti 12-ąją filmo minutę, epizode kuomet jis išpila kavą ir liepia naujokui viską sutvarkyti.

Filmo sukūrimas kainavo 40 milijonų dolerių (100 milijonų litų), tačiau didžioji šios sumos dalis buvo išleista režisieriaus sumanymui kokybiškai įgyvendinti. Pats režisierius ir pagrindinių vaidmenų atlikėjai dirbo už sąlyginai mažą 17 tūkstančių dolerių (42,5 tūkstančio litų) per savaitę atlygį.

Per pirmąjį rodymo savaitgalį Jungtinėse Valstijose „Išlikęs gyvas“ uždirbo beveik 38 milijonus dolerių (95 milijonus litų) ir tapo žiūrimiausiu to savaitgalio filmu. Šiuo metu jo pajamos vien JAV siekia 123 milijonus (307 milijonus litų).

Režisierius Peteris Bergas su filmu dirbo net penkerius metus, medžiagą scenarijui jis studijavo dar kurdamas „Hankoką“ 2007 metais. Tuo tarpu visos filmo scenos buvo nufilmuotos per 42 dienas.

Epizodinius vaidmenis filme atliko tikri kariškiai ir karo veteranai.
Filmo žvaigždės Markas Wahlbergas, Emile‘is Hirschas, Tayloras Kitschas ir Benas Fosteris režisieriaus pageidavimu dalyvavo tikrose šaudymo treniruotėse. Pats režisierius, prieš pradėdamas kurti scenarijų pusantro mėnesio gyveno karinėje bazėje Irake ir treniravosi su tikrais jūrų pėstininkais.

Filmo anonsas: 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)