Prieš pat ilgai lauktai, finalinei „Hobito“ trilogijos daliai „Hobitas: Penkių armijų mūšis“ (angl. „The Hobbit: The Battle of the Five Armies“) pasiekiant Lietuvos kino teatrus, kviečiame sužinoti daugiau įdomių detalių apie L. Evanso asmenybę ir karjerą.

Aktoriaus ūgis – 183 cm.

L. Evansas buvo auklėjamas kaip Jehovos liudytojas, tačiau būdamas 16-os jis šią religinę organizaciją paliko.

Tuo pačiu metu Luke‘as metė mokyklą, kad galėtų siekti aktoriaus ir dainininko karjeros.

Dainavimas L. Evansą žavėjo nuo pat vaikystės. Būdamas 17-os L.Evansas persikėlė į Kardifą, kad galėtų mokytis dainavimo pas Louise Ryan.

Jei aktorius galėtų pasikeisti vietomis su kitu žmogumi, jis teigė, kad pasirinktų Luciano Pavarottį.

Luke‘as laimėjo stipendiją studijuoti „London Studio Centre“, mokslus ten jis baigė 2000-aisiais.

L.Evansas yra įkūnijęs net du graikų dievus – Apoloną „Titanų susidūrime“ ir Dzeusą 2011-ųjų filme „Nemirtingieji“.

Jis buvo svarstomas į Džėjaus Getsbio mylimosios vyro Tomo rolę 2013-ųjų filme „Didysis Getsbis“, tačiau galiausiai vaidmuo teko australui Joeliui Edgertonui.

Aktorius yra dešiniarankis, tačiau nešioja laikrodį ne ant kairės rankos, kaip dažniausiai įprasta, o ant dešinės.

Viena mėgstamiausių L. Evanso knygų – „Numylėtieji kaulai“. Įdomu tai, jog šio romano ekranizaciją režisavo P. Jacksonas.

L. Evanso teigimu, jei jam nebūtų pavykę tapti aktoriumi ar dainininku, jis būtų teismo patologas, nes paauglystėje jį labai domino biologija.

Duodamas interviu žurnalui „The Advocate“ 2002-aisiais, L. Evansas pasisakė esąs homoseksualus. „Jei dėl to būdamas 60-ies būsiu vargšas, bent jau žinosiu, kad gyvenau laimingą, atvirą gyvenimą ir neprivalėjau to slėpti“, – tada kalbėjo jis.

2004-aisiais L. Evansas patikino, kad homoseksualumas jo karjerai nepakenkė.

L. Evansas 2009-aisiais pasirašė sutartį su naujais vadybininkais ir po metų, 2010-ųjų rugsėjį, pasirodė pranešimų, kad aktorius susitikinėja su mados srityje dirbančia viešųjų ryšių eksperte Holly Goodchild. Moteris patvirtino žiniasklaidai, kad jie yra pora. Paklausti apie staigų orientacijos pokytį L. Evanso atstovai spaudai sakė: „Aktorius atvirai apie asmeniškumus kalbėjo seniai, kai buvo jaunas, nepatyręs žmogus. Subrendęs jis nebenori elgtis neapdairiai ir neketina žiniasklaidai pasakoti apie jo asmeninį gyvenimą.“ Šių metų rugsėjį ir spalį buvo pasirodę žinių, kad L.Evansas ir H.Goodchild ketina susižadėti ar net susižadėjo. Tiesa, aktoriaus „Wikipedia“ puslapyje tebėra nurodoma, kad jis yra homoseksualus.

2012-aisiais homoseksualumo neslepiantis „Žiedų valdovo“ ir „Hobito“ trilogijų aktorius Ianas McKellenas netyčia patvirtino, kad L. Evansas yra gėjus, vardindamas, kaip daug homoseksualių aktorių pasirodė „Hobito“ trilogijos filmuose ir paminėdamas jo vardą.

L. Evansas apie pomėgius: „Dievinu gaminti! Esu padaręs įspūdį savo kulinariniais šedevrais šimtams moterų. Jos visada sugrįžta norėdamos daugiau.“

Apie pirmąjį darbą: „Kai išėjau iš mokyklos, gavau darbą batų parduotuvėje. Sutaupydavau po 15 svarų sterlingų per savaitę ir pats mokėjau už mano dainavimo ir vaidybos pamokas.“

Apie svajones: „Po dešimties metų norėčiau gyventi prie jūros, ten kur šilta. Norėčiau turėti tris šunis ir dalintis juos su man brangiu žmogumi.“

Apie vyrus: „Visi vyrai kartais jaučiasi nesaugūs, tiesiog mus taip auklėja, esą negalime rodyti savo silpnybių.“

Apie vyrų stilių: „Didžiausia stiliaus klaida yra mėginimas atrodyti labai „keitai“. Tiesa tokia – jei turi gerų džinsų porą, gerų batų porą ir kelerius gerus marškinius – atrodai puikiai.“

Apie nekenčiamus daiktus: „Visi pasaulio sandalai turėtų būti sudeginti. Aš jų nekenčiu, juos tikrai galima sunaikinti.“

Apie gerus kostiumus: „Geri kostiumai iš bet kur neatkeliauja. Aš dažniausiai vilkiu „Armani“, „Louis Vuitton“ ir „Burberry“.“

Filme „Hobitas: Penkių armijų mūšis“ Viduržemės laukia milžiniškas pavojus. Galingasis priešas Sauronas pasiuntė keturis orkų legionus, kad šie slapta atakuotų Vienišąjį Kalną. Nykštukų, elfų ir žmonių rasėms teks apsispręsti – suvienyti jėgas ar būti negailestingai sunaikintiems. Žiūrovų pamėgtam hobitui Bilbui teks kautis už savo ir savo draugų gyvybes garsiausiame visų laikų – Penkių armijų – mūšyje.

Filmo „Hobitas: Penkių armijų mūšis“, kuris Lietuvą pasieks gruodžio 19 dieną, anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)