Filme „Stalingradas“ nėra didelio žinomų aktorių būrio – kaip ir ankstesniuose savo darbuose 46-erių F.Bondarčiukas nelengvą istoriją patikėjo jauniems talentams. Vieną vaidmenų atliko ir jo paties sūnus Sergejus. Pats kino kūrėjas prisipažino, kad jam buvo siūlyta rolė, tačiau šios jis atsisakė – žiūrovai tik gali išgirsti rusiškų filmų mėgėjams pažįstamą jo balsą už kadro.

Likus vos porai dienų iki „Stalingrado“ premjeros, kviečiame sužinoti daugiau detalių apie viena iškiliausių šių dienų rusiško kino ir televizijos pramonės asmenybių laikomą F.Bondarčiuką.
File source: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fedor_Bondarchuk_Filming.jpg

Maskvoje gimusio F.Bondarčiuko tėvai – aktorė Irina Skobceva ir režisierius Sergejus Bondarčiukas. Vyresnioji Fiodoro sesuo Aliona – taip pat aktorė.

Kino kūrėjo auklėjimu užsiėmė daugiausia jo močiutė Julija, mat tėvai buvo nuolat užsiėmę. Jis baigė meno mokyklą, o vidurinėje mokėsi sustiprintą anglų kalbą.

F.Bondarčiuko močiutė norėjo, kad jis taptų architektu arba operos daininiku, o mama norėjo, kad jis pasirinktų diplomato karjerą.

Baigęs mokyklą 1985-aisiais F.Bondarčiukas mėgino stoti į Maskvos Valstybinį Tarptautinių Santykių institutą, tačiau jam nepasisekė – susikirto per rusų kalbos egzaminą. Galiausiai būsimas aktorius ir režisierius įstojo į Valstybinį visos Rusijos S.A.Gerasimovo kinematografijos universitetą.

F.Bondarčiuko debiutas kine įvyko 1986-aisiais, kai jis atliko nedidelį vaidmenį savo tėvo filme „Borisas Godunovas“.
Filmas "Stalingradas"

Po metų mokslų Fiodoras išėjo tarnauti armijoje, o grįžęs dar po metų nusifilmavo 1989-ųjų dviejų serijų meniniame filme „Stalingradas“ pas vieną iš savo mokytojų Jurijų Ozerovą.

F.Bondarčiukas yra vedęs vyriausiąją rusiško žurnalo „HELLO!“ redaktorę Svetlaną Bondarčiuk jau 25-erius metus. Jie susipažino svečiuodamiesi pas bendrą pažįstamą dar 1986-aisiais, kai Fiodoras tarnavo armijoje.

Pora susilaukė dviejų vaikų – 22-ejų sūnaus Sergėjaus, kuris jau pats tapo tėvu – pirmoji F.Bondarčiuko anūkė Margarita gimė beveik lygiai prieš metus, ir 12-metės dukters Varvaros. Ši gimė anksčiau laiko, tad turi vystymosi problemų. Didžiąją dalį laiko ji gyvena ne Rusijoje, kur, anot tėvų, jai yra palankesnės sąlygos gydytis ir mokytis.

Aktoriui vėliau teko paragauti ir TV laidų vedėjo duonos, o viena įsimintiniausių jo laidų tapo „Kino v detaliach“, kurios metu jos pašnekovais buvo pasaulinės kino žvaigždės Darrenas Aronofsky, Michaelas Bay, Christophas Waltzas, Danielis Craigas ir kiti.

F.Bondarčiukas yra laikomas pirmuoju profesionaliu Rusijos muzikinių vaizdo klipų kūrėju. Šį darbą jis pradėjo dar 1990-aisiais ir spėjo padirbėti kone su visu Rusijos žvaigždynu: Borisu Grebenščikovu, Ala Pugačiova, Kristina Orbakaite, Valerijumi Meladze, Filipu Kirkorovu ir kitais.

1993-aisiais Fiodoras kaip geriausias muzikinių vaizdo klipų prodiuseris buvo įvertintas apdovanojimu „Ovacija“, kurį jam įteikė didžiausias jo autoritetas – jo tėvas.

Kartu su žmona Svetlana F.Bondarčiukas garsėja labdaros akcijomis ir palaiko talentingus našlaičius.
Filmas "Stalingradas"

Žinomas aktorius ir režisierius noriai gamina, o jo keptą šašlyką giria ne tik žmona, bet ir garsūs draugai.

Vaikystėje vienas mėgstamiausių F.Bondarčiuko rašytojų buvo škotų autorius, Šerloko Holmso kūrėjas Arthuras Conanas Doyle.

Filmuodamasis Aleksejaus Andrianovo keturių serijų detektyve „Šnipas“, F.Bondarčiukas atsiaugino ūsus ir lankė choreografijos pamokas.

F.Bondarčiukas apie talentą: „Pakanka turėti tik lašelį talento. Darbas, kantrybė, disciplina padės pasiekti sėkmės. Buvo ne vienas atvejis, kai žmonės net ir neturėdami jokio talento pasiekė aukštumų dėl jų atsidavimo ir darbo.“

Jau šį penktadienį Lietuvos kino teatrus pasieksiančiame F.Bondarčiuko filme „Stalingradas“ žiūrovų laukia daugiausiai aukų pareikalavęs Antrojo pasaulinio karo mūšis, su dangumi besimaišanti žemė, dramatiški išbandymai, sprogimai, skausmas ir, žinoma, meilė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)