Artėjant didingo filmo premjerai, kviečiame sužinoti įdomių detalių apie naujai Holivude sužibusio jauno aktoriaus gyvenimą ir karjerą.

Tikrasis Kito Haringtono vardas – Christopheris Catesby Haringtonas, tačiau paties aktoriaus teigimu, jį nuo vaikystės visi vadino Kitu. Viename interviu jis pasakojo tik būdamas 11-os sužinojęs, kad tikrasis jo vardas – Christopheris.

Aktoriaus ūgis – 172 cm.

Būdamas jaunesnis K.Haringtonas norėjo būti operatoriumi, karo korespondentu ir žurnalistu.

Mokydamasis aktorystės aktorius gavo Alberto Narracotto vaidmenį žinomoje pjesėje „Karo žirgas“.

K.Haringtono mama Deborah Jane yra dramaturgė, o jo tėvas Davidas Richardas Haringtonas – knygų parduotuvės savininkas. Aktorius turi brolį Johną.

Serialo „Sostų karai“ filmavimų pradžioje 2011-aisiais K.Haringtonui teko mūvėti peruką, nes iki tol jis niekuomet neturėjo ilgų plaukų, tačiau vėliau aktorius juos atsiaugino.

Aktorius susilaužė kulkšnį 2012-aisiais, mėgindamas įsiropšti į savo apartamentus per langą, kai jo buto Londone durys buvo užsitrenkusios ir jis neturėjo rakto. Ši trauma tapo tikru galvos skausmu trečiojo „Sostų karų“ sezono kūrėjams, kuriems teko filmuoti K.Haringtono kūno dublerius, kai jo herojui Džonui Snou reikėdavo pasirodyti stovint ar einant.

K.Haringtonas jautėsi labai kaltas dėl traumos, tad filmavimo grupės vadovui nupirko viskio butelį.

Aktorius yra sakęs, kad pasibaigus „Sostų karams“ jis ketina ir vėl trumpai nusikirpti plaukus, tačiau naujajam istoriniam filmui „Pompėja“ puikiai tiko jo ilgesnių plaukų šukuosena.

K.Haringtono tėvas yra kilęs iš kilmingos šeimos, kuri turi Anglijos karaliaus Čarlzo II palikuonių kraujo.

2013-aisiais K.Haringtonui buvo įteiktas Metų aktoriaus titulas „Young Hollywood“ apdovanojimuose.

Ruošdamasis epo „Pompėja“ filmavimams aktorius turėjo daug sportuoti ir, kad priaugtų 12 kilogramų per penkias savaites, suvartoti po 3 tūkst. kalorijų per dieną. Vėliau jis laikėsi griežtos dietos ir keturias savaites metė svorį, kad šis nukristų nuo 76 iki 63 kg ir išryškėtų jo raumenys.

K.Haringtonas į „Sostų karų“ aktorių atrankų atėjo su mėlyne po akimi. „Nepamenu, kas tiksliai nutiko, bet dėl tos mėlynės, manau, atrodžiau gerokai kietesnis“, – apie šią istoriją yra sakęs aktorius.

Mieliausias pirmas pasimatymas, K.Haringtono nuomone, turėtų vykti jaukioje vietoje, vakarieniaujant ir ragaujant vyną.

Aktorius nemėgsta visuomeninio transporto, jis juokavo, kad keliaudamas metro visuomet paklysta.

K.Haringtonas teigia esąs siaubo filmų mėgėjas, o jo mėgstamiausias – „Švytėjimas“. Taip pat jam patiko „Skambutis“ ir „Klyksmas“.

Holivude kelią besiskinantis anglas taip pat yra režisieriaus Davido Lyncho gerbėjas.

Nors ir mėgsta siaubo filmus, K.Haringtonas teigia nesąs vaizdo žaidimų mėgėjas, nes šie ji baugina.

Trys dalykai, kurių aktorius bijo: vorai, skrydžiai lėktuvu ir skiepai.

K.Haringtonas neturi „Twitter“, nes laisvu nuo darbo metu nori išsaugoti savo privatumą.

Seriale „Sostų karai“ nuogas pasirodyti turėjęs aktorius teigė dėl to nesijautęs nepatogiai.

K.Haringtono svajonė – nusifilmuoti viename iš brolių Coenų filmų.

Istoriniame epe „Pompėja“ aktorius įkūnijo ryžtingą ir kliūčių nepaisantį vergą Mailo, kuris siekdamas išsikovoti laisvę ir būti drauge su mylimąja tampa gladiatoriumi.

Kruvinos gladiatorių kovos, paperkamas teisingumas bei prieš stichiją ir žmogaus galią kovojanti meilė filme „Pompėja“ Lietuvos kino teatruose žiūrovų lauks jau nuo vasario 21 dienos.

Istorinio epo „Pompėja“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)