„Kodėl šitas filmas turėtų patikti kiekvienam? Nes tai labai vaizdingas pasakojimas apie mus – svajojančius, mylinčius, bet vis dėlto kartais išduodančius, paklystančius ir vėl prasmę atrandančius žmones. Ir apie visa ko pabaigą – kokia ji svarbi, kasdienybei suteikianti nežemišką grožį. Savo paveiksluose visada tai ir piešiu“, - pranešime spaudai pasakoja A. Kriščiūnas.

Filmą sukūrė gausi Lietuvos kino, kompiuterinės grafikos ir animacijos profesionalų komanda. Proceso metu kiekvienas A. Kriščiūno paveikslas buvo iš naujo atkurtas trimatėje erdvėje – naudojantis šiuolaikinėmis kompiuterinės grafikos technologijomis, trimačiai objektai bei personažai patalpinti visa apimančioje virtualioje aplinkoje. Čia paveikslai iš tiesų tampa gyvomis istorijomis, kurias įgarsina vystomi dialogai, įprasmina jaudinanti režisūrinių sprendimų choreografija ir užpildo specialiai pritaikytas autorinės kūrybos muzikinis garso takelis. Kūrėjai teigia neabejojantys, kad šis filmas taps viena įspūdingiausių virtualios realybės patirčių, kūrybiškai atspindinčių meninę dailininko mintį.

„Istorija, kurią parašiau šitam filmui – labai atvira ir asmeniška. Kai išgirdau, kaip ją įgarsino Mantas Jankavičius ir Inga Jankauskaitė, kai ji suskambėjo su muzika – pravirkau šiltomis ilgesio ašaromis. Iš tikro verkiau, kaip keistai tai beskambėtų: klausiau savo paties parašytų žodžių ir negalėjau suvaldyti jausmų. Norėčiau, kad ir jūs tai pajustumėte“, - pamatyti naująjį virtualios realybės filmą „Žaisti gyvenimą“ kviečia menininkas.

Beveik pusės valandos trukmės virtualios erdvės filmą jau dabar galima pamatyti arba lietuviškai įgarsintą, arba rodomą vien muzikiniu formatu.

„A. Kriščiūno paveikslus pasirinkome dėl to, kad kiekvienas jų ne tik pasakoja istoriją, bet ir panardina žmones į jų pačių fantazijas. Tai vieni vaizdingiausių meno kūrinių, o Algis dar ir nuostabus pasakotojas. Visa tai sudėjome į VR filmą, kurį jau dabar galima pajusti visomis juslėmis. Užsidėjęs specialius akinius, žiūrovas panyra į potyrių pilną ir, atrodo, paralelinį pasaulį, kuris dar ilgai nepasimirš ir kvies „žaisti gyvenimą“ net išėjus iš kino erdvės“, - sako vienas iš „Hexa Cinema“ įkūrėjų Žilvinas Naujokas.

Neseniai gausybės komplimentų sulaukė ir kitas minėtose virtualaus kino erdvėse rodomas trimatis filmas – įspūdingą mūsų šalies grožį atskleidžianti režisieriaus Donato Ulvydo juosta „Aš Lietuva“.

Abu filmai sukurti specialiai tik virtualios realybės kino erdvėms „Hexa Cinema“, kurios atidarytos didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Šių juostų peržiūros metu naudojama speciali įranga – VR akiniai, kurie uždengia žiūrovo akis ir ausis, taip sustiprinant visus pojūčius, persikeliant į ekrane atvaizduojamą istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją