Į kino seansą susirinkę pedagogai sutartinai tvirtino, kad kino juosta apie krepšinio milžiną jiems paliko tik pačius geriausius įspūdžius.

Daugiausiai emocijų kino juosta sukėlė kūno kultūros mokytojams, kurie tvirtino, kad kino filmų apie sportininkus reikėtų kurti kuo daugiau, nes šiuolaikinis jaunimas turi mažai pavyzdžių, į kuriuos gali lygiuotis.

Kauno švietimo ir ugdymo skyriaus neformaliojo švietimo poskyrio vyriausiasis specialistas Kęstutis Navickas tikino, kad toks filmas reikalingas visiems jauniesiems neklaužadoms, kurie suprastų, kad dideliu darbu galima daug pasiekti: „Kiekvienas jaunuolis gali pasiekti užsibrėžtus tikslus, tik reikia šiek tiek talento, daug darbo ir valios.“

Filme apsilankė ir buvusi paties Arvydo Sabonio kūno kultūros mokytoja Anelė Knyšiūtė, kuri džiaugėsi pamačiusi kino juostą apie savo mokinį. Pedagogė atskleidė, koks garsiausias Lietuvos „centras“ buvo mokykloje.

„Mokykloje jis buvo ramus, tylus, draugiškas kaip ir kiti vaikai. Man labiausiai įsiminė tai, kad Arvydas labai nemėgo lengvosios atletikos ir visada sakydavo, kad jam to nereikės, nes bus krepšininku“, – atsiminimais dalijosi mokytoja.

Gruodžio 19 dieną Lietuvos kino teatruose pasirodęs filmas jau spėjo sumušti rekordus. Kino juosta apie krepšinio žvaigždę jau dabar yra geriausiai Lietuvos kino istorijoje startavęs dokumentinis filmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)