Princas taip pat kaltinamas tuo, kad nesugebėjo apginti trijų savo personalo darbuotojų moterų nuo savo padėjėjų, kuriems taip pat gresia kaltinimai. Vis dėlto princas Majedas išlieka pagrindiniu įtariamuoju.

Civilinį ieškinį pateikė trys rezidencijos darbuotojos, nė viena iš kurių nepateikė pirminio kaltinimo sunkiu nusikaltimu. Darbuotojos tikisi atgauti pinigus, kuriuos princas joms skolingas už darbą. Naujausiuose teismo dokumentuose, kuriuose pateikti detalūs kaltinimai princui Majedui (kuris dokumentuose vadinamas Al Saudu) ir jam gresianti bausmė, darbuotojos išsamiai apibūdino princo elgesį. Moterų teigimu, princas tyčia mėgino joms sukelti emocinį ir psichologinį stresą.

Vienas iš įspūdingiausių incidentų įvyko visai prieš pat princo suėmimą rugsėjo 25 dieną. Darbuotojos pasakoja, kad princas pareikalavo, kad visas jo personalas susirinktų prie baseino ir išsirengtų nuogai.

Pasak vienos iš moterų, kuri dokumentuose įvardijama kaip Jane Doe 1, ji turėjo princo paliepimu sukviesti visus darbuotojus, nes princas norėjo pažiūrėti į „nuogas jų p***es“.

Tuo metu jis buvo apsvaigęs, agresyvus ir linkęs smurtauti, todėl moteris išsigando dėl savo gyvybės.

Išėjusios į lauką moterys pamatė princo Majedo merginą ir kitą moterį, kuri, manoma, pirmoji pateikė ieškinį. Ant jų veidų ir kūnų buvo matyti kraujosruvos ir kraujas, jos drebėjo ir verkė.
Labai greitai į rezidenciją atvyko pareigūnai ir išsivežė princą. Pasak moterų, praeiviams jis šaukė „jokių naujienų“. Pareigūnai jam uždėjo antrankius ir įgrūdo į policijos automobilį.

Incidentas prie baseino ir princo Majedo areštas – tris dienas trukusio kalinimo, kuriuo skundė moterys, rezultatas. Jos teigia, kad buvo ne tik prievarta laikomos jo viloje, bet ir turėjo kęsti žeminantį elgesį.

Dokumentai, kuriuos matė „The Daily Mail“, sudaro patvirtinamąją bylą, kurią Los Andželo aukštesniajam teismui parengė advokatas Vadimas Frishas.