Linos vestuvės įvyko šių metų liepos 25-26 dienomis. Savo šventę ji su vyru planavo itin kruopščiai ir atsakingai. Todėl norėdami išvengti nesklandumų, jie pasisamdė „Stars“ agentūrą, kuri turėjo padėti jaunavedžiams pasiruošti vestuvėms.

Tačiau vestuvių koordinatorių elgesys gerokai šokiravo jaunavedžius. Dėl jų poelgių ir savivaliavimo nuotaka nusprendė kreiptis į žiniasklaidą.

„Norime apsaugoti kitus žmones nuo tokių nelaimių, kokias teko išgyventi mums, – DELFI sakė L. Jankūnaitė. – Norime perspėti žmones, kad geriau jau nesamdytų jokių koordinatorių, negu tokius. Tokių žmonių reikia vengti ir saugotis.“

Paliko daiktus viešbutyje

Pasipiktinusi nuotaka pasakojo, kad vestuvių koordinatorės visiškai nesilaikė sudaryto ir suderinto darbų plano.

„Planą aptarėme prieš vestuves kartu su agentūros „Stars“ vadove Raimonda Jagminaite ir jos pavaldinėmis. Jos užtikrino, kad visi darbai bus atlikti taip, kaip ir sutarėme, tačiau… Viskas pradėjo griūti nuo pat vestuvių dienos ryto“, – pasakojo L. Jankūnaitė.

Koordinatorės turėjo daiktus iš viešbučio, kuriame buvome apsistoję jaunavedžiai, pervežti į vietą, kur vyks vestuvių pokylis.

„Vestuvių rytinis pasiruošimas ir išlydėjimas vyko viename Vilniaus viešbutyje. Koordinatorių darbas buvo užtikrinti, kad visi daiktai iš ten būtų nuvežti į šventės vietą ir padėti jaunavedžių kambaryje. Pasitikėjome jų darbu, tad nepastebėjome, kad yra dingusių daiktų. Po vestuvių pasigedome kvepalų, rūbų. Patiems teko vykti į viešbutį ieškoti savo daiktų. Ten buvo palikti mūsų rūbai, kvepalai, du kompiuteriai. Labia apsidžiaugėme viešbučio darbuotojų sąžiningumu, tačiau pasibaisėjome minėtųjų merginų darbu“, – pasakojo nuotaka.

Jaunavedžiams koordinatorės paaiškino, kad daiktus paimti iš viešbučio jos pamiršo. Į tai pora reagavo atlaidžiai, nes visi daiktai atsirado.

Dingo kunigui duoti pinigai

„Tačiau kai įsitikinome, kad buvome apvogti, kantrybė trūko. Nesitikėjome vagystės iš bažnyčiai skirto vokelio. Viena koordinatorė turėjo 150 eurų auka perduoti jaunikiui bažnyčioje, o jis turėjo paduoti voką kunigui. Taip buvome sutarę iš anksto, nes bijojome, kad jaunikis iš jaudulio voką, žiedus, kitus daiktus gali pamiršti namuose. Tačiau jaunikiui vokas nebuvo perduotas. Vėliau paaiškėjo, kad voką kunigui savavališkai perdavė pati agentūros darbuotoja, – negalėjo patikėti nuotaka. – Bet labiausiai mus šokiravo, kai iš kunigo sužinojome, kad vokelyje buvo mažesnė suma nei mes buvome įdėję. Tad mes dar kartą paaukojome bažnyčiai pinigėlių.“

Pora neabejoja, kad koordinatorė vokelio jaunikiui nepadavė neatsitiktinai. Tai, anot jų, nedaro garbės nei pačiai merginai, nei agentūrai, kurioje ji dirba.

Nuotaka negalėjo pasakyti nei vieno gero žodžio apie koordinatorių darbą ir po bažnytinės ceremonijos. Žiedus sumainę jaunavedžiai vyko į Trakus įsiamžinti vestuvinėje fotosesijoje. Viena agentūros darbuotoja turėjo vykti kartu su pora ir talkinti fotosesijos metu, kita –pasirūpinti svečiais ir palydėti juos į sodybą, kur vakare turėjo vykti šventinė puota.

Išvyko su visais bateliais

„Po bažnytinės ceremonijos Trakuose, nieko man nepranešusios, jos visos dingo. Priešingai nei buvo sutarta, koordinatorė nedalyvavo kartu su mumis fotosesijoje. Kita koordinatorė, turėjusi pasirūpinti svečių sutikimu sodyboje, po bažnytinės ceremonijos apskritai dingo. Fotosesijos metu man kojas nuspaudė bateliai, o Užutrakio dvare dar ir suplyšo. Turėjau tris atsargines poras kelis tūkstančius kainavusių batelių, tačiau jie buvo pas dingusias koordinatores. Vienus batelius atgavau tą patį vestuvių vakarą, o kitus – tik antrą vestuvių dieną. Bent jau batelius atidavė. Tikriausiai dydis netiko“, – ironizavo L. Jankūnaitė.

Vestuvių koordinatorės neatliko ir kitų pagal sutartį suderintų darbų: nepasitiko svečių, nepadėjo jiems įsiamžinti su specialiai išnuomotu fotoaparatu, nepasiūlė jiems parašyti palinkėjimų jaunavedžiams į svečių knygą, nepadarė svečių medžio.

„Pati antrą vestuvių dieną vaikščiojau su svečių medžiu ir svečių knyga, prašiau visų nusifotografuoti ir pasižymėti svečių medyje. Koordinatorės taip pat nepasitiko svečių ir prie sodybos, nepadėjo jiems įsikurti. Tai vietoj jų turėjo padaryti sodybos darbuotojai, už ką mes su vyru esame jiems labai dėkingi“, – sakė ji.

R. Cicinas nebenorėjo koncertuoti

Po vestuvių ceremonijos paslaptingai dingo ir svečių prie bažnyčios jauniesiems įteikta dovana, kurią pasiėmė viena iš koordinatorių.

Nuotaka pasakojo, kad joms taip pat buvo patikėti pinigai atsiskaityti su vairuotojais, kurie atvežė visus į šventės vietą. Tačiau automobiliai stovėjo daugiau nei valandą ir už viršvalandžius teko papildomai mokėti 150 eurų.

Jaunavedžiai savo vestuvių šventei užsisakė mylimo atlikėjo Ryčio Cicino koncertą, už kurį dar likus dviem savaitėms iki vestuvių jam buvo sumokėtas 1200 eurų honoraras. Tačiau likus kelioms minutėms iki suplanuoto dainininko pasirodymo koordinatorės jaunavedžiams pareiškusios, kad R. Cicinui pinigai nebuvo sumokėti.
Rytis Cicinas

„Jis jau buvo atvykęs į šventės vietą. Tad vienintelė išeitis buvo sumokėti jam honorarą dar kartą. Sutartyje buvo sutarta koncerto trukmė viena valanda. Bet koncertas truko tik apie 40 minučių. Raimonda Jagminaitė buvo pasipiktinusi Ryčiu Cicinu, tikino, kad juo negalima pasitikėti ir kad daugiau niekada nesamdys jo koncertuoti.

Tačiau po kelių savaičių paprašius grąžinti pinigus už pilnai neatliktą koncertinę programą, ji man atrašė, kad atlikėjui mokamas honoraras ne už concerto trukmę, bet už atvykimą ir programos atlikimą. Nesvarbu, vieną dainą jis sudainavo, ar vis valandą koncertavo. Tačiau mes puikiai suprantame Rytį Ciciną ir kodėl jis koncertavo trumpiau. Nes jis atvykęs į šventę turėjo laukti savo žadėtų ir negautų pinigų už koncertą. Gerai, kad atlikėjas nesutiko koncertuoti be Raimondos sumokėtų pinigų, nes nežinia, ar būtų juos apskritai gavęs po pasirodymo“, – svarstė ji.

Agentūros darbuotojų darbu nusivylę ir pasipiktinę jaunavedžiai kreipėsi į advokatus.

Sumokėjo kompensaciją

Koordinavimo paslaugas teikusi Raimonda Jagminaitė, vadovaujanti „Stars“ agentūrai, DELFI sakė, kad su minėta nuotaka buvo kalbėta po vestuvių telefonu antrą vestuvių dieną ir ji dėl blogo darbo net neužsiminė, kalbėjo labai draugiškai.

„Tačiau dar po dienos viskas apsivertė aukštyn kojomis ir atrodo, kad tiesiog panoro užsidirbti pinigų. Tačiau aš, kaip įmonės vadovė, paprašiau, kad ji surašytų viską raštu. Paprašiau, kad koordinatorės taip pat parašytų ataskaitą, kas buvo padaryta ir atsakymus į pretenziją, – teigė „Stars“ atstovė. – Įvertinus situaciją, kaip draugiškumo gestas buvo pasiūlyta grąžinti jiems 100 eurų, nes didesnė suma būtų nelogiška. Pirmiausiai dėl to, kad už patirtas išlaidas nebuvo sumokėta papildomai, o jos sudarė beveik 100 eurų. Juolab, kad pretenzijoje nurodyti nusiskundimai nebuvo esminis koordinavimo objektas ir kai kurie net nepriklausė nuo koordinatorių veiksmų. Tačiau po to, kai atsakėme į jaunosios pretenziją, buvo pradėta grasinti ir gąsdinti žiniasklaida, teismais“.

R. Jagminaitė apgailestavo, kad negalėjo pati dalyvauti minėtos poros vestuvių šventėje. „Tada būtų lengviau viską įvertinti ir spręsti“, – neabejojo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (309)