Delfi Samanta papasakojo apie savo kelionę profesionalaus sporto link. Pasak pašnekovės, į sporto salę paskatino eiti priežastis, kuri pažįstama daugeliui.

„Sportuoti pradėjau prieš maždaug šešerius metus. Tai daryti norėjau ir anksčiau, tačiau tarsi jutau baimę – apie sportą nežinojau nieko, atrodė, o ką aš veiksiu nuėjusi į sporto klubą? Juk nė nežinau nuo ko pradėti! Tačiau atėjo diena, kai nusprendžiau imti ir žengti tą pirmąjį žingsnį. Kokia priežastis? Tiesiog vienu metu nebetenkino vaizdas, matomas veidrodyje“, – prisipažįsta Samanta.

Mergina į sporto klubą pirmą kartą nuėjo pirmadienį – tuo metu ji gyveno Jungtinėje Karalystėje. Salėje sutikti lietuviai davė naudingų patarimų. Taip prasidėjo Samantos kelionė ne tik pavydėtinos figūros link, bet ir į profesionalų sportą – ji išgyveno ir bemieges naktis, kuomet iš „Youtube“ vaizdo įrašų mokėsi sporto subtilybių.

„Tiesa, buvau padariusi pertrauką. Kai laukiausi dukros, nebuvo noro sportuoti, svarbiausia buvo laukimas, pasiruošimas naujo šeimos nario atėjimui į pasaulį. Į salę grįžau praėjus maždaug dviem mėnesiam po dukrytės gimimo“, – šypsosi pašnekovė.


Šiuo metu Samanta ruošiasi dalyvauti jėgos trikovėse – šią sporto šaką ji pamilo visiškai netikėtai. Jėgos trikovė – tai jėgos sportas, susidedantis iš trijų rungčių: pritūpimų su svarmeniu, svarmens spaudimu ir svarmens trauka nuo grindų.

„Juokiuosi iki šiol – anksčiau nebūčiau pagalvojusi, kad kada nors kilnosiu sunkius svorius. Mano svajonė ir siekiamybė buvo užlipti ant scenos, – sako Samanta. – Kai grįžau gyventi į Lietuvą ir ėmiau čia lankyti sporto klubą, treneris pastūmėjo save išbandyti trikovėse. Sutikau iškart, nes man patinka lipti per save, atkakliai siekti užsibrėžto tikslo.“


Sportininkė Lietuvos klasikiniame štangos spaudime jau yra iškovojusi 3 vietą, Lietuvos klasikiniame jėgos trikovės čempionate – 2 vietą. Liepą jos laukia štangos spaudimo varžybos, rudenį – trikovės varžybos.

„Džiaugiuosi tuo, kur esu dabar, ko pasiekiau, kiek patobulėjau. Manau, kitais metais jau bandysiu lipti ant scenos, – šypsosi „Delfi“ pašnekovė. – Taip pat dirbu su grupinėmis treniruotėmis. Labai myliu savo darbą. Didžiuojuosi kiekviena savo kliente, kuri sportuoja kartu su manimi. Už ryžtą, valią, nepasidavimą. Būna sunku, bet rezultatai kalba patys už save.

Man pačiai nėra sudėtinga palaikyti savo kūno formas. Sportuoju daug, maistas nėra 100% švarus, bet ir nevaržau savęs. Kol nelipu ant scenos, tol tikrai galiu ir picą, ir kebabą suvalgyti be sąžinės graužaties.“

Sunkesnėmis akimirkomis Samanta įkvėpimo semiasi iš artimiausio žmogaus – savo dukrelės, kurią vadina geriausia drauge.

„Mano vienintelė motyvacija – dukra. Ji kaip mažas gyvsidabris, kuris negali nusedėti vienoje vietoje, todėl visada leidžiame dienas kartu ir aktyviai. Norisi tobulėti ir siekti vis daugiau gyvenime tik dėl jos, – tikina sportininkė. – Žinoma, motyvuoja ir vaizdas veidrodyje, žmonių žvilgsniai, komplimentai. Kad einu tikslingu keliu supratau tada, kai moterys ėmė aktyviai jungtis į sportą, norėdamos atrodyti ir jaustis taip pat gerai, kaip aš.“

Apie dukrelę Samanta kalba itin jautriai ir neslepia, kad nėra jai griežta. Nors pati jau ne vienerius metus pluša sporto salėje, atžalą lepina ir leidžia jai mėgautis tikra, nerūpestinga vaikyste.

„Mes negalime viena be kitos. Galiu tvirtai pasakyti, kad ji mano geriausia draugė, – šypsosi Samanta. – Ne paslaptis, kad dukrelę auginu viena, todėl būna visokių dienų. Būna, kai norisi tiesiog pabėgti nuo visko, bet paskui pažiūriu į ją ir suprantu – kad ir kur bėgčiau, niekur nebus taip gerai, kaip šalia jos. Dukrai patinka tai, ką aš darau. Tuo pačiu ji mokosi iš manęs. Bet nepamirštu ir to, kad ji yra vaikas, kuris nori saldainio – tikrai nedraudžiu to ir neriboju. Maistą taip pat valgo įvairų. Kiekvieną dieną gauna po kinderį. Žinau, kad iš esmės tai nėra gerai, bet visi mes buvome vaikai ir valgėm saldumynus. Laikas bėga greitai, o kai užaugs, pati pasirinks, kokiu mitybos keliu nori eiti. Taisyklių namuose neturime, gal todėl man taip lengva būti mama. Šalia manęs auga protingas ir atsakingas vaikas.“

Visai neseniai Samantą buvo galima išvysti LNK aklųjų greitųjų pasimatymų šou „Pasakyk man – TAIP!“. Pasirodyti viešai prieš didžiulę žiūrovų auditoriją ir būtent ten ieškoti sau tinkamo vyro mergina ryžosi vedama vieno tikslo. „Mano vyras turėtų būti sportuojantis ir aukštas. Kai pats gerai atrodai, nori ir kad žmogus šalia gerai atrodytų. Dar turėtų būti pagarbus, sąžiningas, atsakingas, šeimyniškas“, – prieš kurį laiką LNK vardijo Samanta.

„Gavau pasiūlymą ir jo neatmečiau. Pradžioje dvejojau, nenorėjau papultį į tą apkalbų ratą, kur žmonės kalba apie tave visiškai bet ką ir nesvarbu, kad tame nėra nei dalelės tiesos. Bet vėliau pagalvojau, kad bet kokia reklama yra reklama. Kadangi dirbu su grupinėmis treniruotėmis, sudarinėju sporto bei mitybos planus, tai reklama ir viešumas man svarbūs. Noriu atvesti daugiau žmonių į sveiką gyvenimą ir paskatinti nuolat save tobulinti“, – tvirtina mama ir sporto trenerė Samanta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)