Per metus kerinčio grožio lietuvaitei teko dalyvauti net 80-yje planinių skrydžių ir atsidurti 74-iose lig tol nelankytose pasaulio šalyse.

Portalui „MailOnline“ puikią nuotaiką spinduliuojanti stiuardesė sutiko atskleisti tam tikrus savo darbo ypatumus – ne tik tai, kuo gali džiaugtis, bet ir tai, kas vargina.

Have a beautiful weekend everyone! ☺️🙏🏼❤️

A post shared by Brigita Jagelaviciute (@imbrigita) on Apr 19, 2018 at 1:16pm PDT

Žavingajai B. Jagelavičiūtei jau teko mėgautis ir poilsiu po palmėmis, ir maudynėmis kriokliuose, ir įspūdingais saulėlydžiais nuo uolų viršūnių.

Žvelgiant į merginos viešinamus kadrus, galima pamanyti, kad jos gyvenimas nesiskiria nuo multimilijonieriaus, tačiau tiesa ta, kad šešiaženklių sumų lietuvė tikrai neuždirba – tolimuose egzotiškuose kraštuose ji apsilanko tik todėl, kad dirba stiuardese skrydžius organizuojančioje bendrovėje „Emirates Airlines“.

Šimtai B. Jagelavičiūtės „Instagram“ paskyroje besipuikuojančių vaizdų užburia galimybėmis, atsiveriančiomis dirbant su orlaivių įgula, tad nekeista, kad nuotraukos sudomino didžiulį skaičių internautų – stiuardesės paskyrą jau stebi beveik 71 tūkst. sekėjų.

Iš nuotraukų matyti, kaip jauna moteris vaikštinėja po Niujorką, apžvelgia Rio de Žaneiro panoramą, lankosi prie Didžiosios kinų sienos. Šias vietas ji laisvai spėjo aplankyti per vieną mėnesį.

Don’t let someone find you until you find yourself. 🏙❄️

A post shared by Brigita Jagelaviciute (@imbrigita) on Jan 11, 2018 at 6:43am PST

„Jau pabuvojau 74-iose šalyse, bet tai tik 30 proc. pasaulio, todėl prieš akis dar daug naujų vietų“, – sakė B. Jagelavičiūtė, kalbėdama su „MailOnline“.

„Jei įdomu, kiek kelionių įvyko per 12 pastarųjų mėnesių, galiu pasakyti, kad jų skaičius galbūt siekia 80“, – minėjo mergina.

„Yra begalė vietų, į kurias norėčiau grįžti, įskaitant Seišelius, Singapūrą ir Paryžių. Paskutinis mano favoritų sąraše, ko gero, Niujorkas. Šis miestas traukia savo magija – energija, kurią spinduliuoja miesto bruzdesys. Man tai visada daro įspūdį“, – prisipažino B. Jagelavičiūtė.

Mintis apie skrydžių palydovės profesiją, pasak pašnekovės, į galvą šovė prieš keletą metų Nicos Žydrojo Kranto oro uoste pamačius pro šalį einančią „Emirates Airlines“ keleivių salono įgulą.

„Iki šiol labai aiškiai prisimenu tą akimirką. Įgulos narių vaizdas, stiuardesių apranga, dailios raudonos kepuraitės mane neapsakomai nustebino, kadangi anksčiau apie šį oro vežėją nebuvau nė girdėjusi“, – prisimena B. Jagelavičiūtė.

One quick flight to Kuwait tonight and then I’m headed somewhere as a passenger! 😍 Can you guess where I’m off to? 🌏🏝🌞

A post shared by Brigita Jagelaviciute (@imbrigita) on Feb 20, 2018 at 6:13am PST

Ypač fotogeniška keliauninkė, jau gyvenanti Dubajuje, negali pakęsti rutinos ir dievina nuolatinius pokyčius, kurių jos darbe tikrai nestinga.

„Man nepatiktų visada keltis tuo pačiu laiku ir daryti tą patį penkias dienas per savaitę nuolatos laukiant savaitgalio, – sako moteris. – Man nepaprastai smagu, kad galiu susipažinti su kuo daugiau žmonių, kol dar esu jauna, taigi, šis darbas suteikia galimybių susibičiuliauti ir ilgam išlikti draugais.“

Aišku, stiuardesės karjera – ne vien rožėmis klotas kelias.

B. Jagelavičiūtė neslepia, kad kartais pasijunta vieniša, be to, vargina laiko juostų kaita. Po keletą kartų atsidurti skirtingose laiko juostose – iššūkis ne silpniausiems, ir lietuvė stiuardesė prisipažįsta, kad kartkartėmis pasijunta išsekusi.

„Didžiausias minusas būnant skrydžių palydove, aišku, laiko juostų kaita. Kol pats jos nepatiri, vargu ar gali suvokit, kokius pojūčius ji sukelia“, – sakė B. Jagelavičiūtė.

„Turi sugebėti greitai prisitaikyti prie skirtingų temperatūrų, laiko juostų ir vietų, o tai anaiptol nelengva. Manau, kad šios aplinkybės problemų kartais kelia net ilgą laiką aviacijos srityje pradirbusiems žmonėms“, – samprotavo lietuvė.

„Prieš keletą mėnesių per vieną savaitę teko pabuvoti ir Japonijoje, ir Brazilijoje. Tiesiog neįtikėtina, kad tai priešingose pasaulio pusėse esančios šalys“, – sakė B. Jagelavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)