„Tai kiek gi iš tiesų vienišiems vyrams rūpi moters svoris?"

Vieniša 33 metų žurnalistė Yvette Caster dažnai sau užduoda šį klausimą – konkrečiau, kiek moters kūno dydis rūpi vyrui?

Norėdama surasti atsakymą į šį klausimą, Londone gyvenanti ir dirbanti žurnalistė nusprendė padaryti socialinį eksperimentą. Y. Caster sukūrė dvi identiškas paskyras viename Anglijos pažinčių portalų. Vienoje anketoje moteris patalpino savo nuotrauką, kur ji dėvi 10 (liet. atitikmuo 38) dydžio drabužius, o kitoje – 18 (liet. atitikmuo 46).

Žurnalistė savo patirtį aprašė neilgoje esėje, kurioje teigė niekada negalvojusi apie svorio įtaką antrosios pusės paieškos sėkmei.

„Aš niekada nepatikėjau gandais neva viskas klostosi geriau, jei esi lieknas. Tačiau, kaip moteris, siekianti susirasti tą vienintelį, tokiu būdu norėjau padidinti savo šansus ir išnaudoti visus galimus veiksmingus būdus. Vienas iš mano tikslų buvo išsiaiškinti, kokią įtaką vienišiems vyrams daro moters formos“.

Praėjus penkioms dienoms po anketų sukūrimo, moteris prisijungė prie paskyrų, kad išsiaiškintų, kiek kiekviena anketa sulaukė vizitų, pranešimų bei teigiamų įvertinimų.

Apmaudu, tačiau „liesasis“ profilis surinko digubai daugiau dėmesio nei „storasis“. 36 asmeninės žinutės, 211 „laikų“ ir 210 vizitų susilaukė 10 dydžio profilis, palyginti su 18 asmeninių žinučių, 74 „laikais“ ir 81 apsilankymu storulės anketoje.

Iš atlikto socialinio eksperimento žurnalistė suprato – paneigti,kad liesos moterys domina daugiau vienišų vyrų, besilankančių socialiniame tinklalapyje, nepavyks. Ji įsitikino, kad lieknos moterys arba lieknesnės už ją, vyrus domina labiau.

Tačiau, pasak Y. Caster, svarbiausia yra būti patenkintai pačia savimi. Pasitikėjimas yra daug patrauklesnė savybė, nei bet koks fizinis bruožas kada nors galėtų būti.

Ji pridūrė, kad geriausia filosofija yra įtikti sau.

Taip nutikus, pritrauksite dėmesį žmogaus, kuris mylėdamas ir pasirinkdamas save tokį, koks yra, pasirinks jus ir jūsų natūralumą“.

Y. Caster yra dirbusi tokiuose britų laikraščiuose kaip „The Independent", „The Daily Mail", „The Mirror" ir kt.
Savo straipsniuose ji rašo apie seksą, maistą ir keliones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)