Inbar Lieberman, nuo 2022 metų gruodžio einanti Nir Amo kibuco saugumo koordinatorės pareigas, ankstyvą šeštadienį išgirdo sprogimus, kai teroristai pradėjo precedento neturintį puolimą prieš žydų valstybę, rašo „Walla News“.

Ji suprato, kad šie garsai yra kitokie nei per įprastas raketų atakas prieš kibucą, įsikūrusį netoli Sderoto, vos už kelių metrų nuo Gazos Ruožo.

Taigi I. Lieberman nuskubėjo atverti ginklų sandėlį, išdalijo šautuvus saugumo komandai, sudarytai iš 12 narių, ir teroristų puolimo metu ėmėsi vadovauti ryžtingam atsakui, skelbia nypost.com.

Ji išdėstė savo būrį strateginėse pozicijose po visą gyvenvietę ir surengė pasalas, į kurias ginkluoti užpuolikai pateko nepasiruošę. Jų tikslas buvo masinės žudynės, tačiau kibuco gynyba jų planus apvertė aukštyn kojomis.

Pati I. Lieberman nukovė penkis teroristus, o kiti gynėjai per keturias valandas nušovė dar 20. Nir Amo kibucas buvo paverstas neįžengiama tvirtove, nors kitos netoliese eančios žydų bendruomenės patyrė didelių nuostolių, pažymi „Walla News“.

Ilit Paz, Nir Amo kultūros koordinatorė, Izraelio leidiniui „Israel Hayom“ sakė: „Tai buvo neįtikėtina. Mano vyras priklausė budinčiam padaliniui, kuris sugebėjo apsaugoti mus nuo daugybės aukų“.

„Jie išgirdo šūvius ir susisiekė su kitais budinčio būrio nariais bei pačia Inbar. Jie suprato, kad jiems reikia budėti“.

„Tačiau Inbar priėmė sprendimą nieko nelaukti ir imtis veiksmų. Tiesą sakant, tai, kad jie sureagavo taip anksti, leido išvengti dešimčių aukų“, – pridūrė ji.

Moters didvyriškumas buvo pagerbtas ir viename socialinės žiniasklaidos įraše, pažymi dienraštis „Maariv“.

„Kai viskas baigsis, ši moteris gaus Izraelio premiją. Jos didvyriškumo istorija bus pasakojama Iz-raelyje iš kartos į kartą. Inbar yra ta priežastis, kodėl visose apylinkėse atsirado vienas kibucas, kuriam pavyko nenukentėti – Nir Amas“, – rašoma pranešime.

Ši mergina yra tikras pavyzdys, kaip moteris nori, gali kovoti už savo šalį. Jos patriotizmas, pilietiškumas tiesiog įkvepia. Ar Lietuvoje atsirastų tokių pavyzdžių?

Naujausiais duomenimis, Izraelyje buvo nužudyta mažiausiai 900 žmonių, o dar 2 600 buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)