Eda Marbury sukasi aplink stulpą su neįtikėtinu lengvumu – nors ir sveria 118 kg.
25 metų mergina iš JAV Misūrio valstijos žavi savo draugus ir šeimos narius atletiškais apsisukimais ir judesiais. Tarsi nepaklusdama sunkio jėgai, ji įsliuogia į stulpo viršų ir grakščiai sukdamasi nusileidžia žemyn.

Antsvorio turinčios Edos pasiekimai yra įspūdingi, nes aplink stulpą ji šoka tik dvejus metus ir prieš tai ji beveik visiškai nesportavo.

Jaunoji buhalterijos koordinatorė visuomet turėdavo problemų su savo svoriu ir metus laikos net nežiūrėjo į veidrodį. „Visuomet stengiausi neigti, kiek priaugau svorio ir kaip aš atrodau“, - sakė ji.

„Kai pirmą kartą įžengiau į šokių aplink stulpą studiją, svėriau beveik 150 kg, o visos patalpos sienos buvo iškabintos veidrodžiais, – tęsė ji. – Man buvo šokas“.

Eda visada turėdavo problemų dėl antsvorio. Paauglystėje ir jau suaugusi ji aštuonerius metus sirgo anoreksija. Mažiausias jos svoris buvo 61 kg ir ji atsisakydavo bet kokio maisto.
Ji prarydavo vos kelis maisto kąsnelius ir tuomet įtikindavo save, kad jai bloga. Tuomet ji išmaukdavo mažiausiai tris skardines energinio gėrimo.

Eda nuolat jausdavosi vieniša ir prislėgta. Anoreksiją ji sugebėjo įveikti tik tuomet, kai sutiko savo vyrą, 26 metų Terriką. Tačiau užuot maitinusis sveikai, ji perėjo prie kito kraštutinumo - pradėjo kimšti viską iš eilės. Kadangi Edai trūko fizinio aktyvumo, pradėjo augti antsvoris.

Po penkerių metų geriant gazuotus gėrimus ir valgant visokį šlamštą, jos svoris pasiekė 150 kg. Eda prarado pasitikėjimą savimi ir negalėdavo žiūrėti į save veidrodyje ar nuotraukose.
Nors Eda itin bjaurėjosi savo kūnu, jos vyras Terrikas stengėsi jai parodyti, kodėl jis ja žavisi, ir sakydavo, kad ji vis tiek yra graži tokia, kokia yra.

Galiausiai prieš dvejus metus Eda ryžtingai nusprendė imtis pokyčių. Iš pradžių ji svarstė lankytis treniruoklių salėje, bet ją atbaidė viduramžiškus kankinimų prietaisus primenantys treniruokliai ir raumenis pumpuojantys vyrai.

Tuomet netoli Sent Luiso ji aptiko vien tik moterų lankomą studiją „Pink Lemon“ ir nusprendė išbandyti šokius aplink stulpą. Pirmoji patirtis buvo gniuždanti ir Eda pradėjo bijoti paties blogiausio.

Ją supo veidrodžiai, į kuriuos ji bijodavo pažvelgti. Tačiau po kelių pamokų Eda užsikabino.
Netrukus Eda jau įsliuogdavo į 3,3 m aukščio stulpą ir grakščiai nusileisdavo žemyn. Ji taip pat išmoko siūbuoti savo apvaliais klubais.

„Kai tik pradėjau, man nesisekė. Bijodavau pakelti nuo žemės savo pėdas“, - pasakojo ji.
„Kad užsiropščiau į stulpą, man prireikė metų ir trijų mėnesių, nes bijau aukščio“, - pridūrė ji.
Sena Edos veidrodžių baimė išnyko, o stulpas atsirado ir jos namuose, kur ji galėjo treniruotis dieną ir naktį. Edai darant pažangą, pradėjo kristi ir antsvoris.

Eda jau atsikratė 30 kg ir tikisi iki šių metų pabaigos numesti dar 15 kg. „Norėčiau, kad mano svoris neviršytų 90 kg. Niekada nebuvau sutverta tokiam dideliam svoriui“, - sakė ji.
Nors šokėja aplink stulpą regi fizinius savo kūno pokyčius, didžiausią reikšmę jai turi vidiniai pokyčiai.

„Pradėjau pasitikėti savimi ir susiradau draugų. Pasikeitė mano apranga, pradėjau labiau rūpintis tuo, ką vilkiu, ir kaip susišukuoti plaukus“. „Anksčiau nenaudodavau jokios kosmetikos, nemėgdavau skirti laiko savo išvaizdai“, - pasakojo ji.

Tačiau vienas didžiausių Edos pasiekimų buvo viešas šokio pasirodymas prieš 45 žiūrovus, tarp kurių sėdėjo jos vyras ir vyro tėvai. Didžiausias Edos ramstis yra Terrikas, kuris ją pažįsta septynis metus.

„Man jos šokis aplink stulpą yra seksualus. Žinau, kad daugeliui žmonių tai nepatinka, ir jie negražiai apie jį kalba, bet man nerūpi, - sakė Terrikas. - Šokdama aplink stulpą ji jaučiasi seksuali, tai suteikia jai džiaugsmo, ir man tai patinka.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)