„Negali būti. Nejaugi tai tiesa!“ – tokie buvo pirmieji Kerli Kõiv žodžiai, kai „Green Room“ pasirodė galutiniai tarptautinės komisijos, visų trijų Pabaltijo televizijos žiūrovų ir pačių finalininkų įvertinimai (finalininkų balsavimo rezultatai). Pagrindinį konkurso prizą – sutartį su tarptautine įrašų kompanija Kerli Kõiv priėmė su džiaugsmo ašaromis.

Įteikdamas pagrindinį prizą Universal Music Sweden valdybos pirmininkas Gertas Holmfredas padėkojo finalininkams, kurie, pasak jo, visi verti pergalės. Holmfredas pridūrė, kad Universal ketina bendradarbiauti su Kerli dar daug metų.

Pasak pagrindinio Fizz Superstar 2002 prodiuserio Lauri Laubre, konkursas Fizz Superstar 2002 buvo sėkmingas visais požiūriais. „Nedidelių nesklandumų įvyko tik per finalinį konkursą skaičiuojant balsus, tačiau tiesioginės transliacijos metu, kai buvo priimti tokie sudėtingi techniniai sprendimai, taip galėjo bet kam atsitikti“, - sakė Laubre.

Reikalai smarkiai pablogėjo kilus dideliam gaisrui La Rocca klube konkurso išvakarėse – gaisro metu įgriuvo tame pačiame pastate įsikūrusio kazino stogas, ir visas pastatas buvo užlietas vandeniu iš gaisrinių mašinų. Klubo vadovybė ir organizacinis komitetas dirbo negailėdami jėgų, kad pašalintų gaisro pasekmes. Darbai vyko iki paskutinės minutės – iki laidos pradžios pavyko beveik viską sutvarkyti. Tačiau nebeliko laiko išbandyti visoms techninėms smulkmenoms. Nežiūrint į visus sunkumus, komanda ir atlikėjai padarė viską, ką galėjo.

Po pasirodymo Bingo klube buvo surengta didelė šventė, kurioje ypatingojo svečio teisėmis dalyvavo Latvijoje puikiai žinomas dainininkas Janis Stibelis, irgi dalyvavęs Fizz Superstar 2002 atrankiniame ture.

„Kalbant apie Kerli, toks įspūdis, jog Estijoje atrastas talentas, turintis viską, ko reikia norint užkariauti visą pasaulį. Kartu su įrašų kompanija Universal ir kitais specialistais mes nusprendėme dėti visas pastangas, kad Kerli būtų suteikta tokia galimybė ir kad jos talentas galėtų laisvai atsiskleisti. Mes nedelsdami pradėsime darbą su Kerli. Jau nuo rugsėjo mėn. turėtų prasidėti Kerli bendradarbiavimas su žinomiausiais pasaulio prodiuseriais, kurie „nušlifavo“ ir sukūrė daugybę ryškių žvaigždžių“, - pridūrė Laubre.

Laubre tikino, kad beveik visi finalininkai sukėlė įrašų kompanijose dirbančių muzikos specialistų susidomėjimą. Derybos dėl įvairių sutarčių sudarymo prasidėjo tuoj po finalo. Anot Laubre, pradėta rengtis netgi kitam Fizz Superstar konkursui, nes susidomėjimas konkursu buvo didžiulis.

Televizijos laidą, kuri buvo tiesiogiai transliuojama į visas tris Pabaltijo šalis iš didžiausio Latvijoje naktinio La Rocca klubo žiūrėjo ir balsavo šie tarptautinės komisijos nariai: Universal Music Sweden valdybos pirmininkas Gertas Holmfredas, žymus Londono impresarijus Melas Bushas, Universal Music Sweden tarptautinių projektų vadovas Peteris Hartas, garsi latvių dainininkė Laima Vaikule, prodiuseris ir kompozitorius Ivaras Mustas ir muzikos žurnalistas Darius Užkuraitis. Čia dalyvavo ir daug žiniasklaidos atstovų. Didžiausius įvertinimus Kerli skyrė keturi iš šešių komisijos narių, kiti du jai skyrė po 10 taškų.

Konkurso metu skambėjo šios dainos: Kerli Kõiv atliko Nelly Furtado dainą I`m Like a Bird, Rūta Ščiogolevaitė – India Runaway, o Daiva Starinskaitė Fugees hitą – Killing Me Softly.

Fizz Superstar 2002 finalininkų surinkti taškai:

Kerli Kõiv		95
Rūta Ščiogolevaitė	62
Daiva Starinskaitė	57
Linas Adomaitis		56
Mantas Jankavičius	54
Elina Furmane		45
Jurgita Šeduikytė	35
Simona Jakubėnaitė	33
Kristina Deško		24
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją