Tai jau ne pirmas kartas, kai festivalio „Karklė“ teritorijoje dėl iškritusio kritulių kiekio susidaro nemažos balos, kurias sunku ne tik pervažiuoti, bet ir praeiti. Tačiau organizatoriai išvydę tokią susidariusią situaciją ėmėsi veiksmų dar prieš susirinkant ištikimiems renginio dalyviams.

Į automobilių stovėjimo aikšteles buvo atgabentas smėlis, kuris užpiltas ant balų, kad palengvintų automobilių pravažiavimą, o festivalio teritorijoje išdėliotos medinės, siuntoms skirtos pakuoti paletės.

Išradingi buvo ir patys festivalio dalyviai, kurie, akivaizdu, į susidariusias balas nekreipė dėmesio. Skambėjusi muzika ir atlikėjų pasirodymai privertė juos linksmintis išsitraukus guminius batus.

Festivalio „Karklė“ teritorija – galerijoje:

Delfi primena, kad penktadienį ant pajūrio kopose pastatytos scenos savo pasirodymą surengė Vidas Bareikis. Tiesa, kaip ir kiekvieno jo koncerto metu netrūko ne tik daug smagios muzikos, šokių, bet ir netikėtų akibrokštų.

Kartu su atlikėju būrys jo susirinkusių pasiklausyti žmonių traukė žinomas dainas. Skambėjo „Kupranugaris“, „Mona Liza“, „Ežero dugne“, o populiarų savo kūrinį „Nervai“ V. Bareikis atliko nusileidęs į žmonių minią.

Tiesa, žinomo vyro pasirodymas tokiu besilinksminančių žmonių vakarėliu nesibaigė. Atlikdamas savo paskutinę dainą „Pusvalandukas“ V. Bareikis iš buteliuko ant savęs užsipylė vandens, nubėgo iki Baltijos jūros ir šoko į krantą skalaujančias bangas. Tokį netikėtą atlikėjo veiksmą palydėjo plojimai ir publikos šūksniai.

Vido Bareikio koncerto festivalyje „Karklė“ akimirkos:

Muzikos festivalis „Karklė“ visam laikui atsisveikins su savo gerbėjais ir taps legendine bei reikšminga Lietuvos muzikos istorijos dalimi.

„Prisiminimai, kuriuos susikūrėte festivalyje „Karklėje“ tampa istorija – šią vasarą visus fesitvalio draugus kviečiame paskutiniam šokiui. Žinoma, prie jūros. Čia paskutinį sykį vyks didžiausia muzikos ir pamogų šventė „Karklė“. Apie pabaigas kalbėti gali būti sunku, tačiau atsisveikinti norėtume ne su liūdesiu, negatyvia nata, o su šviesiomis, džiaugsmingomis mintimis ir, žinoma, su kokybiška muzika“, – pozityviai anksčiau kalbėjo vienas pagrindinių festivalio organizatorių Darius Kalinauskas.

Kalbėdami apie priežastis, kodėl festivalis vyksta paskutinįjį kartą, organizatoriai buvo visiškai atviri.

„Nenorime, kad festivalio pabaigos istorija pasidengtų paslapties šydu ar nebūtais faktais, tad norime būti atviri su visuomene ir aiškiai įvardinti priežastis. Karklės gyvenamoji teritorija plečiasi – didėja bendruomenė, šioje pajūrio teritorijoje atsiranda vis daugiau namų ir nuolatinių gyventojų. Natūralu, kad ši plėtra turi įtakos tokio masto festivalio kaip „Karklė“ organizavimui.

Mums yra reikalingos didelės teritorijos ne tik koncertinėms ar pramogų zonoms, tačiau didelė teritorija reikalinga automobilių aikštelėms, kempingui. Žinoma, aktualūs ir kiti ribojimai, taikomi gyvenamosios zonose, kurie, deja, nėra suderinami su didelio masto renginiais. Svarbu ir tai, kad daugelį metų puikiai sutarėme su Karklės bendruomene, tad mums, organizatoriams, labai svarbu, kad bendruomenė, jaustųsi gerai, atsižvelgiame į žmogiškuosius faktorius ir darome sprendimus“, – kalbėjo D. Kalinauskas.

Festivalyje yra pasirodę aukščiausio kalibro muzikinės žvaigždės, tokios kaip – grupės „GusGus“ ir „Rudimental“, amerikiečių reperis Redfoo, atlikėja Jess Glynne ir Inna bei šių laikų klausomumo rekordus mušantis didžėjus „Deep Purple Machine“ bei daug kitų.

Kalbant apie lietuviškosios muzikinės scenos žvaigždes, „Karklės“ fenomenas sugebėdavo į vieną vietą suburti didžiausias Lietuvos žvaigždes, kurių paprastai viename koncerte neišvysi – popkaralienė vadinama Džordana Butkutė ir tradiciškai festivalyje pasirodantis Marijonas Mikutavičius . „Karklėje“ ne kartą pasirodė ir metų grupės titulu apdovanotieji „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Solo Ansamblis“ bei „G&G Sindikatas”.

Svarbu ir tai, jog festivalis nuo pat savo pradžios didelį dėmesį skyrė ne tik populiariausioms žvaigždėms, tačiau stengėsi ir siekė skatinti jaunuosius atlikėjus – festivalio rėmuose tradiciškai organizuojamas jaunųjų grupių konkursas, kuriame jaunos grupės save išbando didžiojoje scenoje, o geriausiai įvertintos turi garbę kitais metais atidaryti festivalį.

Šių metų festivalyje pasaulinio lygio žvaigždės, pramogos ir skambus muzikinis taškas

Šių metų festivalis kviečia švęsti – gyvenimą, muziką ir svajones, kurioms „Karklėje“ bus lemta išsipildyti. Muzikinėje eilutėje – būrys garsiausių lietuviškosios scenos ir pasaulinio lygių žvaigždių, tarp kurių: festivalio „vėliavnešys“ – britų atlikėjas Rag‘n‘Bone Man, populiarumo rekordus mušantis DJ Sigala, į muzikos Olimpą kopianti Olivia Adams, lietuvių itin mylimi svečiai iš Latvijos – grupė „Brainstorm“.

Lietuviškieji vardai melomanus dar labiau džiugina, kadangi į „Karklės“ sceną lipa spalvingo spektro atlikėjai: „žmogumi-orkestru“ tituluojamas Vidas Bareikis, legendinis Psichas, kūrybiškasis „FC Baseball“, šių dienų muzikos diva Natalija Bunkė, reperių duetas „8 kambarys“, grupės „Katarsis“, „Requiem“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „ba.“, „Flying Saucer Gang“ ir grupės narys Gamka, surengsiantis solo programą. „Karklėje“ pasirodys ir Marijonas Mikutavičius, be kurio festivalis neįsivaizduojamas.

Festivalio „Karklė“ akimirkos – galerijoje:

Finalinį šių metų muzikinį akcentą paskutiniajai „Karklei“ uždės, nei vieno festivalio nepraleidęs Jonas Nainys – DJ Jovani, kurio muzikos akordai simboliškai uždarys paskutinįjį kartą organizuojamą „Karklės“ festivalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją