Internautai socialiniuose tinkluose iškėlė klausimą dėl į būsimas laidas kviečiamų svečių. Iš pradžių pasirodė informacija, kad laidoje bus galima išvysti nuomonės formuotoją Gerdą Bieliauskaitę, Vytenį Partiką, o vėliau ir sportininką Remigijų Viršilą.

Vis dėlto šiuos gandus instagrame paneigė pats laidos „Nepatogūs klausimai“ vedėjas Rolandas Mackevičius. Kreipdamasis į žiūrovus ir gerbėjus jis įspėjo, kad į laidą iš netikro elektroninio pašto kviečiami įvairūs žinomi žmonės.

Tačiau tai daro ne jis, o juo ir laidos komanda apsimetantys žmonės.

„<...> Tie, kas nežiūri laidos „Nepatogūs klausimai“, gali praleisti, o tie, kas žino ir žiūri, tai trumpa informacija. Ačiū, kad vis parašote, jog kažkas turi būti laidoje. Atvirai pasakysiu taip. Pastarąsias kelias savaites kažkas susikūrė profilius, el. paštus ir deda video apie „Nepatogius klausimus“, ar bus kažkokie svečiai. Noriu pasakyti ir tiems žmonėms, kuriuos kviečia. Mačiau, kad rašė Viršila, dar vienas dainuojantis berniukas, kažkokia mergaitė, buvusi mūsų podkaste.

Žodžiu, jų kol kas nebus laidoje. Aš į laidą dažniausiai kviečiu asmeniškai. Tai jei kažkas netyčia taip padarė ir patikėjote, tai noriu dar kartą įspėti, kad daugiau nebūtų apsigavusių.

Pagrindinis dalykas – nesiųskite savo video medžiagų, nuotraukų ar kažko, ko iš jūsų prašo. Į laidą aš kviečiu asmeniškai pats telefonu, per feisbuką arba instagramą. Plius pasiskambinu ir jei paprašau video, tai įdedu į savo asmeninį feisbuko profilį ir kartais seną „Radistų“, – socialiniame tinkle įspėjo R. Mackevičius.

Jis taip pat siūlo atkreipti dėmesį į kvietimų ir informacijos apie laidą autentiškumą – apie tai dažniausiai galima sužinoti tikrame naujienų portalo Delfi puslapyje.

Tad R. Mackevičius pataria būti atidiems ir neapsigauti, o pamačius skleidžiamą netikrą informaciją įspėti ir kitus.

Vis dėlto jis neatmeta galimybės ateityje į laidą pakviesti tų, kurie pakliuvo į apgavikų rankas.

„O tuos, kas rašėte, pasistengsiu, jei jums tikrai įdomu, pakviesti į laidą, kad jie sudalyvautų ir jūs nenusiviltumėte“, – sakė „Nepatogių klausimų“ vedėjas R. Mackevičius.

Primename, kad apie į laidą kviečiamus svečius bei naujienas galite pamatyti naujienų portalo Delfi, Rolando Mackevičiaus, „Radistų“ bei Delfi Veidų paskyrose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją