Vienu ryškiausių liepos mėnesio kultūrinių renginių Lietuvoje pretenduoja tapti festivalis „Midsummer Vilnius 2023“, kviesiantis sostinės gyventojus ir miesto svečius vasarvidžio vakarus praleisti Valdovų rūmų Didžiajame kieme, taip pat – didžiausias atlikėjos Jessicos Shy vasaros šou, liepos 7-ąją vyksiantis Klaipėdos „Vasaros estradoje“.

O štai sporto mėgėjus džiugins jau 24-ąjį kartą į Palangą sugrįžtantis didžiausias Baltijos autosporto festivalis „Aurum 1006 km“, kurio metu netrūks nei greičio ir azarto, nei įvairiausių veiklų bei žinomų atlikėjų pasirodymų.

Pakrantės festivalis 2023

Birželio 29-liepos 2 d. Kaune

Didžiulio kauniečių ir miesto svečių susidomėjimo sulaukiantys „Pakrantės“ koncertai šią vasarą muzikos mylėtojus vėl suburs renginiams šalia „Žalgirio“ arenos. Birželio 29-liepos 2 dienomis čia pirmą kartą bus surengtas muzikos festivalis, kurio metu ant scenos pasirodys grupė „Klangkarussell“, DJ Jovani, „8 Kambarys“, Linas Adomaitis, Gabrielė Vilkickytė ir daugelis kitų žinomų scenos vardų. „Pakrantės“ koncertai šiemet vyks keturis vakarus, o kiekvienas jų bus skirtas vis kitokiam muzikos stiliui. Birželio 29 d. Nemuno saloje skambės lyrinė muzika, birželio 30 d. – hip hopo kūriniai, liepos 1 d. – elektroninės muzikos hitai, o liepos 2 d. čia pasirodys populiariosios muzikos atlikėjai. Be koncertų susirinkusiųjų lauks įvairios pramogos, o penktadienio ir šeštadienio vakarais „Žalgirio“ arenos amfiteatre festivalio dalyvius linksmins didžėjų šou.

Jessicos Shy koncertas

Liepos 7 d. Klaipėdoje

Prieš pusę metų sausakimšoje Kauno „Žalgirio“ arenoje surengusi didžiausią savo karjeros šou, šiandien Jessica Shy ruošiasi dar vienam pasirodymui, kuris liepos 7-ąją vyks Klaipėdos „Vasaros estradoje“. Čia skambės ne tik žinomiausi atlikėjos hitai, tokie kaip „Rožė“, „Viskas, ką turiu“, „Šokam lėtai“ ar „Tyliai pakuždėk“, bet taip pat ir dar negirdėti kūriniai iš naujausio Jessicos Shy albumo „Pasaka“. Integruojant gyvos muzikos atlikimą, šokio ir vaidybos elementus bei specialius instrumentus, koncerte bus pateikiama lietuvių tautosakos ir populiariosios muzikos sintezė. Su jau patyrusia komanda, kuriai vadovaus režisierius ir scenografas Justinas Vilutis, taip pat bus kuriamas ir specialus vaizdinys-pasakojimas, kuris bus rodomas didelio formato ekranuose.

Manto Jankavičiaus pasirodymas „Rhapsody Recomposed“

Liepos 8 d. Palangoje

Liepos 8 d. Palangos koncertų salėje vyks unikalus Manto Jankavičiaus pasirodymas, kurio metu legendinės grupės „Queen“ dainos suskambės naujai – jas lydės didingi vargonų muzikos garsai, kuriais skambins iš Norvegijos į repeticijas Lietuvoje grįžinėjęs profesionalus vargonininkas Robertas Lamsodis. Tokio formato šou yra vienintelis ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Mindauginių savaitgalį į koncertą susirinkę žiūrovai išgirs bene visiems puikiai žinomus hitus, tarp kurių „We Are the Champions“, „We Will Rock You“, „Bohemian Rhapsody“, „I Want To Break Free“, „Show Must Go On“ bei „Love of My Life“. M. Jankavičius teigia, jog pasirodymo energija ir iki širdies gelmių žinomi grupės „Queen“ kūriniai sudrebins visą koncertų salę ir pasieks net toliausiai sėdinčius žiūrovus.

Festivalis „Midsummer Vilnius 2023“

Liepos 17-28 d. Vilniuje

Festivalis „Midsummer Vilnius“ kartu su melomanų pripažintų atlikėjų koncertais, scenos menus vienijančiais pasirodymais bei vienetinėmis kolaboracijomis sugrįžta ir liepos 17-28 dienomis žada užtikrinti nepamirštamus sostinės gyventojų ir miesto svečių vasarvidžio vakarus po atviru dangumi. Festivalio programoje – visiems puikiai žinomi scenos vardai: pasaulinio garso operos solistė Violeta Urmana, kuri pasirodys kartu su Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru, vienas įtakingiausių šiuolaikinio džiazo meistrų Kenny Garrettas, atlikėjas „Fink“, Alina Orlova, Jazzu ir daugelis kitų. „Siekiame tapti vasaros kultūrinio Vilniaus širdimi ir kviečiame būti festivalį kuriančia jėga“, – teigia „Midsummer Vilnius 2023“ komanda ir, kaip įprasta, kviečia šiltus vasaros vakarus praleisti Valdovų rūmų Didžiajame kieme.

„Aurum 1006 km“ lenktynės

Liepos 19-22 d. Palangoje

Didžiausias Baltijos šalių autosporto festivalis „Aurum 1006 km“ jau 24-ąjį kartą sugrįžta į Palangą. Kaip ir kiekvieną vasarą, greitkelis Klaipėda-Palanga-Kretinga transformuosis į visame autosporto pasaulyje pažįstamą lenktynių trasą, kurioje netrūks nei greičio, nei azarto. Be pagrindinių 1006 kilometrų lenktynių žiūrovai turės galimybę išgirsti ir žinomų atlikėjų pasirodymus bei sudalyvauti įvairiose festivalio veiklose: kelių policijos inicijuojamoje eismo saugumo akcijoje, automobilių parodoje, jaunimo pamėgtame „decibelų drage“ bei „Olybet 108 km moterų iššūkio“ orientaciniame ralyje.
Festivalis „Audra 2023“
Birželio 29-liepos 2 d. Kaune

52 muzikos atlikėjai, daugiau nei 100 valandų programos ir 23 nemokami renginiai. Tokiais skaičiais pasitinka antrą kartą į Kauną sugrįžtantis didžiausiais šalies šiuolaikinio meno festivalis „Audra“. Birželio 29-liepos 2 dienomis laikinojoje sostinėje susitiks kūrėjai iš viso pasaulio ir miestas net keturias paras gyvens instaliacijų, gyvų pasirodymų, kultūrinių iniciatyvų ir, žinoma, šiuolaikinės muzikos ritmu. Visą Kauną apjungsiantis festivalis šiais metais keliaus nuo „Pergalės“ plieno perdirbimo gamyklos iki Ąžuolyno parko, nuo M. Žilinsko dailės galerijos iki Kauno Muzikinio Teatro sodelio – gerai pažįstamose ir netradicinėse miesto erdvėse vyks parodos, naktinės perklausos, meno užsiėmimai, mados pristatymai bei ekskursijos.

Katie Melua pasirodymas

Liepos 19 d. Trakuose

Gruzijos ir Didžiosios Britanijos dainininkė, dainų autorė ir muzikantė Katie Melua atvyksta į Lietuvą – liepos 19 d. Savo pasirodymą ji surengs viduramžius menančioje Trakų pilyje bei pristatys naujausią albumą „Love & Money“. Jame – ne tik naujausi atlikėjos kūriniai, bet ir klasika tapę jos hitai, kaip „Nine Million Bicycles“, „The Closest Thing To Crazy“, „Piece by Piece“. Švelnių ir romantiškų dainų atlikėja į Lietuvą atvyksta jau penktąjį kartą, o jos pasirodymas Trakų pilyje pretenduoja tapti romantiškiausiu šių metų vasaros koncertu. „Mano gimtoji šalis Gruzija ir Lietuva – dvi valstybės, kurios viena kitą beprotiškai gerbia. Myliu lietuvius. Prisimenu, kai pirmą kartą atvykusi į Lietuvą negalėjau patikėti, kokia bendrystė mus sieja. Dalijomės praeitimi, o dabar galime kartu kurti ateitį“, – yra sakiusi Katie Melua.

Festivalis „Jachtklubas OPEN AIR 2023“

Liepos 14-15 d. Kaune

Šokti tarp jachtų po atviru dangumi – jau ne pirmą dešimtmetį skaičiuojanti Kauno tradicija: liepos 14 d. Kauno marių pakrantėje vyks vasaros tradicija tapęs vienos nakties festivalis „Jachtklubas Open Air“. Kasmet tūkstančius muzikos mylėtojų suburiančiame renginyje šiemet pasirodys visiems puikiai žinomi scenos vardai – Donatas Montvydas, Vaidas Baumila, Vidas Bareikis, grupė „Happyendless“ su vokaliste Giedre Kilčiauskiene, didžėjų tandemas „Flaxen Beats“ ir kiti.

Šou vaikams „The Underwater Bubble Show“

Liepos 12 d. Palangoje

Populiariausio pasaulio cirko „Cirque du Soleil“ šou Baltijos šalyse organizatoriai pristato naujieną – didžiausią vasaros šou vaikams „The Underwater Bubble Show“. Pirmą kartą Lietuvoje viešėsiantį spalvingąjį šou žiūrovai galės išvysti liepos 12 dieną Palangos koncertų salėje. Burbulų šou siužetą įkvėpė tokios puikiai visiems žinomos pasakos, kaip „Alisa stebuklų šalyje“, „Mažoji undinėlė“ ir „Piteris Penas“. Tiesa, skirtingai nei populiariausiose pasaulio pasakose, Burbulų šou kūrėjai nusprendė apversti istoriją aukštyn kojom. „Pasakos dažniausiai būna apie vaiką, kuris užauga ir kažko išmoksta. O mes nutarėme papasakoti apie suaugusį veikėją Poną B., kuris sužino, kad gali sugrįžti į vaikystę ir mėgautis gyvenimu taip, kaip juo mėgaujasi vaikai“, – teigia šou režisierius ir bendrakūrėjas Enrico Pezzoli.

Festivalis „M.A.M.A. vasara 2023“

Liepos 29 d. Raudondvaryje

Liepos 29 d. Raudondvaryje įvyks didžiausias Lietuvos atlikėjų muzikos festivalis – „M.A.M.A. vasara 2023“. Programoje – daugybė valandų muzikos ir ryškiausi Lietuvos scenos vardai, tarp kurių – didžiausius savo karjeros šou „Žalgirio“ arenoje surengę Natalija Bunkė, Vaidas Baumila ir Vidas Bareikis, jaunosios kartos kūrėjai Rokas Yan, dj nevykele ir Beatrich, 2023 m. Nacionalinėje „Eurovizijoje“ debiutavusi Ruta Mur, progresyviosios pop muzikos atlikėja Evgenya Redko ir daugelis kitų.

Marijono Mikutavičiaus ir Kauno bigbendo pasirodymas

Liepos 29 d. Palangoje

Didelio populiarumo sulaukęs Marijono Mikutavičiaus ir Kauno bigbendo šou sugrįžta – jau liepos 29 dieną Palangos koncertų salėje atlikėjas pristatys vasaros dainų programą, kurioje skambės tiek garsiausi jo hitai, tiek ir naujausi kūriniai. Jų aranžuotes, kaip ir praėjusiais metais, kūrė vyriausiasis Kauno bigbendo dirigentas Jievaras Jasinskis.

„Tūkstantį kartų tas dainas esu dainavęs ir nemaniau, kad jos mane dar gali nustebinti. Bet...šioje programoje yra labai netikėtų momentų“, – sako Marijonas ir pripažįsta, kad pradėjęs repetuoti su bigbendu ir pats nežinojo, ko tikėtis. „Viskas susiklostė geriau nei galėjau pagalvoti – ačiū bigbendo profesionalumui ir puikioms aranžuotėms, kurios dar labiau išryškino kūrinius“, – sakė jis.

Muzikos legendų festivalis

Liepos 22 d. Kilučių ežero pusiasalyje

Tai, kas dar neseniai atrodė kaip niekada neišsipildysiantis ir šypseną keliantis sapnas, staiga driokstelėjo it perkūnas iš giedro dangaus – nei 300 gyventojų neturintis Kilučių kaimas tapo nauja pasaulinio garso žvaigždžių stotele. Neseniai čia savo pasirodymą surengė Chrisas Normanas, o liepos 22 dieną biržiečių ir miestelio svečių lauks dar viena maloni staigmena – kepyklos „Biržų duona“ 70 metų jubiliejaus proga Kilučiuose koncertuos keturios melomanams puikiai žinomos muzikos legendos – vienos sėkmingiausių pop muzikos grupių istorijoje „Modern Talking“ atlikėjas Thomas Anders, balade „Forever Young“ išgarsėjusi grupė „Alphaville“, Kanados sostinėje Otavoje pirmąjį savo hitą įrašiusi grupė „Ottawan“ ir britų-amerikiečių grupė, sukūrusi ne vieną muzikos topų viršūnes užėmusį singlą, „London Beat“.

Atlikėjo Dzenzel Curry pasirodymas

Liepos 9 d. Vilniuje

Vilniaus Lukiškių kalėjimo erdvėse savo pasirodymą surengs žinomas amerikiečių reperis ir hip hopo žvaigždė Dzenzel Curry. Atlikėjas savo kūryba pasisako prieš socialinę nelygybę, smurtą ir diskriminaciją, o jo gyvenimo, kaip ir kūrybos, filosofijoje atsispindi maksimalizmas. „Mano tikslas – įvaldyti kiekvieną muzikos stilių, pasirodymą ar muzikinį klipą ir taip tapti geriausiu savo srityje“, – yra sakęs atlikėjas. Panašu, jog didelės pastangos atsiperka – 2019-aisiais Dzenzel Curry vardas puikavosi prie muzikinio takelio, skambėjusio Oskaru apdovanotame animaciniame filme „Žmogus voras: į naują visatą“, atlikėjų, o viena ryškiausių pasaulio žvaigždžių Jay-Z, sudarinėdamas savo TOP dainų sąrašą, į jį įtraukė ir Dzenzel Curry kūrybą.

Festivalis „Masters of Calm“

Liepos 14-liepos 23 d. Asvejos regioniniame parke

Jau 12-tus metus iš eilės keli tūkstančiai gamtos mylėtojų susirinks miglos apgaubtoje Auksinėje girioje – čia liepos 14-23 dienomis vyks didžiausias Lietuvoje sveikatingumo ir sąmoningo gyvenimo būdo vasaros festivalis „Masters of Calm“. Net 10 dienų truksiančios atostogos susijungs su savęs pažinimu, saviugda, kultūra ir pramogomis – susirinkusiųjų laukia joga, rytinė mankšta ir meditacija, įvairios praktikos, dirbtuvės bei pašnekesiai prie laužo, o šių metų festivalyje savo žiniomis dalinsis daugiau nei 70 lektorių ir meistrų iš viso pasaulio. Po dienos paskaitų ir praktikų dalyvių lauks šokiai ir muzika – šiais metais festivalyje koncertuos alternatyviojo roko grupė „Mėlyna“, dainų autorius ir atlikėjas Domantas Razauskas bei unikalaus Evaldo Azbukausko elektroninės muzikos projektas „Girių dvasios“.

Festivalis „Positivus“

Liepos 14-15 d. Latvijoje

Kasmet tūkstančius lankytojų pritraukiantis ir Baltijos kaimynių itin pamėgtas muzikos festivalis „Positivus“ šiemet ir vėl drebins Latviją – liepos 14-15 dienomis Rygoje vyksiančiame renginyje susirinkusieji galės išvysti tiek jaunųjų scenos talentų, tiek pasaulinio garso atlikėjų pasirodymus, tarp kurių – 70 mln. perklausų rekordą per mėnesį pagerinusi britų superžvaigždė Samas Smithas, vienas įtakingiausių pasaulyje hip hopo hitų prodiuserių, autorius ir didžėjus Metro Boomin, neseniai naujausią albumą išleidęs Latvijos kūrėjas Gustavas bei daugelis kitų melomanams puikiai žinomų vardų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją