Norinčiųjų patekti į didžiąją sceną pasipylė kaip iš gausybės rago, tačiau į paskutinįjį etapą pakliuvo tik šeši – geriausi iš geriausių, rašoma pranešime spaudai.

„Karklė“ yra apie muziką. Čia skamba ne tik pasaulinių žvaigždžių ir geriausių Lietuvos grupių ir atlikėjų hitai, bet ir gimsta naujos žvaigždės, kurios turi nuostabų šansą parodyti save tūkstančiams žmonių ir pelnyti jų simpatijas. Šioms, debiutuojančioms grupėms „Karklės“ organizatoriai patikėjo didžiulę atsakomybę – atidaryti festivalį pačią pirmą dieną. Kitaip tariant tada, kai visi būna pasiilgę muzikos ir šėlsmo pajūryje.

Vidurdienį, skaisčiai šviečiant saulei ir ošiant jūrai, konkurso vedėjas Andrius Dainys kvietė jaunuosius atlikėjus į sceną, o šie, savo ruožtu festivaliui buvo paruošę ypatingą programą. Per 10 minučių kiekvienas iš jų turėjo atskleisti visą savo charizmą ir muzikinį talentą. Užduotį visi atlikėjai atliko nepriekaištingai – po pasirodymų, komisija ilgai negalėjo nuspręsti, kam atiteks nugalėtojo statulėlė ir pagrindinis prizas.

Po ilgų diskusijų, ginčų ir argumentų komisija paskelbė verdiktą – šiais metais nugalėtojų titulą išsineša merginų trio iš Gargždų – „Sankaba“. Šią trijulę sudaro gitaristė/vokalistė Auksė, būgnininkė Patricija ir bosistė Erika.

Grupės istorija prasidėjo prieš 5 metus, tačiau trise jos pradėjo pasirodyti prieš metus. Kaip sako pačios, muzika yra neatsiejama šių merginų gyvenimo dalis ir jos, vedinos didžiulio entuziazmo užsiima šia kūrybine veikla. Grupės išsikeltas tikslas – išleisti savo pirmąjį albumą.

Kaip pasakoja merginos, šiam jaunųjų žvaigždžių konkursui ruošėsi labai atsakingai: daug repetavo, kaupėsi, tačiau laimėti nesitikėjo. Realybė tokia, kad nugalėtojų statulėlė, kurią kūrė klaipėdietis menininkas Rytis Zenkauskas, dabar „Sankabos“ rankose.

Merginos kitais metais atidarys pagrindinę Raudonės Pilies festivalio sceną ir turės galimybę pasinaudoti vieno pagrindinių festivalio partnerių įsteigtu prizu.

Jaunųjų žvaigždžių konkursas šiemet baigtas, tačiau organizatoriai patikina – kitais metais jis grįš.

Konkurso akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją