Tarp gausybės svečių buvo galima išvysti televizijos prodiuserį Audrių Giržadą, Vilniaus merą Valdą Benkunską su žmona Vismante, Gabrielę Martirosian ir kitus.

Susirinkusieji užsiėmė vietas vakaro kulminacijai – operos primadonos Violetos Urmanos pasirodymui. Žinoma atlikėja į sceną žengė su Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru (LKO).

Renginio svečiai:

Klausytojai išgirdo jausmingą muziką, kurioje buvo ir prancūziškųjų Dalilos ir Carmen motyvų.

Festivalio programa ir staigmenos

Antrąjį vakarą scenoje svečiai išgirs kinematografišką J. Kulikausko „Future Cello“ performansą. Ypatingame koncerte nuskambės ryškiausi jo autoriniai kūriniai, specialiai šiam pasirodymui paruošti Rihanna „Love On the Brain“, Lykke Li „I follow You“ bei kiti perdainuoti kūriniai. Šiuos kūrinius muzikantų grupė atliks kartu su gerai žinoma soliste – Migloko.

Trečiasis festivalio vakaras skirtas džiazo mylėtojams. Po ilgos pertraukos į Lietuvą sugrįžta vienas įtakingiausių šiuolaikinio džiazo meistrų – saksofonininkas, kompozitorius Kenny Garrettas.

Valdovų rūmų Didžiajame kieme jis žada sukurti mažą stebuklą – atvežti sodrią džiazo muziką, kurioje pulsuoja įvairių kartų bei laikmečių dvasia.

Ketvirtąjį vakarą scenoje karaliaus viena stilingiausių Lietuvos progresyvios pop muzikos atlikėjų – Evgenya Redko. Festivaliui ji kuria „Grand Show“ – programą su pilna grupe, pučiamaisiais, pritariančiaisiais vokalais bei choru. Beje, vieną ypatingą kūrinį ji atliks drauge su Ignu Pociūnu-„Daddy Was A Milkman“.

Penktasis festivalio pasirodymas – „FINK orchestra“ – vienas laukiamiausių šių metų festivalio reginių. Tai – „Midsummer Vilnius“ inicijuota tarptautinis bendradarbiavimas su „Fink“ ir maestro Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru (LKO). Aranžuotes šiam koncertui ruošia vienas talentingiausių Lietuvos kompozitorių – Jievaras Jasinskis. Hipnotizuojanti „Fink“ programa, atliekama kartu su orkestru – vienetinė, kurią galėsime išgirsti tik šio festivalio metu.

Iškart po „FINK orchestra“, liepos 23-24 dienomis publikos laukia net du premjeriniai Anželikos Cholinos šokio spektaklio „Jaunystė“ pasirodymai. Naujausiame savo darbe režisierė gilinasi į aktualias šeimyninio gyvenimo dramas ir perteikia jas šokio kalba, jungiant su galinga Johano Sebastiano Bacho muzika.

Aštuntąjį festivalio vakarą vizualų pasirodymą surengs Alina Orlova. „Kursime paslaptingą ir pasakišką vasarvidžio nakties sapno nuotaiką, pasitelkdami įvairias vizualines priemones“, – pasakoja atlikėja. Koncerte skambės žinomiausi jos kūriniai bei klausytojų pamiltos dainos iš naujausio albumo „Laumžirgiai“.

Devintasis „Midsummer Vilnius“ pasirodymas – dar vienas tarptautinis bendradarbiavimas: Francesco Tristano (LUX) su Gedimino Gelgoto Vilniaus miesto Naujų idėjų kameriniu orkestru NIKO. Vienetinis jų pasirodymas peržengs ne tik tradicinių, bet ir šiuolaikinių žanrų ribas. Tai bus lyg J.S.Bacho ir A. Vivaldžio apsilankymas šokių muzikos klube, kuriame skamba eksperimentiniai techno ir džiazo improvizacijų miksai.

Priešpaskutinį festivalio vakarą scenoje širdį atiduos romantiško alternatyvaus roko poetai – „Garbanotas“. Jie pasirodys neįprasta, iki šiol negirdėta sudėtimi – drauge su styginių kvartetu ir arfomis. Ypatingame koncerte skambės kūriniai iš naujausio pilno metro albumo „Kūnas dangaus“, kurie klausytojus panardins į svaigią lengvosios muzikos ir poezijos ekstazę.

Įspūdingu koncertu 8-tąjį „Midsummer Vilnius“ festivalį uždarys po pertraukos į sceną pirmą kartą žengsianti Justė Arlauskaitė-Jazzu. Įkvėpta meilės, tarsi atgimusi iš naujo, liepos 28-osios vakarą Valdovų rūmų kieme ji atvers visą sukauptą kūrybinę energiją. Ekskliuzyvus, intymus, aukščiausias emocines stygas kabinantis – toks bus pirmasis Jazzu susitikimas su gerbėjais po sūnaus gimimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją