Į Zarasų salą atvykusi Delfi komanda pastebėjo, kad didžiulė žmonių minia driekiasi ne tik prie scenų. Dalį jų buvo galima išvysti ir prie maisto vagonėlių. O čia buvo visko – nuo blynelių, picų, sumuštinių iki mėsainių ir sočiųjų šonkauliukų.

Išalkę dalyviai drąsiai stojosi į šalia vagonėlių nusidriekusias eiles. Delfi pastebėjo, kad jie galėjo įsigyti du itin sočius sumuštinius už 7 eurus, vidutiniško dydžio picą už 10 eurų, o įvairių skonių blynelius, kuriuos galima ragauti tiek su vištiena, tiek su varške ar kumpiu, vos už 4,5 arba 5 eurus.

Pakalbinus eilėje stovėjusį dalyvį, jis sakė, kad kainos iš tiesų pradžiugino.

„Kainos nėra didelės ir maisto kokybė atrodo gera. Tik eilės labai ilgos“, – šypsodamasis sakė festivalio dalyvis.

Šalia stovėjusi moteris Delfi komentavo, kad kai kurias kainas galima palyginti su kavinių ir barų kainomis.

„Man pasirodė normalios. Įprastoje kavinėje arba bare tas pats, o čia gi festivalis. Infliacija – normalu“, – juokėsi ji.

Delfi primena, kad liepos 28-30 dienomis didžiojoje Zaraso ežero saloje susirinkusius festivaliautojus kaitino tokie muzikos vardai kaip „8 Kambarys“, Konstantinas Lilas, „FC Baseball“, „jautì“, AISTÈ, „Baltic Balkan“, Röyksopp Dj Set, SIGMA Dj Set, July Jones, „G&G Sindikatas“, Evgenya Redko, Vaidas Baumila, „Sisters On Wire“, „Kamanių Šilelis“ ir kiti spalvingi atlikėjai.

„Su festivaliu „Galapagai“ mane sieja ilgametė draugystė. Esu išbandęs visas festivalio scenas. Labai džiaugiuosi, kad festivalis grįžta į Zaraso salą. Tai man vienas gražiausių bei vasariškiausių kampelių Lietuvoje. Laukia labai gražus ir sentimentalus savaitgalis“, – pasakojo Konstantinas Lilas į festivalį „Galapagai“ grįžęs su soliniu alternatyvaus hip hop‘o projektu, kurį išleido 2022 m. debiutinio albumo „Niekas nėra tikra“ pavidalu.

Pirmoji festivalio diena:

2019 metais su didžiąja festivalio scena pirmą pažintį turėjo ir šiemet 10-ies metų gimtadienį minėsianti atlikėjų Talaz ir Corsalis grupė „8 Kambarys“. Į festivalį jie sugrįžo susirinkę ne vieną M.A.M.A. apdovanojimą bei išbandymus atlaikę didžiausiame savo šou – Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Zaraso ežero saloje liepos paskutinį savaitgalį buvo galima išvysti ir magiškas istorijas savo muzika pasakojantį Tautvydą Gaudėšių-FC Baseball. „Aš dainuoju apie vakarėlius, ir merginas, ir apie puikybę, ir nuodėmes, apie jausmą po jų. Bet pats visada suvokiau savo misiją rašyti taip, kad klausytojas tarsi išgyventų tai, kas dainuojama. Būti laisvam ir ta laisve dalintis su klausytoju“, – savo mintimis apie kūrybą dalinosi FC Baseball.

Dar kitokią, kiek trankesnę nuotaiką festivalyje kūrė viena žymiausių Lietuvos roko grupių, kuri per šešerius gyvavimo metus spėjo išleisti 7 albumus, surengti 300 koncertų ir 2022 metais susižerti geriausios metų roko grupės apdovanojimus ir net pašėlti Vingio parke, apšildant „Måneskin“, – grupė „jautì“.

Antroji festivalio diena:

Pirmą kartą festivalyje „Galapagai“ ir vieną pirmų koncertų Lietuvoje surengė Londone muziką kurianti atlikėja AISTÈ! Galingas balsas, soul ir gospel muzikos žanrai, „Vudstoko“ dvasia ir AISTÈS, kuri ir pati atrodo lyg nužengusi nuo 70-ųjų scenos, pasirodymas buvo vienas iš geriausių festivalio „Galapagai“ atradimų visiems festivalio lankytojams.

O tie, kurie nors kartą festivalyje „Galapagai“ sulaukė ryto trypdami legendinėje festivalio Cirko palapinėje, žino kokiais žodžiais taikliausiai galima būtų apibūdinti tai, kas dedasi, kai festivalyje pasirodo „Baltic Balkan“. Šiemet tai neabejotinai buvo pakartota.

Į festivalį atvykę dalyviai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją