Pagaliau daugelio muzikantų išsvajotas kiemas atveria savo erdvę ne tik noriai čia plūstantiems turistams, tačiau ir visiems gyvos muzikos gerbėjams. Rugpjūtį šiame įstabiame kieme arkos nušvis ryškiomis spalvomis – karaliaus festivalis „Untold City". Patogiai įsitaisę tiesiai po žvaigždėmis žiūrovai galės mėgautis nepakartojama puikios muzikos ir išskirtinės vietos visuma.

Festivalį rugpjūčio 1 d. su nauja programa „Vasaros meilės taisyklės" atidarysianti dainininkė Ieva Narkutė prisimena, kaip prieš septynerius metus, irgi vasarą, ji šiame kieme laiminga spaudė rankose ką tik gautą klinikinės psichologės magistro diplomą. „Simboliška, kad į šią nuostabią vietą grįžtu su meilės taisyklių programa, nes tai – irgi psichologija, tik dainuojamoji", – šypsosi ji.

Apie galimybę sugroti bent vieną koncertą šiame kieme dar nuo tada, kai mokėsi Vilniaus universitete, svajojo ir grupės „Skylė" lyderiai – Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius. Jie prisimena, kaip būdami studentais repetuodavo viename Universiteto rūsių – visai netoli didžiojo kiemo. „Vaikščiojome pro jį beveik kasdien. Matėme, kokia ideali ta vieta koncertams", – sako jie. Rugpjūčio 7 dieną sena jų svajonė pagaliau materializuosis. Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė" festivalyje „Untold City" pristatys vasarišką ir lengvą programą „10 000 nuogų mėnulių" – joje dainos iš senesnių albumų „Babilonas", „Lukiškių pieva". Pastarasis, beje, ir buvo sukurtas tame legendiniame rūsyje šalia VU didžiojo kiemo.

„VU didysis kiemas – puiki nauja erdvė, kurioje man, kaip ir daugumai, neteko anksčiau koncertuoti. Ar gali būti kur geriau klausytis „Queen" muzikos, jei ne vasarą, po atviru dangumi, garsiai, pačiame Vilniaus senamiestyje ir geroje kompanijoje?" – klausia Jeronimas Milius, rugpjūčio 20 d. festivalyje „Untold City" debiutuosiantis garsiame projekte „Queen Show". Anot garsiausias Freddie Mercury dainas atliksiančio dainininko, kuo didesnė erdvė, tuo reikia daugiau energijos aprėpti ją visą savimi, kuo daugiau muzika besimėgaujančių žmonių – tuo didesnis gerų emocijų grįžtamasis ryšys.

Vienas geriausių Lietuvos tenorų Merūnas Vitulskis VU kiemą pirmiausia įvertino iš profesinės pusės. „Čia – nuostabi akustika, kurią suformuoja uždara kiemo erdvė ir joje esančios arkados", – pastebi jis. Festivalyje „Untold City" Merūnas pasirodo su irgi dar nė sykio negirdėta programa „Rediscovered Luciano Pavarotti", kurią atliks su Baltijos gitarų kvartetu. Anot dainininko, VU didysis kiemas yra vertas gražiausios pasaulio muzikos, o L. Pavarotti tokią ir atlikdavo. „Padarysiu viską, kad muzika, balsas ir aplinka susijungtų ir tas rugpjūčio 22-osios vakaras klausytojams taptų nepamirštamu", – sako jis.

Festivalį „Untold City" rugpjūčio 27 d. uždarys Rolandas Kazlas ir „Pakeleiviai" su didžiulio populiarumo sulaukusia programa „Poetai ateina", kuri pirmą ir vienintelį kartą šiemet bus rodoma po atviru dangumi. „Poetai ateina" atliekama VU didžiajame kieme – itin simboliška, juk tik per arką nuo jo – M. K. Sarbievijaus kiemas, kuriame, galima sakyti, gyvena poezija, o Lietuvos poetų eilės skamba kasmet – per tradicinį festivalio „Poezijos pavasaris" uždarymo vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)