Nuo dalyvių aprašymų iki arenos užkulisių

Ar žinote, kiek kilometrų laidų nutiesiama arenose, iš kurių transliuojama „Eurovizija“? Kokios spalvos kostiumus dažniausiai scenoje yra dėvėję dalyviai? Koks pirmasis intymaus pobūdžio skandalas supurtė konkursą dar 1957 metais? Specialiame spalvingame polapyje bus galima rasti ne tik atsakymus į šiuos klausimus ir įdomiausius faktus iš „Eurovizijos“ istorijos. Čia bus patalpinti kitų šalių dalyvių aprašymai, nuotraukos, taip pat priminsime visų Lietuvos atstovų bandymus laimėti konkursą. Jų būta ir įsimintinų, ir truputėlį gėdingų...

„Šiemet, vos prasidėjus Nacionalinėms atrankoms, vėl galėjome įsitikinti, kad „Eurovizijos“ populiarumas neslūgsta – lietuviai tarp dalyvių visada turi savo favoritus ir aiškią nuomonę, kas tinka ir netinka šiam konkursui. Tai lyg dar vienas nacionalinis sportas su trimis milijonais „trenerių“. Ir tai yra labai smagu, nes jei aptarinėjame dainas, pasirodymus, atlikėjų įvaizdžius, reiškia, mums įdomu ir rūpi. Todėl į vieną vietą surenkome viską, kas aktualiausia šia tema, kad skaitytojams nereiktų blaškytis ieškant informacijos bei naujienų apie vieną laukiamiausių metų renginių“, – sako „Delfi“ rubrikos „Veidai“ redaktorė Gintarė Urnikaitė.

Jau gegužės pradžioje, dar prieš prasidedant šou maratonui, į Malmę išvyks „Delfi“ komanda – žurnalistė Raminta Lukošienė bei fotografas Žygimantas Gedvila. Jie skaitytojams ne tik kasdien pranešinės karščiausias naujienas iš Švedijos, kalbins įvairių šalių atstovus, bet ir papasakos bei parodys, kaip atrodo tikrieji konkurso užkulisiai, kurių nemato žiūrovai per televiziją.

„Nuvykę į „Euroviziją“, žurnalistai būna kur kas daugiau, nei tik žiūrovai arenoje. Kartu su akreditacijomis jie gauna progą patekti į tam tikras zonas, kur bendraujama su dalyviais, į renginius bei specialius vakarėlius, kurie netransliuojami per televiziją. Komanda gyvens tame pačiame viešbutyje, kur bus atsistojęs ir Silvester Belt su lietuvių delegacija, tad turėsime progą jo didžiąją kelionę bei nuotykius Malmėje parodyti skaitytojams iš itin arti“, – pasakoja G. Urnikaitė.

Skaitytojų lauks ir specialios TV laidos

Be specialių reportažų iš Malmės, kuriuos bus galima žiūrėti ir „Delfi“ socialinių tinklų paskyrose, eurovizinės savaitės metu per „Delfi TV“ bus rengiamos ir specialios TV laidos „Eurovizija: gal pagaliau?“, rodomi konkurso užkulisių dienoraščiai „Delfi dienoje“.

„Stengiamės skaitytojams pateikti informaciją kuo įvairesniais kampais, todėl tiek specialiai rengiamose TV laidose, tiek straipsniuose, su žinomais Lietuvos, užsienio ekspertais aptarsime įvykius, pasirodymus, ryškiausius dalyvius bei Silvester Belt perspektyvas. Kviesime drąsius muzikos, stiliaus žinovus, socialinių tinklų garsenybes ir stengsimės garsiai pasakyti tai, ko daugelis, galbūt, nedrįsta ištarti. Tuo ir įdomi „Eurovizija“, kad dažnai nuomonės nesutampa – niekas iki šiol neturi bei nežino receptų, kaip pagaliau konkursą laimėti. Užtat visi esame drąsūs kritikuoti, o mes suteiksime progą dar ir kritikuoti kritikuojančius“, – šypsosi G. Urnikaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją