22-ejų graikas Alexas Giannousis vos prieš dieną į „Youtube“ platformą įkėlė vaizdo įrašą, kuriame atliko lietuvių atstovo dainą. Iškart po to pasipylė ne vienas jį giriantis komplimentas ne tik už puikų atlikimą, bet ir lietuvių kalbos žinias.

Vietoj to, kad jaunas vaikinas atliktų dainą savo gimtąja kalba, jis tai sumanė padaryti lietuviškai. Ir panašu, kad tai puikiai pavyko.

„Vyruk, labai ačiū, tai įspūdinga“, – gyrė vienas lietuvis.

Jam netrukus pritarė ir kitas, pabrėžęs, kad su lietuvių kalba jis susitvarkė puikiai: „Labai gerai kalbate lietuvių kalba. Pagarba.“

Graiko atliekamą kūrinį galite išgirsti čia:

Delfi primena, kad šeštadienio vakarą Klaipėdos „Švyturio“ arenoje nuaidėjo vienas didžiausių metų muzikos renginių. Išsiaiškinta, kad šiemet Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovaus Silvester Belt su daina „Luktelk“.

„Esu be galo laimingas. Dar nelabai orientuojuos, tiesiog išskridau kažkur. Jūs esate tiesiog vau“, – emocijas vos tvardė Silvester Belt.

LATGA nugalėtojui skyrė piniginį prizą, kurio vertė 5 tūkst. eurų.

Iš 40 atrankose pasirodžiusių dalyvių liko vos 10 geriausiųjų, kurie susikovė dėl galimybės pasirodyti didžiojoje konkurso scenoje Švedijoje, Malmėje.

Penkių pusfinalių metu konkurso komisija ir televizijos žiūrovai finalui atrinko šiuos dalyvius: grupę „VB gang“, atlikėją Silvester Belt, grupę „Žalvarinis“, atlikėją Aistè, grupę „Shower“, grupę „Pluie de Comètes“, atlikėją Moniką Mariją, grupę „Il Senso“, grupę „Queens of Roses“ ir grupę „The Roop“.

Šeštadienį finale pagal komisijos balsus dalyviai išsirikiavo šia tvarka: „Shower", Silvester Belt ir „The Roop" išsirikiavo pirmose vietose, tačiau eiliškumas eteryje nebuvo atskleistas, toliau sekė Monika Marija, „VB gang",„Pluie de Cometes", Aistė, „Žalvarinis", „Il Senso", „Queens of Roses".

Pagal žiūrovų balsus dalyviai išsirikiavo šia tvarka: „Shower", Silvester Belt ir „The Roop" išsirikiavo pirmose vietose, tačiau eiliškumas eteryje nebuvo atskleistas, toliau sekė „VB Gang“, „Il senso“, „Žalvarinis“, Aistė, Monika Marija, „Pluie de Cometes“, „Queens of roses“.

Tačiau galutinį sprendimą, kuris atlikėjas ar grupė pasirodys didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje, lėmė žiūrovai. Vadovaujantis naujomis taisyklėmis, superfinale susitiko trys daugiausiai komisijos ir žiūrovų balsų sukaupę atlikėjai.

Į geriausiųjų trejetą pateko šie atlikėjai: „Shower", Silvester Belt ir „The Roop". Kiekvienas dalyvis sykį pristatė savo pasirodymus. Po šių pasirodymų už juos balsuoti galėjo tik publika.

Paaiškėjo, kad daugiausia žiūrovų balsų surinko Silvester Belt.


Komisijos kėdėse šiemet - neįprastai daug žinomų muzikos pasaulio atstovų: kompozitorius, muzikos prodiuseris Vytautas Bikus, LRT POP muzikos redaktorius, Ramūnas Zilnys, dainų autorė ir atlikėja Ieva Narkutė, LRT laidos „Labas rytas Lietuva“ vedėjas Kristupas Naraškevičius, elektroninės muzikos vilkas, LATGA tarybos narys Leonas Somovas, muzikos prodiuseris Mindaugas Bendžius, didžiojoje „Eurovizijoje“ dalyvavę Jurijus Veklenko, Ieva Zasimauskaitė, Monika Linkytė, dainų autorė, atlikėja Giedrė Kilčiauskienė ir kostiumų dailininkė Olga Filatova-Kontrimienė.

Transliacijos metu komisijos nariai siuntė palaikymą Ukrainai - visi jie į drabužius įsisegė po sagę su saulėgrąžos simboliu.

LRT televizijoje transliuojamą renginį vedė moteriškas duetas - Gabrielė Martirosian ir Nombeko Augustė.

Iš žiūrovų balsavimo surinktų lėšų dalis, atitenkanti LRT, bus skirta nacionalinės atrankos nugalėtojo pasiruošimui atstovauti Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse, vyksiančiame 2024 m. gegužės 7–11 d. Malmėje, Švedijoje. Tokią teisę Švedijai iškovojo Loreen, laimėjusi šį konkursą 2023 m. Pernai, renginį organizavo Didžioji Britanija, nugalėtojos Ukrainos vardu.

2024 metais tai bus 68-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Renginį ves Holivudo žvaigždė Malin Akerman ir legendinė šio konkurso veteranė Petra Mede. Duetas ves tris tiesiogines transliacijas iš Malmės, įvyksiančias gegužės 7, 9 ir 11 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)