Šiais metais „Eurovizijos“ dainų konkurse dėl pergalės kovos net 40 grupių ir atlikėjų. Praėjusį šeštadienį pirmieji aštuoni dalyviai pasirodė scenoje.

Laidos pabaigoje dvi geriausiai komisijos ir žiūrovų įvertintos dainos pateko į finalą, kuris vyks vasario 17 dieną ir bus transliuojamas tiesiogiai.

Pirmojo pusfinalio metu paaiškėjo, kad į kitą etapą keliauja „VB gang“ su daina „KABOOM!!!“ ir Silvester Belt su „Luktelk“. Po antrojo pusfinalio į finalą keliauja „Žalvarinis“ „Gaudė Vėjai“ ir Aistė „Hero“.

Komisijos balai: 12 – Aistè, 10 – Žalvarinis, 8 – Eglė Jakštytė-Eleu, 7 – Paula Urbana, 6 – Thomas G, 5 – Deividas Valma, 4 – Multiks, 3 – Andrius Pojavis.

Bendri balsavimo rezultatai: 2159 – Žalvarinis, 1092 – Aistè, 739 – Eglė Jakštytė-Eley, 739 – Thomas G, 710 – Deividas Valma, 605 – Multiks, 502 – Paula Urbana, 190 – Andrius Pojavis.

Šeštadienio vakarą pasirodė šie dalyviai: Andrius Pojavis „Sing me a hug“, Eley „Rock My Body“, Deividas Valma „Blood On Your Hands“, Aistė „Hero“, „Žalvarinis“ „Gaudė Vėjai“, Paula Urbana „It Is What It Is“, Thomas G „Us“, „Multiks“ „Vėjas galvoje“.

„Manau, kad šįmet turime daug spalvingų ir įvairių pasirodymų, taip pat – ryškių naujų vardų, kurie gali sėkmingai rungtis su scenos senbuviais. Jau po pirmojo pusfinalio vakaro internete – daugybė diskusijų apie dainas, į finalą patekę kūriniai sulaukė daugybės perklausų ir susidomėjimo. Neabejoju, kad po antrojo pusfinalio vakaro bus taip pat“, – anksčiau teigė Ramūnas Zilnys.

Antrojo pusfinalio akimirkos:

2024 metų nacionalinėje atrankoje laukia penki pusfinaliai, kuriuose pasirodys po 8 žinomus atlikėjus. Iš kiekvienos laidos 2 geriausiai komisijos ir žiūrovų įvertintos dainos pateks į finalą, kuris vyks vasario 17 dieną ir bus transliuojamas tiesiogiai. Pirmąjį pusfinalį žiūrovai išvysti galėjo sausio 13 dieną.

Nacionalinės atrankos nugalėtojas paaiškės bendrai priimant sprendimus, kuriuose dalyvaus ir televizijos žiūrovai, ir komisija. Šios komisijos sudėtis kiekvienoje laidoje skirsis, o šiuo metu jos narių tapatybes organizatoriai laiko paslaptyje. Komisijos balsavimo rezultatai bus paskelbti laidos pabaigoje – tai atsargumo priemonė, siekiant, kad komisijos vertinimai nedarytų įtakos žiūrovų balsavimui.

2024 m. atrankoje naujovė – galutinį sprendimą kas keliaus į Švediją, Lietuvos vardu, lems žiūrovai. Vadovaujantis naujomis taisyklėmis, finale susitinkantys trys, daugiausiai komisijos ir žiūrovų balsų sukaupę atlikėjai scenoje pasirodys dar sykį, tačiau už juos galės balsuoti tik publika.

Antrosios pusfinalio laidos komisijos nariai – Ramūnas Zilnys, Ieva Narkutė, Vytautas Bikus, Ieva Zasimauskaitė.

Žiūrovų balsavimas pradedamas nuo pirmos laidos, publikos balsavimo rezultatai skelbiami tik programos pabaigoje. Visą atrankos balsavimo eigą prižiūri audito įmonė.

Iš žiūrovų balsavimo surinktų lėšų dalis, atitenkanti LRT, bus skirta nacionalinės atrankos nugalėtojo pasiruošimui atstovauti Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse, vyksiančiame 2024 m. gegužės 7-11 d. Malmėje, Švedijoje. Tokią teisę Švedijai iškovojo Loreen, laimėjusi šį konkursą 2023 m. Pernai, renginį organizavo Didžioji Britanija, nugalėtojos Ukrainos vardu.

2024 metais tai bus 68-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Jis vyks gegužės 7-11 dienomis, Švedijos mieste Malmėje.

Laidos eiga

Andrius Pojavis „Sing me a hug“

Neseniai į Lietuvą iš Italijos grįžęs dainininkas Andrius Pojavis iš naujo bando laimę „Eurovizijos“ dainų konkurse. Tiesa, nacionalinėje atrankoje jis dalyvavo ir 2013 metais, kurią laimėjęs pateko į didįjį dainų konkursą, kuriame užėmė 22 vietą.

Šįkart dainininkas į sceną žengė su kūriniu „Sing me a hug“. Ištikimiausi jo gerbėjai tikisi, kad grįš lyrinės muzikos genijus.

Andrius Pojavis „Sing me a hug“,

Eley „Rock My Body“

Visiškai naujas įvaizdis, drąsus sprendimai ir provokuojantis vaizdo klipas – naują muzikinį etapą pradėjusi atlikėja Eglė Jakštytė-ELEY pristato seksualumu alsuojantį naujausią kūrinį „Rock My Body“, su kuriuo pasirodė šių metų „Eurovizijos“ atrankoje.

Galingas vokalas, uždeganti choreografija ir ypatingai stiprus pasiruošimas – po šešerių metų į „Eurovizijos“ atrankos sceną sugrįžtanti atlikėja jaučiasi stipriau nei bet kada anksčiau.

Noras žengti į atrankos sceną gimė dar praėjusiais metais, vos pasibaigus „Eurovizijos“ finalui. Būtent švedų atlikėja Loreen tapo Eglės Jakštytės inspiracija pagaliau sugrįžti į konkurso sceną. Su pirmąja mintimi atlikėjos galvoje pradėjo gimti ir naujos dainos melodija – ji iškart žinojo, jog čia sugrįš su stipriu šokių muzikos kūriniu.

Eley „Rock My Body“

„Norėjau stipraus ritmo ir melodijos, kuri padėtų atskleisti vokalą. Iškart žinojau, jog mano pasirodymui reikalinga ir įsimintina choreografija – galvoje jau dėliojau savo įvaizdį, stilių ir pirmuosius dainos žodžius. Šį kūrinį tobulinau ilgai. Kai nusprendžiau pradėti bendradarbiauti su „Momento“ agentūros prodiuseriais, priėmėme bendrą sprendimą pakeisti ir pačios dainos aranžuotę – ją patikėjome į Tito Astafejevo rankas. Dainos žodžius kūrėme kartu su Audriumi Petrausku (Gebrasy). Labai džiaugiuosi šiuo sprendimu, nes galutinis variantas man labai patinka“, – apie darbą su nauja „Momento“ prodiuserių komanda pasakojo ELEY.

Deividas Valma „Blood On Your Hands“

Įvairių muzikinių projektų dalyvis, atlikėjas Deividas Valma nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos scenoje pristatė naujausią savo dainą „Blood On Your Hands“.

Jis tiki, kad kūrinys – stiprus, sukurtas būtent didžiajai „Eurovizijai“, o be to, siunčia ir ypatingą žinutę. Tiesa, atlikėjas pasakoja, kad ji gali būti interpretuojama dvejopai.

Deividas Valma „Blood On Your Hands“

„Daina yra apie dviejų žmonių nepavykusį santykį, asmens kaltę dėl draugystės iširimo. Tačiau manau, kad „Blood On Your Hands“ gali simbolizuoti ir karą, kai viena šalis puola bei kaltina kitą. Matai kraują ant savo rankų, nes tai pradėjai, taip pasielgei“, – apie reikšmingą dainos siunčiamą mintį pasakoja D. Valma.

Lyriškame kūrinyje galima pajusti nemažai ir paties atlikėjo išgyvenimų, susijusių su skyrybomis, nelaimingai pasibaigusiais santykiais. Vaikinas teigia daug patyręs, todėl dainuodamas dar kartą išjaučia jausmus, susikaupusius giliai jo viduje.

Aistė „Hero“

Dainos „We Will Rule The World“ demo versiją atrankai Aistè išsiuntė paskutinę minutę. Singlas gimė netikėtai, kaip ir dauguma jos dainų, vienos kūrybinės sesijos metu.

„Kurdama niekada nežinau, ko tikėtis. Tačiau, kai pagaunu bangą, kartais pati nustembu, kiek daug magijos yra kūryboje. „We Will Rule The World“ turėjo 10 skirtingų dainos priedainių, kol gimė tas vienintelis. Akyse susikaupė ašaros. Supratau, kad turime dainą“, – „We Will Rule The World“ atsiradimo procesą nupasakojo Aistè.

Aistè yra naujos kartos kūrėja. Ji yra įsitikinusi, kad lietuviai kaip tauta pasikeitė – išlaisvėjo ir pasaulį ėmė matyti šviesesnėmis spalvomis.

Aistė „Hero“

„Žalvarinis“ „Gaudė Vėjai“

Lietuvos folkroko grupę „Žalvarinis“ gerbėjai puikiai pažįsta jau daugelį metų. Grupė spėjo nueiti ilgą ir spalvingą kelią, išleisti vienuolika albumų, sudalyvauti Lietuvos dainų šventėje, pasirodyti įvairiuose Lietuvos ir užsienio festivaliuose.

Grupės klausytojus pasiekė žinia, kad kolektyvas pasirodė ir 2024-ųjų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Šiam pusfinaliui grupė pristatė kūrinį „Gaudė vėjai“.

Kaip pasakoja grupės įkūrėjas, muzikos autorius ir gitaristas Robertas Semeniukas, „Žalvarinis“ dažnai sulaukdavo klausimų apie dalyvavimą nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

„Kiekvienais metais „Žalvarinis“ sulaukia tradicinio klausimo: „Ar šiais metais eisite į „Euroviziją“?“ Atsakymas visad būna ne toks, kokio tikisi mums rašantys gerbėjai. Na, o šiemet situacija pasikeitė. Kažkas viduje subrendo, vidinis balsas pakuždėjo, kad reikia save išmėginti šiame konkurse. Juk „Eurovizijos“ scena – tai žanrų įvairovė, kurioje skirtingi atlikėjai mėgina pakerėti tūkstančius klausytojų savo dainomis, atidirbtu šou. Tai yra puiki“, – pasakojo Robertas.

„Žalvarinis“ „Gaudė Vėjai”

Paula Urbana „It Is What It Is“

Londone gyvenanti lietuvė Paula Urbana nutarė trumpam grįžti į Lietuvą dėl vieno tikslo – dalyvavimo nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

Į sceną atlikėja žengė ne tik su kerinčia daina „It Is What It Is“, bet ir pasirinktu įvaizdžiu. Pasirodo, daugeliui patiko iš kutų pasiūta suknelė.

Paula Urbana „It Is What It Is“

Thomas G „Us“

Į Lietuvą užsukusiai dainininkei nenusileido ir su daina „Us“ pasirodysiantis Thomas G. Klausytojų ausis pasiekė nuoširdus dainininko atlikimas.

Thomas G „Us“

„Multiks“ „Vėjas galvoje“.

Paskutiniai antrame pusfinalyje pasirodė grupės „Multiks“ nariai. Jie pristatė energingą kūrinį pavadinimu „Vėjas galvoje“.

„Multiks“  „Vėjas galvoje“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)