Jau gerai žinoma tradicija, kad „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojas kitais metais rengia konkursą, numatydamas tam tikrus kriterijus, įskaitant ir visų suinteresuotų šalių, personalo, žiūrovų saugumą.

Atsižvelgiant į besitęsiantį karą dėl Rusijos įsiveržimo į šių metų laimėjusią šalį, EBU skyrė laiko atlikti išsamų įvertinimą, įskaitant ir saugumo klausimus.

„Eurovizijos“ dainų konkursas yra vienas sudėtingiausių televizijos projektų pasaulyje, prie jo įgyvendinimo tūkstančiai žmonių pluša 12 mėnesių.

Ukrainos atstovai – Kalush Orhestra

Atlikus objektyvią analizę, „Eurovizijos“ dainų konkurso vykdomasis komitetas su giliu liūdesiu pranešė, kad, atsižvelgiant į dabartines aplinkybes, UA:PBC negali užtikrinti saugumo ir kitų garantijų, reikalingų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti, kaip to reikalauja taisyklės.

EBU nori padėkoti UA:PBC už visapusį bendradarbiavimą ir atsidavimą nagrinėjant visus įmanomus scenarijus po gegužės 14 d. Turine iškovotos „Kalush Orchestra“ pergalės ir labai apgailestauja dėl to, kad kitų metų „Eurovizija“ negalės būti rengiama Ukrainoje, teigiama oficialiame pareiškime.

EBU padeda UA:PBC nuo pat invazijos pradžios ir užtikrins paramą ateityje, kad UA:PBC galėtų toliau teikti savo itin svarbias paslaugas ukrainiečiams.

Samas Ryderis / Scanpix, EBU nuotr.

Paskelbusi sprendimą, vadovaudamasi taisyklėmis ir siekdama užtikrinti renginio tęstinumą, EBU pradės derybas su BBC dėl galimybės surengti 2023 m. „Euroviziją“ Jungtinėje Karalystėje (JK), nes jos atstovas užėmė antrą vietą 2022 m. konkurse.

EBU nori, kad kitų metų „Eurovizijoje“ būtų atiduota duoklė Ukrainos pergalei, todėl derantis su potencialiais organizatoriais šis tikslas bus prioritetinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją