Švedijoje, „Malmėje“ – didžiausias žiniasklaidos atstovų susibūrimas visoje Europoje. Žurnalistai, fotografai, operatoriai atvyko nušviesti „Eurovizijos“ dainų konkurso.

Šalia Malmės arenos paruošta speciali darbui skirta erdvė. Didžiulėje zonoje įrengti visi patogumai dirbti su kompiuteriais, kameromis ir kitais darbo įrankiais. Atskiruose kambariuose iš anksto dėl interviu sutarę žurnalistai kviečiami pakalbinti repeticijoms besiruošiančių dalyvių. Tiesa, pokalbiai prižiūrimi atlikėjų komandų.
Kad diena neprailgtų čia vaišinama kava. Vis dėlto užkandžius čia didžiąją dienos dalį praleisti atvykusiems žiniasklaidos atstovams tenka pirkti. Arenoje esančiame bare – sumuštiniai ir kitas greitai paruošiamas maistas.
„Delfi“ pakalbino čia plušančius žiniasklaidos atstovus. Teiravosi, kaip jie jaučiasi darbingoje atmosferoje ir ar palaiko atstovą Lietuvai, Silvester Belt. Prognozės – džiugina.
„Aš visiškai pakerėta. Kai pirmą kartą pamačiau jį dainuojant jūsų atrankos pusfinalyje, iškart žinojau, kad tai nugalėtojas. Ir kaskart jo pasirodymai buvo vis geresni. Nuostabu, kad dainoje skamba žodžiai gražia lietuvių kalba. Milijonai „Eurovizijos“ gerbėjų išgirs lietuvių kalbą, skambančią dainoje, kuri iš tiesų yra labai „kabinanti“. Silvester toks kietas, toks stilingas. Man be galo patinka, – kalbėjo žurnalistė iš Australijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją