Eurovizija tiesiogiai“ ir visos karščiausios naujienos vienoje vietoje – ČIA.

„Pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis buvo pažymėtas patekimu į finalą ne tik įspūdingai pasirodžiusiam Silvester Belt, bet ir internetinės transliacijos sklandumu besirūpinusiems LRT ir „Telia“ specialistams. Ypač didelis susidomėjimas šiuo dainų konkursu visada kelia iššūkį skaitmeninei infrastruktūrai, todėl dedame daug pastangų, kad vaizdas ekrane nenutrūktų blogiausiu metu.

Laimė, „Eurovizijos“ pusfinalio žiūrimumo mastą prognozavome tinkamai ir buvome pasiruošę visiems įmanomiems scenarijams, tad žiūrovams teko „luktelėti“ tik pergalingo rezultato Lietuvai paskelbimo, o ne kol bus atstatyta nutrūkusi transliacija“, – teigia „Telia“ tinklo vadovas Arūnas Strolia.

Kaip ir galima tikėtis, LRT transliacijoms internete skirtų serverių apkrova pradėjo augti likus pusvalandžiui iki „Eurovizijos“ pusfinalio pradžios, o absoliutų piką pasiekė prieš pat Lietuvos atstovo pasirodymą – apie 22.20 val.

„Eurovizijos“ transliacijos srautas per portalą „Telia“ tinkle pasiekė net 164 Gb/s ribą. Tačiau lietuviai įrodė esantys tikrieji Eurovizijos fanai ir, pasibaigus mūsų šalies pasirodymui, transliacijos neišjungė. Srautas panašiame lygyje laikėsi iki pat pusfinalio pabaigos, po 24 val.“ – pažymėjo įmonės atstovas.

Siekiant atlaikyti tokias apkrovas, transliacijoms papildomai buvo pasitelkti ir užsienyje esantys serveriai. Bendrovė interneto turinį išsaugo įvairiose lokacijose visame pasaulyje, todėl reikalingus duomenis gali persiųsti iš to serverio, kuris yra arčiausiai vartotojo, ir taip turinį pateikti per trumpiausią laiką.

Ši grupės naudojama paslauga pasitarnavo tiek šalies gyventojams, tiek užsienyje „Euroviziją“ žiūrintiems lietuviams, kuriems sumažėjo vaizdo vėlinimas ir internetinės transliacijos paleidimo trukmė.

Pasak A. Strolios, nepaisant didžiulių pusfinalio žiūrovų srautų, tai tebuvo savotiškas apšilimas. Beveik nėra abejonių, kad šeštadienį vyksiantis „Eurovizijos“ finalas, kuriame pasirodys ir Lietuvos atstovas, prie ekranų suburs dar daugiau žmonių, todėl įmonė nepraranda budrumo ir ruošiasi visiems įmanomiems scenarijams, kad mūsų šaliai pergalingų akimirkų neaptemdytų netikėta tamsa ekrane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją