Visos karščiausios konkurso naujienos vienoje vietoje – ČIA.

Į spaudos konferenciją atvykusį Nemo pasitiko susirinkusių žurnalistų šūksniai – šie sveikino su pelnyta pergale. Iškart po to pasipylė ne vienas klausimas apie tai, kaip laimėtojas jaučiasi.

Žurnalistų sveikinimų spaudos konferencijoje sulaukęs atlikėjas neslėpė džiaugsmo dėl pelnytos pergalės. Jis sakė, kad jaučiasi priblokštas dėl laimėjimo.

„Aš dėkingas už visą patirtį ir draugus, su kuriais nuėjau šį kelią. Atstovavau LGBTQ+ bendruomenei, kas yra nuostabu. Noriu perduoti linkėjimus visiems LGBTQ+ menininkams. Tiesiog būti to dalimi buvo ypatinga. Ir tada, kai mano daina, kuri pakeitė mano gyvenimą, kuria kalbėjau savo istoriją, palietė tiek daug žmonių, gal net įkvėpė prabilti ir apie savo istoriją, yra vienas beprotiškiausių dalykų, kuris man nutiko“, – šypsodamasis sakė Nemo.

Sulaukęs klausimo dėl renginio metu vykusių neramumų, grupuotės „Hamas“, dainininkas neslėpė, kad dėl šios situacijos jautėsi prastai.

„Galiu pasakyti, kad visa ši patirtis buvo įtempta. Buvo daug dalykų, kurie neatrodė apie meilę ir vienybę, kas man sukėlė liūdesį. Tuo pačiu tai buvo galimybė visiems kartu būti, nes čia buvo daug skirtingų kultūrų, žmonių, kurie pilni pozityvo, meilės muzikai. Jie suteikė tikėjimą. Žinau, kad tokie žmonės egzistuoja pasaulyje, bet mums reikia dirbti, kad sukurtume tokią aplinką, už kurią galėtume pastovėti. Tikiuosi, kad „Eurovizija“ ateityje pastovės už taiką ir meilę. Manau, kad tam reikia daug darbo“, – kalbėjo jis.

Spaudos konferencijos metu Nemo prabilo ir apie sudaužytą trofėjų. Tiesa, jis atskleidė, kad dužo ne tik tai.

„Aš sudaužiau ne tik trofėjų, bet ir savo nykštį. Tačiau viskas gerai, turiu naują trofėjų, tai techniškai dabar turiu du“, – juokėsi jis.

Sulaukus klausimo, ką galėtų patarti kitiems menininkams, dainininkas išliko atviras.

„Manau, kad reikia pasakyti kažką, kas tau labai rūpi. Parašyti tai, kas tau turi reikšmę ir pasidalinti tuo su pasauliu. Tai vienintelis dalykas, kurį aš noriu daryti kaip menininkas. Kai tu tai darai iš savo patirties ir gali pasidalinti su pasauliu, tai nuostabiausias dalykas, kurį gali padaryti“, – sakė dainų konkurso nugalėtojas.

Priminus, kad dabar jo vardas šmėžuos šalia tokių garsių laimėtojų kaip Celine Dion, Nemo neslėpė nuoširdžios nuostabos ir džiaugsmo.

„Net nežinau, ką pasakyti, nes kai girdžiu savo vardą šalia Celine Dion... pagalvoju: „Kas per velnias?“ Tai labai ypatinga Šveicarijai. Didžiuojuosi, kad turime nuostabią sceną, daug kūrybiškų žmonių. Ne visiems pavyksta ištrūkti iš šalies, bet manau, kad tai platforma daugeliui kūrybingų žmonių“, – mintimis dalijosi dainininkas.

Sulaukęs klausimo, ką ketina veikti vakare, Nemo tiesiai šviesiai atsakė: „Mes tikrai švęsime!“

Spaudos konferencijos metu prabilta ir apie griežtas dainų konkurso taisykles, kurios šiais metais buvo pažeistos net kelis kartus.

Žurnalistas pridėjo, kad keli žiūrovai dėl atneštos vėliavos buvo išvesti iš arenos, teko jas išmesti.

„Tai neįtikėtina, nes turėjau su savo vėliava įsmukti. „Eurovizija“ man pasakė „ne“, bet aš vis tiek tai padariau. Tikiuosi, kad kiti žmonės padarė tą patį. Akivaizdu, kad tai dvigubi standartai. Kaip ir sakiau, sulaužiau kodą ir sulaužiau trofėjų. Trofėjų galima pataisyti, bet gal reikėtų pataisyti ir „Euroviziją“, – drąsiai apie dainų konkursą sakė Nemo.

Akimirkos iš finalo:

Delfi primena, kad Švedijos mieste Malmėje vyko 68-asis „Eurovizijos“ konkursas, kurį laimėjo Šveicarijos atstovas Nemo. Dėl nugalėtojo vardo į sceną lipo nebe 26 šalių atstovai, o 25. Šie pokyčiai įvyko po to, kai iš dainų konkurso dėl kilusio incidento buvo pašalintas Nyderlandų atstovas.

„Olandų atlikėjas Joostas Kleinas nedalyvavo šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso didžiajame finale.

Švedijos policija ištyrė vienos prodiuserių komandos narės skundą dėl incidento po jo pasirodymo ketvirtadienio vakarą vykusiame pusfinalyje. Kol vyksta teisinis procesas, jam nederėtų toliau dalyvauti konkurse.

Norėtume patikslinti, kad, priešingai nei teigiama kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose ir spėliojimuose socialiniuose tinkluose, šis incidentas nebuvo susijęs su jokiu kitu atlikėju ar delegacijos nariu.

Mes laikomės politikos dėl nederamo elgesio mūsų renginyje ir esame įsipareigoję užtikrinti saugią ir patikimą darbo aplinką visiems konkurso darbuotojams. Atsižvelgiant į tai, Joosto Kleino elgesys su komandos nariu laikomas pažeidžiančiu konkurso taisykles.

68-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso didžiajame finale dabar dalyvaus 25 dainos“, – skelbiama organizatorių pranešime.

Nemo ir Šveicarijos delegacija

Finale susitiko šios šalys: Švedija, Ukraina, Vokietija, Liuksemburgas, Izraelis, Lietuva su Silvester Belt, Ispanija, Estija, Airija, Latvija, Graikija, Jungtinė Karalystė, Norvegija, Italija, Serbija, Suomija, Portugalija, Armėnija, Kipras, Šveicarija, Slovėnija, Kroatija, Gruzija, Prancūzija ir Austrija.

Didžiajame „Eurovizijos“ finale be 20 žiūrovų pusfinalių metu išrinktų šalių stojo ir šešios šalys, kurios į finalą pateko be balsavimo.

Kaip ir pusfinalius, finalą vedė kultinė „Eurovizijos“ veteranė Petra Mede ir Holivudo žvaigždė Malin Åkerman.

Šių metų konkurso naujovė – į pusfinalius įtraukti ir automatiškai finale pasirodančių šalių pasirodymai: konkurso šeimininkė Švedija ir didžiausiomis sumomis konkurso rengimą remiančios Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija, Ispanija ir Italija.

Nors jų pasirodymai buvo įtraukti tarp pusfinalininkių, už jas balsuoti nebuvo galima.

Žiūrovai savo balsą galėjo atiduoti trumpąja SMS žinute, internetu arba specialioje „Eurovizijos“ balsavimo programėlėje.

Silvester Belt pasirodymas finale:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją