Stokholmo „Globe“ arenoje Donatas pasirodė šešioliktas, po svajingą baladę atliksiančios serbės Sanjos Vučisos ir prieš kroatę Niną Kraljic.


Pasirodžius visiems atlikėjams, prasidėjo balsų dalijimas, savo verdiktą pirmiausia tarė komisija: Azerbaidžanas Lietuvai skyrė 5 balus, Austrija 1, Čekija 3, Gruzija 5, Suomija 6, Šveicarija 7, Danija 5, Moldovija 4, Bulgarija 1, Latvija 10, Izraelis 1, Baltarusija 10, Vokietija 1, Norvegija 2, Australija 7, Didžioji Britanija 4, Serbija 8, Estija 5, Ukraina 12, Lenkija 2, Vengrija 3, Švedija 2.

Žiūrovai Lietuvai skyrė 96 balus. Tai dešimtoji vieta žiūrovų lentelėje. Taip pasiskirstė žiūrovų balsai: Jungtinė Karalystė – 12, Airija – 12, Norvegija – 12, Latvija – 8, San Marinas – 8, Švedija – 6, Danija – 6, Gruzija – 5, Estija – 5, Islandija – 4, Albanija – 4, Ukraina – 3, Kipras – 3, Moldova – 3, Italija – 2, Juodkalnija – 2, Australija – 1.

Lietuvos žiūrovai balsavo taip: Latvija – 12, Ukraina – 10, Rusija – 8, Švedija -7, Lenkija – 6, Australija – 5, Gruzija – 4, Prancūzija – 3, Vengrija – 2, Austrija – 1.

Lietuvos komisija savo balus paskirstė taip: Australija – 12, Gruzija – 10, Ukraina – 8, Latvija – 7, Izraelis – 6, Belgija – 5, Armėnija – 4, Lenkija – 3, Bulgarija – 2, Prancūzija – 1.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad šįmet „Euroviziją“ laimėjo Ukraina, surinkusi 534 balus. Antroje vietoje liko Australija su 511 balų, trečioje Rusija, surinkusi 491 balą.

Donatas Montvydas pelnė devintąją vietą.

Į konkurso finalą žiūrovai pradėjo rinktis likus kelioms valandoms iki jo pradžios. Arenos prieigos atrodė įspūdingai – minios žmonių demonstravo gerą nuotaiką, įspūdingus kostiumus ir nuolatos dainavo savo atstovų dainas. Išties šis konkursas kasmet sulaukia ištikimų gerbėjų minios.

Šįvakar pačioje Stokholmo arenoje koncertą stebėjo ir Andrius Užkalnis su drauge Fausta, ir Ignas Krupavičius su širdies drauge. Pastarieji į Stokholmą vyko specialiai dėl „Eurovizijos“, o A. Užkalnis su drauge viešnagę Stokholme suplanavo net nežinodami, kad tuo metu čia vyks didysis dainų konkursas.

Šįmet karingai nusiteikęs ne tik Donatas, rusas Sergejus Lazarevas taip pat neslepia ambicijų nugalėti. Filipo Kirkorovą kurtą dainą atliekantis Sergejus scenoje surengs įspūdingą vizualizacijų šou.

Stiprų pasirodymą yra parengusi ir australė Dami Im. Egzotiškų bruožų moteris „eurovizinėje“ scenoje atlieka dainą „Sound Of Silence“. Pats Donatas dar prieš antrąjį pusfinalį tikino, kad australės pasirodymas itin profesionalus.

Paskutinį rytą prieš pasirodymą Donatas jautėsi atsipalaidavęs ir pasitikintis savo jėgomis. „Visa kompanija ir delegacija nuostabi, todėl nekyla kažkokių situacijų, kurios energetiškai kažkaip išsemtų. Viskas puiku, visiškai jokio streso, visi pasiruošę“, – viešbutyje, prieš pat išvykdamas į areną, kalbėjo Donatas.

„Žinote, visi atlikėjai, su kuriais bendravau anksčiau, buvo pavargę. „Eurovizija“ yra tokia sportinė olimpiada, kur tu tikrai jautiesi išsunktas. Tačiau šiandien yra paskutinis vakaras kažką parodyti kitiems, bet aš ramiai miegojau“, – šypsojosi D. Montvydas, prisipažindamas, kad prabudus pirmoji mintis buvo tai, kad dar nesinori keltis.

D. Montvydas Stokholme jau dvi savaites. Čia su juo vieši ir visa Lietuvos delegacija, kuriai tradiciškai vadovauja Audrius Giržadas, bei žiniasklaidos atstovai. DELFI skaitytojai visą šį laiką taip pat sekė naujienas tiesiai iš Stokholmo.

„Eurovizijos“ trancliacija prasidėjo 22 valandą Lietuvos laiku. Beveik trijų valandų trukmės šou metu televizijos žiūrovai išvys 26 įspūdingus pasirodymus.

Beje, šioje arenoje, kurioje šįvakar skamba „Eurovizija“, lietuviai jau yra pelnę pergalingus laurus. 2003 metais „Globe“ arenoje lietuviai išplėšė krepšinio čempionato pergalę.

Jamie Lee Kriewitz (Vokietija)

Didįjį „Eurovizijos“ finalą pradėjo belgė Laura Tesoro. Blizgančiu kostiumėliu pasipuošusi mergina „eurovizinėje“ scenoje atliko dainą „What's The Pressure“ (liet. „Kam tas spaudimas“). Jos muzikoje atsispindi Bruno Marso ir Michaelio Jacksono skambesiai. Ir tai nė kiek nekeista – tai mėgstamiausi merginos atlikėjai.

Dainą šiai nutrūktgalvei parašė belgų žvaigždė Selah Sue, o prodiusavo „Depeche Mode“ klavišininkas Britas Peteris Gordeno. Išties pirmasis „eurovizinis“ pasirodymas spinduliavo žaismingumu ir teigiamomis emocijomis.

Čekija šįmet į konkursą delegavo Gabrielą Gunčikovą. Atlikėja ne tik turi daug tarptautinių konkursų patirties, bet ir unikalų balso tembrą. Stokholme ji atliko dainą „I Stand“ (liet. „Aš atstovauju“). Merginai dar tik 22-eji, tačiau ji nusiteikusi karingai.

Olandijai šiemet „eurovizinėje“ scenoje atstovauja 23-ejų Douwe'as Bobas. Vaikinas konkurse jėgas bando su daina „Slow Down“ (liet. „Neskubėk“). Visa olandų komanda išties nusiteikusi džiaugsmingai, visi jie apsistoję tame pačiame viešbutyje kaip ir Donatas Montvydas.

Po pirmojo pusfinalio, sužinoję, kad Douwe'as patenka į finalą, jie užkūrė audringą vakarėlį. Beje, olandai negaili komplimentų ir lietuviui, anot jų – jis išties žavus.

Laura Tesoro (Belgija)

Azerbaidžanui „Eurovizijoje“ atstovaujanti Samra Rahimli jau kelerius metus kryptingai siekė dalyvauti šiame konkurse. Beje, šiai atlikėjai – vos dvidešimt, tad pirmąjį kartą atrankose ji dalyvavo vos sulaukusi šešiolikos. Ir nors tuomet Samra nelaimėjo atrankų ir galimybės sudalyvauti didžiajame konkurse, būtent tas kartas jai ir pelnė šlovę savame krašte.

„Eurovizijos“ žiūrovus ji bandys pavergti dain „Miracle“ (liet. „Stebuklas“).

Vengrų atlikėjas Freddie Vengrijoje tapo žinomas tik 2014-aisiais, kai laimėjo vietinės televizijos organizuotą muzikinį projektą. Vengrai jį pamilo dėl nuoširdumo ir kuklumo. Toks jis, anot jų, pasirodys ir „Eurovizijoje“.

Šio vaikino aistra – ne tik muzika, bet ir krepšinis. Šias dvi gyvenimo aistras vaikinas puikiai derino tol, kol nepatyrė rimtos traumos, po kurios teko atsisakyti svajonių tapti tikra krepšinio žvaigžde. Konkurse jis atliko dainą „Pioneer“ (liet. „Naujokas“).

Donatas Montvydas (Lietuva)

Italija bandys užburti seksualumu ir dainingumu. Būtent toks ir buvo italės Francescos Michelin pasirodymas. Konkurse ji atliko dainą „No Degree Of Separation“ (liet. „Jokios atskirties“)
Mergina muzikinės karjeros siekia nuo vaikystės. Būdama šešiolikos jau laimėjo „X Faktorių“ ir pradėjo žertis daugybės konkursų laurus.

Hovis Staras Izrealyje išgarsėjo po to, kai 2009 metais sudalyvavo muzikiniame projekte. Septintus metus šlovės spinduliuose besimaudantis Hovis iki šiol gali vadintis vienu žinomiausių atlikėjų Izraelyje.

Per šiuos metus jis išleido ne vieną singlą ir surengė šimtus koncertų visame pasaulyje. Beje, internautai, aptarinėdami Donato šukuoseną, ją lygino ir su Izraelio atstovo garbanomis.

Bulgarė Poli Genova šįmet nusiteikusi išties karingai. Ji jau ne pirmą kartą stovi „eurovizinėje“ scenoje. Savo karjerą ji pradėjo dar vaikystėje, kartu su grupe „Bon-Bon“.

O dabar ji scenoje stovi viena ir drąsiai klausia: Ar meilė – nusikaltimas? (angl. „If Love Was A Crime“)

Jos pasirodymas išties energingas. Beje, prieš kelerius metus ji jau dalyvavo konkurse, tačiau į finalą tąkart jai nepavyko patekti.

Douwe'as Bobas (Olandija)

Po pernykštės pergalės švedai gali džiaugtis vėl tapę „Eurovizijos“ šeimininkais. Pernai šlovę pelnė Mansas, šįmet šaliai taip pat atstovaus vaikinas. Fransui vos septyniolika, tačiau scenoje jis jaučiasi tvirtai. Ir turėtų taip būti, juk čia jis jau visą dešimtmetį.

Fransas atliks dainą „If I Were Sorry“ (liet. „Jei aš atsiprašyčiau“).

Iš Hanoverio kilusi vokietė Jamie Lee Kriewitz gruodį laimėjo muzikinį projektą, praėjus vos keliems mėnesiams sudalyvavo nacionalinėse atrankose ir jose pasiekė dar vieną pergalę. Štai ji ir „Eurovizijoje“.

Beje, Jamie Lee šiuo metu gyvena veganiškai, svajoja apie kelionę į Korėją ir yra tiesiog pamišusi dėl japoniško dekoravimo. Štai tokia Jamie Lee stovėjo „eurovizinėje“ scenoje ir dainavo dainą „Ghost“ (liet. „Vaiduoklis“).

Prancūzas Amiras savo šaliai atstovaus su daina „J'ai cherche“ (liet. „Ieškojau“). Dainą vaikinas atliks ir prancūzų, ir anglų kalba. Priedainį jis sudainavo angliškai, tad Stokholme šėlstančiai laužyti liežuvio bandant pritarti jam iškėlus rankas į viršų.

Dainininko kelią jis pasirinko dar vaikystėje, o kai pagaliau sulaukė suaugusiųjų amžiaus, šiuo keliu pradėjo žengti dar tvirčiau.

Lenkijai atstovauja Michalas Szpakas. 25-erių atlikėjas scenoje atliko dainą „Colour of your life“ (liet. „Tavo gyvenimo spalvos“). Romantišką ir svajingą dainą atlikęs lenkas scenoje jau nuo vaikystės – pirmojo pripažinimo sulaukė būdamas vos devynerių metų.

Australijai „eurovizinėje“ scenoje atstovauja atlikėja Dami Im. Nepakartojamo balso savininkė atliko energingai banguojančią dainą „Sound Of Silence“ (liet. „Tylos namai“). Ji vertinama kaip viena iš konkurso lyderių, komplimentų šiai atlikėjai negaili ir pats Donatas.

Kiprui šįmet atstovauja grupė „Minus One“: Francois Micheletto, Constantinos Amerikanos, Harrys Pari, Antonis Loizides ir Chris J. Tatuiruoti vaikinai dažniausiai scenoje pasirodo pergrodami kitų atlikėjų dainas, tad jų grojaraštyje galima rasti įvairiausio stiliaus skambesių: nuo popmuzikos iki stipraus roko. „Eurovizijoje“ jie atliko dainą „Alter Ego“ (liet. „Atsisakykime ego“) ir surengė įspūdingą spalvų šou.

Serbai šįmet siekia sužavėti išskirtinių bruožų mergina stipriu balsu. Sanja Vučica dar tik 23-ejų, tačiau jau gali pasigirti nemenkais pasiekimais muzikoje. Jos tėvai taip pat buvo dainininkai, tad mergaitė nuo vaikystės augo apsupta muzikos.

Dami Im (Australija)

Serbė Sanja – pagrindinė grupės ZAA vokalistė. Su grupe ji ir dalyvauja „Eurovizijoje“, kur atliko dainą „Goodbye“ (liet. „Viso gero“).

Šešioliktas „eurovizinėje“ scenoje pasirodė ir lietuvis Donatas Montvydas. Konkurse šįmet jis jaučiasi išties stipriai. Stokholmo arenoje netrūksta ir lietuvį palaikančių tautiečių: aplodismentais čia, Švedijoje, jį palaiko Andrius Užkalnis su mergina Fausta, taip pat ir Ignas Krupavičius su širdies drauge.

Šįmet „eurovizinės“ sėkmės Donatas siekia su daina „I've Been Waiting For This Night“ (liet. „Laukiau šios nakties“). Sužinojęs, kad patenka į finalą, Donatas juokavo, kad būtent jo dainos pavadinimas geriausiai atspindi dabartinę emociją.

24-erių studentė kroatė Nina Kraljic į muzikinę sceną įsiveržė po pergalės muzikiniame projekte. Ją kroatai pamilo dėl unikalaus balso ir neįtikėtinų interpretacijų. Nuo vaikystės dainuojanti mergina konkurse atliko dainą „Lighthouse“ (liet. „Šviesų namai“).

Rusijai atstovauja Sergejus Lazarevas su daina „You Are The Only One“ (liet. „Tu esi vienintelė“). Beje, prie šios dainos savo ranką pridėjo ir muzikos legenda Filipas Kirkorovas. Jis kartu su Sergejumi vieši ir Stokholme.

Visų konferencijų metu šalia Sergejaus įsitaiso ir pats Fipilas, kuris nepraleidžia progos patvirtinti Sergejaus atsakymų ir noriai šypsosi fotografams.

„Minus One“ (Kipras)

Beje, „Eurovizijos“ atidarymo vakarą, kai visi dalyviai žengė raudonuoju kilimu, Sergejų taip pat lydėjo ir Filipas. Vis dėlto nežinia, ar tai buvo geras sprendimas, nes F. Kirkorovas susižėrė daug daugiau dėmesio nei pats S. Lazarevas.

Ispanai šįmet į „Euroviziją“ delegavo atlikėją Barbarą Reyzabalą, arba tiesiog Barei. „Say Yay!“ – ragins ji dainoje! Lietuviškai tai skambėtų tiesiog taip: „Sakyk jė!“ 34-erių atlikėja jau penkiolika metų sukasi muzikiniame pasaulyje ir įnirtingai seka Sia, Pink ir Maroon 5 pavyzdžiais.

Latvis Justas tapo žinomas vos vasario mėnesį, susižėręs muzikinio projekto šlovę. 21-erių atlikėjas atliko dainą „Heartbeat“ (liet. „Širdies plakimas“). Beje, šią dainą parašė pernai „Eurovizijoje“ Latvijai atstovavusi Aminata.

Latvis į Stokholmą atvyko prieš savaitę. Jis apsistojęs pačiame miesto centre, tame pačiame viešbutyje, kaip ir D. Montvydas.

Net ir nelabai akyli žiūrovai turbūt spėjo pastebėti, kad šie lietuvis ir latvis turi šiokių tokių išvaizdos panašumų. Net ir jų įvaidžiai itin panašūs – abu scenoje pasirodo su tokiais pat odiniais švarkais, tik vienas su juodu, o kitas su baltu.

Ukrainietė Jamala yra ne tik dainininkė, bet ir puiki aktorė. Suliejusi šiuos du talentus, moteris konkurse atliko dainą „1944“, kurioje prabils apie kruviną istoriją ir gvildens žmogiškumo klausimą. Dainininkė tapo žinoma po to, kai 2011 metais sėkmingai sudalyvavo konkurse „Naujoji banga“. Beje, ten ji atliko daug linksmesnę dainą pavadinimu „Smile“ (liet. „Nusišypsok“).

Sergejus Lazarevas (Rusija)

Ira Losco išties stipri konkurentė Donatui Montvydui. Maltoje ji – viena populiariausių atlikėjų, galinti pasigirti apie 20-čia įvairiausių apdovanojimų. Beje, sausį ji buvo išrinkta kaip Maltos atstovė „Eurovizijoje“, tik vėliau ji rinkosi dainą, kurią dainuos konkurse.

Po ilgų diskusijų buvo nuspręsta, kad geriausia daina vis dėlto yra „Walk On Water“ (liet. „Pasivaikščiojimas ant vandens“). Jos daina skamba pergalingai, tad tikėtina, kad ji gali susižerti daugybę balsų.

Gruzijai šįmet atstovauja roko muzikantai Nika Kocharovas ir Youngas Georgianas Lolotazas atliko dainą „Midnight Gold“ (liet. „Vidurnakčio auksas“).

Muzikos apgaubtame pasaulyje užaugusi austrė Zoe į konkursą keliauja su daina „Loin d'ici“ (liet. „Toli nuo čia“). Zoe – grupės „Papermoon“ įkūrėjo Christofo Straubo dukra, tad muzika jos pasaulyje skamba nuo kūdikystės.

Pelniusi galimybę atstovauti Austrijai didžiajame dainų konkurse Zoe kalbėjo, kad tai didžiausia garbė, kokią ji tik gali įsivaizduoti. Ji čia vyksta tam, kad savo muzika pasiektų kuo daugiau europiečių širdžių.

Didžiajai Britanijai šįmet atstovauja Joe ir Jake'as. Vaikinams vos kiek daugiau nei po 20, jie neseniai laimėjo televizijos projektą ir yra pasiryžę paaukoti visas jėgas dėl šio konkurso.

Armėnai „eurovizinę“ estafetę šįmet perdavė Ivetai Mukuchyanai ir jos dainai „Love Wave“ (liet. „Meilės banga“). Iveta žinoma ne tik kaip dainininkė. Ji dar ir dainų autorė, aktorė ir modelis. Panašu, kad „eurovizinėje“ scenoje išties buvo susprogdinta seksualumo bomba, kad ir kaip keistai tai dabar nuskambėtų.

Ir tai buvo paskutinis „eurovizinis“ pasirodymas!

Nuolat pildoma

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9916)