Laidos kūrybinė komanda sukvietė laidos partnerius bei buvusius ir būsimus laidos pašnekovus į jaukų ir šiluma spinduliuojantį kalėdinį vakarą.

Kaip rašoma pranešime spaudai, į renginį atvyko daugybė žinomų žmonių: Erika ir Merūnas Vitulskiai, Vismantė Benkunskienė, Leonardas Pobedonoscevas, Jurijus Smoriginas, Laurynas Suodaitis, Deividas Meškauskas su nauja mylimąja Asta Andriukaityte, Kristina Rimienė su vyru Arvydu Rimu, Vaida Lisikaitė, Dileta Meškaitė, Tomas Grigaitis, Diana Dargienė su dukra Une, Urtė Šilagalytė, Dileta Meškaitė, Renata Norvilė ir daugybė kitų.

Atvykusius svečius pasitiko dvi neeilinės erdvės. Viena jų – šventinė Kalėdų vakarėlio erdvė, kurioje skambėjo nuotaikinga muzika, stovėjo didžiulė kalėdinė eglutė su gausybe dovanų ir buvo daug skanių vaišių bei kokteilių.

O štai antrojoje šventinėje erdvėje svečiai pasijuto tarsi Kūčių vakarienėje. Laidos vedėjai Ilona Juciūtė bei Robertas Svetlauskas surengė neeilinę Kūčių repeticiją ir sukūrė įspūdingą Kūčių stalą iš dvylikos gardžių patiekalų. Šešis patiekalus kūrė Ilona, kitus šešis – Robertas.

Patyrę kulinarai siūlė paragauti patiekalus, kurie puikiai tinka Kūčių stalui: svečiai mėgavosi lęšiais su moliūgais ir silke, šaltai rūkytos lašišos karpačio, kukurūzų ir krevečių blyneliais, keptais baklažanais ir kitų šventiniam stalui puikiai tinkančiais patiekalais. Visi patiekalai buvo šventiškai serviruoti.

Pristatydama savo kurtus šešis Kūčių patiekalus I. Juciūtė pasakojo, kad maistas per šventes yra ypatingai svarbus, nes jis ne tik visus suvienija, bet ir suartina.

„Šventinis maistas, skoniai ir dalinimasis su šeimos nariais ar draugais prisideda prie šventinės atmosferos ir sukuria vienybės jausmą. Mano Šv. Kūčių stalas visada yra išties kitoks. Paisau tradicijų, tačiau neaplenkiu ir naujovių – mėgstu visada sugalvoti kažką kito, kas dar yra neišbandyta. Yra beprotiškai daug įdomių ir skanių patiekalų receptų, kurie jūsų šventinį stalą paverstų išskirtiniu, tik reikia pabandyti. Tikiuosi, šiandien jus įkvėpsime į savo Kūčių stalą įnešti šiek tiek naujovių!“, - kalbėjo I. Juciūtė.

Ilonai antrino ir Robertas, kurio nuomone, šventinis stalas turi būti įvairus ir kupinas naujų skonių. Šefas Robertas liko ištikimas sau ir savo šešis Kūčių patiekalus kūrė ant kepsninės.

„Mano kepsninė pilnu pajėgumu visus metus veikia ne tik darbo metu, bet ir namuose, tad ir per didžiąsias metu šventes dažniausiai gaminu su ja, o tai padeda atrasti naujų skonių ir idėjų. Manau, šiandien man tikrai pavyko įrodyti, jog taip galima pagaminti nuostabius patiekalus net ir Kūčių stalui. Apskritai, maisto gaminimas, o po to – ir ragavimas, yra vienas maloniausių ritualų mano gyvenime. Ypač šventiniai patiekalai turi magiją – jie suvienija, suburia, artina. Linkiu, kad artėjančios gražiausios metų šventės būtų gurmaniškos, skanios, gausios ir nestokojančios grilio aromatų!“, - pasakojo R. Svetlauskas.

Paragavę Ilonos ir Roberto kurtų Kūčių patiekalų, svečiai buvo pakviesti išbandyti ir Kalėdinio stalo vaišių. Susirinkusieji mėgavosi tokiais skanėstais kaip miško grybų ir trumų crostini, jūros dumblių ir keptų krevečių užkandžiais, bruschettomis su avietėse marinuota lašiša, artišokų, krabų mėsos ir ikrų užkandžiais bei kitomis gurmaniškomis gėrybėmis.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją