„Keleivis paaiškino, kad smauglys jam labai brangus gyvūnas ir skrydžio metu norisi jį turėti prie savęs. Tačiau gyvūnų pervežimo sąlygas nustato kiekvienas oro vežėjas savarankiškai. Šiuo atveju skrydį vykdė „airBaltic“ kompanija, kuri orlaiviuose neskraidina jokių gyvūnų, išskyrus specialiai paruoštus šunis-vedlius. Po situacijos išsiaiškinimo keleivis skrydžio atsisakė“, - apie įvykį pasakojo Algirdas Venzlauskas, Vilniaus oro uosto aviacijos saugumo skyriaus pamainos vadovas.

Vilniaus oro uostas primena, kad vienas pagrindinių jo uždavinių yra užtikrinti keliaujančių asmenų ir skrydžių saugumą. Aviacijos saugumo darbuotojai turi teisę priimti sprendimą neįleisti keleivių į kontroliuojamą oro uosto teritoriją ar net juos sulaikyti už aviacijos saugumo reikalavimų pažeidimus ir perduoti teisėsaugos institucijoms.

„Griežtus saugumo reikalavimus numato ne vien Lietuvos dokumentai, bet ir pasauliniai standartai. Jie taikomi dėl sudėtingos aviacijos technikos ir būtinų žinių, kaip reikėtų elgtis atsidūrus šalia jos“, - sakė Lietuvos oro uostų saugos ir saugumo tarnybos vadovas Linas Saukaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)