„Taip, mes apie tai galvojame, bet kas pakeis vieną žinių vedėjų, tikrai jums neatsakysiu“, – pokalbio pradžioje pokyčių žiniose nenorėjo atskleisti TV3 Žinių tarnybos vadovė Jolanta Butkevičienė. Tačiau paklausta, ar bus palengvintas A.Razmarataitės darbo grafikas, tokia paslaptinga ji nebuvo.

„Taip, mes galvojame sumažinti Aurelijos darbo krūvį. Ieškome dar trečio žmogaus skaityti žinioms. O kuriomis dienomis jis skaitys ir kada skaitys – čia vidaus dalykas“, – tikino J.Butkevičienė ir pridūrė, jog kartais, kaip ir dabar, žinias vesti bus patikėta dienos žinių redaktoriui Dariui Ratautui.

L.T. pasidomėjus, kodėl reikia mažinti darbo krūvį, kai vedėjai dirba kas antrą savaitę, Žinių tarnybos vadovė patikino, jog vedėjo darbas nuo kitų skiriasi specifika: „Tai darbas tiesioginiame eteryje ir visai kas kita. Sakykime, kad ir adrenalinas 22 valandą vakaro – tai gana sudėtinga. Ir ne šiaip adrenalinas, o nemenkas jo kiekis“, – sakė J.Butkevičienė.

NEKETINA TRAUKTIS

A.Razmarataitė žinių, jog turės daugiau laisvo laiko, patvirtinti nenorėjo. „Tokių gandų nėra ir manęs tokios žinios nepasiekė“, – tikino moteris. Tai ar ji nesitrauks iš ekrano?

„Kol kas tikrai ne. O kai jau pasieks tokios žinios, tuomet ir pamatysite“, – primygtinai savo pozicijos laikėsi viena perspektyviausių laikoma žinių vedėja. Tokia pat kategoriška ji buvo ir tuomet, kai paklausėme, ar neketina pereiti į LNK. „Dėl LNK tokios informacijos nėra. Tikrai ne“, – lakoniškai atsakė moteris, susižadėjusi su vienu koncerno „MG Baltic“, valdančio LNK, valdybos nariu Dariumi Žakaičiu.

EKRANAS – NE TIKSLAS

Vienu pagrindinių kandidatų tapti žinių berniuku vadinamas D.Ratautas išgirdęs apie paaukštinimą tikino esąs nustebęs. „Matote, jūs viską sužinote pirmiau nei aš, gerai dirbate“, – nusijuokė pašnekovas ir patikino, jog niekada apie tai negalvojo ir nesvarstė tokios galimybės.

Bet koks kareivis nenori tapti generolu? Juk žinių vedėjas – aukščiausia pozicija, kurią gali užimti žurnalistas. Tačiau D.Ratautas su tuo sakė nesutinkąs.

„Dabar dirbu dienos žinių redaktoriumi, tad pagal hierarchiją kaip ir truputėlį aukščiau už žinių vedėją. Bet taip, aš žiūrovams nematomas, nors kartais vesdavau žinias. Tikrai niekada negalvojau, ar man tiktų, ar norėčiau – tai priklauso ir nuo darbo krūvio, tos garbės nei man reikia, nei ką.

Jeigu yra taip, kaip jūs sakote, ir tapsiu daugiau matomas ekrane, man tai tikrai yra neesminis klausimas. Ekranas ir tai, kad mane pažintų gatvėje, nėra mano darbo tikslas“, – savo versijos primygtinai laikėsi D.Ratautas ir pridūrė, jog jo darbe streso yra ne ką mažiau nei žinių vedėjui, o galbūt net ir daugiau.

Dabar dienos žinių redaktoriumi dirbantis vyras, pretenduojantis į svajonių jaunikio titulą, nusijuokė, jog tiesa, kad geidžiamiausi tampa tie, kuriuos dažnai mato ekrane. Tai kai prireiks žmonos, eis į žinių vedėjus?

„Tai visiškai nesusiję dalykai. Kai gausiu pasiūlymą, tuomet ir spręsiu“, – trumpai drūtai atsakė D.Ratautas.